ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Φωτιά» στην ουρά της βαθμολογίας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος


Τέσσερις στροφές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας της Super League η "μάχη" για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία έχει "φουντώσει" για τα καλά, ενώ αναμένονται αμφίρροπες και δυνατές μονομαχίες στα play out. Οι τέσσερις ομάδες που δείχνουν να είναι πιο κοντά και βαθμολογικά, αλλά και βάση της φετινής τους απόδοσης είναι ο Παναιτωλικός, ο Βόλος, η Κηφισιά και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πάμε να αναλύσουμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση.


                                  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε αρκετά άσχημα την σεζόν με τον Γκάμπριελ Σούρερ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας να μην καταφέρνει να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του (σε 6 παιχνίδια, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες), οι οποίοι σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι ο Αργεντίνος προπονητής δεν μπορούσε να επιβληθεί στα αποδυτήρια και γενικά είχε χάσει τη μπάλα. Την προσπάθεια συσπείρωσης και ανασύνταξης ανέλαβε ο έμπειρος κόουτς Γιάννης Πετράκης, προσπαθώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ο Παναιτωλικός αποτελεί την πιο νεαρή ομάδα από τις τέσσερις που μάχονται για την παραμονή με τον μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών του να είναι τα 26,4 έτη. Οι Αγρινιώτες προέρχονται από ήττα στον μεσοβδόμαδα ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Άρη (0-1) και θα τα δώσουν όλα στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης για μια θέση στον τελικό και το ραντεβού με την ιστορία.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πέτυχε σημαντική νίκη παραμονής κόντρα στον Ατρόμητο στο Αγρίνιο με 1-0 και θα ταξιδέψει την επόμενη αγωνιστική στην Τρίπολη με στόχο την υπέρβαση κόντρα στον μαχητικό Αστέρα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Παναιτωλικού μέχρι τα play out είναι αρκετά απαιτητικό καθώς πέρα από τον Αστέρα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε δύο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις. Την τελευταία αγωνιστική θα αγωνιστεί κόντρα στην Κηφισιά στην Καισαριανή σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι (βάση και του πως θα έχει δημιουργηθεί η βαθμολογία τότε). Ο Παναιτωλικός πονάει φέτος στην αμυντική του γραμμή, έχοντας πολλά προβλήματα, ενώ έχει προδωθεί αρκετές φορές από την τερματοφύλακα του (Καπίνο).

Η απουσία του Νίκου Καρέλη από την κορυφή της επίθεσης για αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού, κόστισε στην ομάδα του Αγρινίου καθώς ο Έλληνας φορ μπορεί να κάνει την διαφορά (όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, με ΟΦΗ κτλπ). Η χρηματιστηριακή αξία του Παναιτωλικού φτάνει τα 16,73 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί την 7η πιο ακριβή ομάδα της κατηγορίας, αλλά αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο.


ΒΟΛΟΣ

H ομάδα της Μαγνησίας δεν θυμίζει σε τίποτα το περυσινό σύνολο του Κώστα Μπράτσου που έφτασε μέχρι τα play off και κόντραρε όλες τις μεγάλες ομάδες στα ίσα. Ένας παλιός γνώριμος των Θεσσαλών ο Άνχελ Λόπεθ, επέστρεψε μετά τη σεζόν 2020-21 στην ομάδα του Βόλου και ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου με σκοπό να ξεκολλήσει την ομάδα από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Βόλος προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες σε Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό και Κηφισιά. Αναμένεται να τα δώσει όλα για την νίκη-χρυσάφι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα το προσεχές Σαββατοκύριακο με μοναδικό στόχο να τον βυθίσει ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία και να αναρριχηθεί και εκείνος ακόμη πιο ψηλά.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια ο Βόλος θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Άρη (εκτός), τον ΟΦΗ (εντός) και τον Ολυμπιακό (εκτός), γεγονός που ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο δυσκολίας. Οι Θεσσαλοί αντιμετωπίζουν φέτος αρκετές δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, παρουσιάζουν αρκετά κενά στην μεσαία γραμμή, αλλά και στο κέντρο της άμυνας. H θέση του τερματοφύλακα επίσης είναι κάτι που ταλαιπωρεί φέτος τον Βόλο καθώς οι δυο βασικοί του τερματοφύλακα τραυματίστηκαν σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσουν το υπόλοιπο της σεζόν (Σιαμπάνης, Παπαδόπουλος).

Οι Γκαρσία, Μωραΐτης και Ντέλετιτς είναι τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουνε προσφέρει λύσεις στην επίθεση του Βόλου με 11 γκολ συνολικά (ο τελευταίος αποτελεί παρελθόν), ενώ και ο νεοφερμένος Ασαχνούν έχει δείξει καλά στοιχεία. Το budget του Βόλου ανέρχεται στα 11,93 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην 8η θέση των πιο ακριβών ομάδων της Super League, ενώ ο μέρος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών του βρίσκεται στα 27,2 έτη.


                                      ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Κώστας Μπράτσος αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά προπονητή της νεοφώτιστης Κηφισιάς στην άκρη του πάγκου της φέτος, στην πρώτη της ιστορική συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία. Ο Γιάννης Αναστασίου και ο Ντέιβιντ Νίλσεν αποτέλεσαν παρελθόν καθώς δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα στην ομάδα και να πετύχει σημαντικές νίκες με καλό ποδόσφαιρο. Ο Έλληνας προπονητής μέχρι στιγμής έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής, καθώς στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας πέτυχε μεγάλο διπλό στο "Γεντί Κουλέ" κόντρα στον ΟΦΗ με 1-2, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική πήρε την ισοπαλία (0-0) κόντρα στον Βόλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι στην Καισαριανή θα έχει σίγουρα και τρίτο ημίχρονο, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει καλέσει σε απολογία τον πρόεδρο των Βολιωτών Αχιλλέα Μπέο, για ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι. Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και η Κηφισιά να πάρει ακόμη δύο σημαντικούς βαθμούς με τους οποίους θα φτάσουν τον Παναιτωλικό στην βαθμολογία με 18 πόντους.

Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει σίγουρα το πιο δύσκολο πρόγραμμα στην μάχη για τον υποβιβασμό καθώς καλείται να αντιμετωπίσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα σε τρία ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας θα κοντραριστεί με τον Παναιτωλικό στην Καισαριανή σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Η Κηφισιά έχει ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ, που και αυτό όμως όπως και τα προηγούμενα, έχει αρκετά θέματα στην αμυντική γραμμή, αλλά και στο χώρο του κέντρου. Στην επίθεση διαθέτει αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ματέους Σάντος, ο Τετέι, ο Μπιφουμά, αλλά και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Όγκιεν Οζέγκοβιτς με 9 γκολ. Η διαφορά ποιότητας μεταξύ άμυνας και επίθεσης για την ομάδα της Κηφισιάς αποτυπώνεται με το γεγονός ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 22 τέρματα, αλλά και την χειρότερη άμυνα με 47 γκολ παθητικό (το στατιστικό ισχύει μεταξύ των τεσσάρων τελευταίων ομάδων).

Οι νεοφώτιστοι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα φέτος με το γήπεδο τους, καθώς δεν αγωνίζονται στην φυσική τους έδρα το "Ζηρίνειο Στάδιο", αλλά στην Καισαριανή και στην Λαμία (2 φορές). Το budget της ομάδας ανέρχεται στα 10,55 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με τα ακριβότερα ρόστερ. Η Κηφισιά αποτελεί και την "γηραιότερη" ομάδα ανάμεσα στις τέσσερις που παλεύουν για την παραμονή με μέσο όρο ηλικίας τα 28,1 έτη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

O "Άγιαξ της Ηπείρου" αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα φέτος, τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και μοιραία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς. Ο Μιχάλης Γρηγορίου διαδέχτηκε τον Θανάση Στάικο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας με στόχο μια καλύτερη πορεία και την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο ΠΑΣ προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, αλλά την περασμένη αγωνιστική έδειξε πως έχει ακόμη σφυγμό, παίρνοντας το Χ από τον Άρη στους "Ζωσιμάδες" (0-0).

Η ομάδα των Ιωαννίνων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου φέτος με μοναδικούς διασωθέντες τον Πέδρο Κόντε (4 τέρματα), αλλά και για πολλούς τον MVP της φετινής ομάδας, Ζήση Καραχάλιο που δεσπόζει στην μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΣ έχει την χειρότερη επίθεση (μεταξύ των τεσσάρων τελευταίων ομάδων) και αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τελική πάσα για γκολ.

Αρκετά απαιτητικό το υπόλοιπο πρόγραμμα των Ηπειρωτών καθώς θα αντιμετωπίσουν εκτός Βόλο και ΑΕΚ, ενώ θα υποδεχτούν ΟΦΗ και Ατρόμητο, επιζητώντας βαθμούς. Η αξία της ομάδας ανέρχεται στα 10,03 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην 12η θέση της σχετικής κατάταξης. Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της ομάδας είναι στα 26,7 έτη.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η Κηφισιά έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχει τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ και ο Βόλος έχει δύο σερί δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην έδρα του. Το πιο βατό πρόγραμμα ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα με Βόλο, Ατρόμητο και ΟΦΗ να αποτελούν τρία παιχνίδια που μπορεί να πάρει βαθμούς η ομάδα του Γρηγορίου. Παναιτωλικός και Βόλος έχουν δύο έμπειρους προπονητές και δύσκολα θα υποβιβαστούν. Όλα θα ξεκαθαρίσουν όμως στους αγώνες των play out στο νέο αυτό μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί και που αναμένεται να συναρπάσει και να τραβήξει τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code