ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιωνικός - Ατρόμητος: Οι αλλαγές έφεραν άνετη επικράτηση και ανατροπή (1-4)



Φοβερό και τρομερό δεύτερο ημίχρονο για τον Ατρόμητο, με τις 3 αλλαγές του Κόουλμαν στο ημίχρονο να πρωταγωνιστούνε και να τον οδηγούνε σε μια άνετη επικράτηση με 1-4, βάζοντας διαστάσεις θριάμβου σε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη. 2 ασίστ για τον Κλωναρίδη, καθοριστική η συμβορά του Φριτζόνσον όπου πέτυχε και το παρθενικό του γκολ. Σκόραρε και ο 18αχρονος Τζαβίδας ενώ ο Ιωνικός είχε προηγηθεί και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα

.

Α' ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκανε στο παιχνίδι με καθαρή διάθεση για να παίξουνε ποδόσφαιρο και να επιτεθούνε με στόχο τους βαθμούς τις νίκης, κάτι που προσέφερε έναν ωραίο ρυθμό στον αγώνα, με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας. Και οι δύο ομάδες είχαν απο μια ευκαιρία με το καλημέρα του παιχνιδιού με τον Ιωνικό να απειλεί αρχικά με τον Μεντόσα στο 9' το σουτ το οποίου πέρασε μερικά εκατοστά δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ ο Ατρόμητος στο 11' απείλησε με τον Κιάρτανσον αλλά τον Χουτεσιώτη να εξουδετερώνει εύκολα το πλασέ του.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει φάσεις και στις δύο εστίες, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω συνεχώς, αλλά τους παίχτες των δύο ομάδων να είναι άστοχες και τους τερματοφύλακες τους να δηλώνουν παρόν όποτε χρειάζεται. Ο Ιωνικός απείλησε σε 3 περιπτώσεις με τους Μεντόσα, Άοσμαν και Μάντζη(19'-23'-25') και ο Ατρόμητος απαντούσε κάθε φορά με τους Κιάρτανσον, Γκονζάλες και Ρομπάιγ( 18'-29'-30') αλλά τα σουτ των παιχτών και των δύο ομάδων να περνούνε εκτός εστίας και τους Χουτεσιώτη και Γιαννιώτη και σταματάνε τις απειλές προς τις εστίες τους.

Με τις ευκαιρίες να δημιουργούνται συνεχώς ο ρυθμός ήταν λογικό κάποια στιγμή να μειωθεί, με τους παίχτες των δύο ομάδων να μην έχουν τις δυνάμεις ακόμα για συνεχή πίεση για πολλά λεπτά. Αυτό όμως δεν έδειξε να πτοεί τον Μεντόσα, όπου στο 38ο λεπτό αποφάσισε να το πάρει και πάλι πάνω του, και να επαναλάβει ότι έκανε με τον Ολυμπιακό προ μιας εβδομάδας, Αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στα δίχτυα και το 1-0 για τον Ιωνικό, ανοίγοντας το σκορ.


Β' ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κόουλμαν προχώρησε σε 3 αλλαγές βάζοντας τους Κλωναρίδη, Τζαβίδα και Φριτζόνσον θέλοντας να φρεσκάρει το κέντρο του και να εντείνει την πίεση του στο κέντρο του Ιωνικού. Μια κίνηση που όπως φάνηκε ήτανε αυτή που χρειάζονταν η ομάδα του Περιστερίου για να ξεκινήσει η ολική ανατροπή, αρχικά με στο 53' όταν ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα και βγήκε στην αντεπίθεση, συνεργάστηκε όμορφα με τον Κεσχρίντα και εκείνος να πλασάρει τον Χουτεσιώτη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μην μπορεί να μπλοκάρει στην γωνία του και να ισοφαρίζει σε 1-1.  

Το γκολ αυτό ήταν το έναυσμα που χρειάζονταν η ομάδα του Ατρομήτου για να πατήσει γκάζι και να μπει ξανά στο ματς, καταφέρνοντας να κάνει την ολική ανατροπή, αρχικά στο 55' με τον Τζαβίδα να μοιράζει στον Φριτζόνσον στην κορυφή της μεγάλης περιοχής και αυτός με δυνατό σουτ να γράφει το 1-2 και να βάζει το παρθενικό του γκολ στην Ελλάδα. Η ομάδα του Κρίς Κόουλμαν δεν έμεινε στην ανατροπή αυτή ψάχνοντας συνεχώς ευκαιρίες για να επιτεθεί ξανά, με τους παίχτες του Ιωνικού να είναι σαστισμένοι με τα δύο γρήγορα γκολ που φέρανε την ανατροπή του σκορ και πριν προλάβουνε να ανασυνταχτούνε ο Ατρόμητος κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ, όταν έπειτα απο σουτ του Τζαβίδα, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ασταθές και τον Ρομπάιγ να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει στην μπάλα στο βάθος της εστίας για να γράψει το 1-3 και την ομάδα του Περιστερίου να κάνει την ολική ανατροπή και να σοκάρει τον Ιωνικό μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Μετά το αρχικό σοκ των 3 γρήγορων γκολ που δέχτηκε ο Ιωνικός ανέβασε τους ρυθμούς του πιέζοντας περισσότερο για την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα και να φτάσει σε κάποιο γκολ ώστε να μπει ξανά στο ματς. Ο Λοβέρα στο 77' βρέθηκε κοντά σε ένα γκολ όταν βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή του Ατρομήτου αλλά καθυστέρησε σημαντικά προλαβαίνοντας να κοπεί απο τους αμυντικούς, και στην συνέχεια της φάσης ο Ατρόμητος έφτασε σε ένα τέταρτο γκολ με τον Ρομπάιγ, με αυτό όμως να ακυρώνεται έπειτα απο υπόδειξη του VAR. Η ανατροπή και ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε για τον Ατρόμητο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κλωναρίδης πέρασε τον Μίλο απο δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στον Τζαβίδα που πρόλαβε τον Χουτεσιώτη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ατρομήτου.


 ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Αντούνες, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς, Μεντόσα, Μύγας, Μάντζης, Κάνιας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ, Ροτάριου, Κιάρτανσον, Ρομπάιγ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code