ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΟΦΗ - Ιωνικός: Μάντζης τον οδηγεί (0-2) και βάζει φωτιά στην ουρά



Με τα δύο προσωπικά γκολ του Μάντζη (54', 84') ο Ιωνικός άλωσε το «Γεντί Κουλέ», αντέχοντας την πίεση του ΟΦΗ και παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα φτάνοντας την ομάδα της Κρήτης στους 7 βαθμούς, και βάζοντας πλέον φωτιά στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, αλλά κυρίως ρίχνοντας τον ΟΦΗ σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια, προσπαθώντας να σηκώσει κεφάλι. Ντεμπούτο με ήττα για τον νέο προπονητή των Κρητικών, Βάλντας Νταμπράουσκας.



 Α' ημίχρονο

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι για τον ΟΦΗ στο 12' όταν ο Τοράλ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Ιωνικού, σούταρε αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν έτοιμος και έδιωξε εντυπωσιακά. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ντιουσέ είχε δοκιμάσει και αυτός ένα σουτ από μακριά με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να διώχνει σε κόρνερ. Ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει και έφτασε σε νέα ευκαιρία στο 20' με τον Τζο να σουτάρει αλλά τον Χουτεσιώτη να είναι παρόν και πάλι και να διώχνει σε κόρνερ.

Η πρώτη ευκαιρία του Ιωνικού ήρθε στο 26ο λεπτό με τον Σεμπά να μπαίνει από αριστερά, να γυρνάει στο κέντρο της περιοχής στον Μάντζη αλλά αυτός να μπλοκάρετε από Μάνδά που έδιωξε στην αριστερή του γωνία. Το ημίχρονο βγήκε με τον Γκερέρο να δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την αριστερή πλευρά της περιοχής του Ιωνικού αλλά να περνάει άστοχα εκτός γηπέδου.


Β' ημίχρονο

Εξαιρετική στιγμή για τον Ιωνικό να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Σεμπά μπήκε από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε παράλληλα στον Μάντζη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ και τον Μανδά να διώχνει με το πόδι. Η ομάδα του Σπανού έδειξε πως μπήκε αλλαγμένη στο δεύτερο μέρος, πατώντας καλύτερα και θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα και τεχνική που έχει στα άκρα της επίθεσης του. Αυτή την υπεροχή εκμεταλλεύτηκε στο 56' όταν ο Λοβέρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό με τον Μάντζη στο δεύτερο δοκάρι να νικάει τον Μπαλογιάννη στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1.

Ο ΟΦΗ ήξερε πως έπρεπε να ρισκάρει πλέον αν ήθελε να πάρει οτιδήποτε από αυτό το παιχνίδι, εντείνοντας την προσπάθεια του να φτάσει μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη, και παρόλες τις αλλαγές που έκανε ο Ντεμπράουσκας, η ομάδα της Κρήτης είχε μονάχα την κατοχή, με τον Ιωνικό να εξουδετερώνει τα ατού τους και να κρατάει σχετικά εύκολα τους παίχτες του ΟΦΗ μακριά και χωρίς να τον αφήνουν να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το ρίσκο στην προσέγγιση του πλήρωσε όμως ο ΟΦΗ θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς σε ανύποπτη φάση ο Ιωνικός βγήκε σε αντεπίθεση με τους Μάντζη να βγάζει από τα δεξιά στον Ρομαό, αυτός να σουτάρει αλλά την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και έπειτα να μπλοκάρει ασταθέστατα ο Μανδάς, με τον Έλληνα επιθετικό να φτάνει σε δεύτερο χρόνο στην μπάλα και με υποδειγματικό αριστερό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και τους παίχτες του Ιωνικού να ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς γράφοντας το 0-2. 

Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Μάντζης έγινε ο ήρωας του αγώνα, και με τα υπόλοιπα λεπτά να περνάνε χωρίς καμία μεγάλη φάση, ο Ιωνικός απέδρασε από την Κρήτη με το 0-2 και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα στην μάχη της παραμονής, ρίχνοντας τον ΟΦΗ στις θέσεις του υποβιβασμού και βάζοντας του Κρητικούς σε μεγάλες ανησυχίες εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.


Οι εκνδεκάδες

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Περέα, Ντιουσέ,Τζου, Τοράλ, Γκερέρο.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά, Ελευθεριάδης, Σεμπά,  Λοβέρα, Μάντζης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code