ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Ιωνικός: (1-0) Έπιασε κορυφή με «απώλειες»



Δύσκολη νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδος με 1-0 κόντρα στον Ιωνικό, με τον Μασούρα να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 1ο ημίχρονο, περνώντας μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Super League, και παίρνοντας αέρα 3 βαθμών απο την δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται η ΑΕΚ. Μεγάλες απώλειες για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς όπου έχασε με τραυματισμό 3(!) παίχτες, και να υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή τους στο απερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική.

Την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος ήθελε να εκμεταλλευτεί σήμερα ο Ολυμπιακός με νίκη κόντρα στον νεοφώτιστο Ιωνικό, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της ΑΕΚ  μέσα στην Ριζούπολη. Αντιθέτως ο Ιωνικός ήθελε να κάνει μια ικανοποιητική εμφάνιση και να προσπαθήσει να κλέψει βαθμό ή βαθμούς.

Α' ημίχρονο

Με 2 εκπλήξεις παράταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Τικίνιο να ξεκινάει βασικός αντί του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Ρέαμπτσουκ παρόλο τον τραυματισμό του στο παιχνίδι απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έσφιξε τα δόντια και μπήκε στην ενδεκάδα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφτηκε στο 3ο λεπτό για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Χουτεσιώτη ύστερα απο πάσα του Αγκιμπού Καμαρά, με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να αποκρούει. Άμεση απάντηση απο τον Ιωνικό, με τον Τουράμ να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει και τον Βάντσλικ να αποκρούει σε υπερένταση. Το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό αρκετά νωρίς όταν ο Γκάρι Ροντρίγκεζ βγήκε μόνος του απο δεξιά μπαίνοντας μέσα στην περιοχή του Ιωνικού γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Μασούρα και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 στο 17ο λεπτό.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα ξανά με δικιά του ευκαιρία, με τον Καμπράλ να βγαίνει πάλι απέναντι στον Βάντσλικ αλλά αυτός να του κλείνει το οπτικό πεδίο και να στέλνει την μπάλα μακριά απο την εστία. Ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ψάχνοντας χώρους, με τον Ιωνικό να περιμένει υπομονετικά πιέζοντας τις δεύτερες μπαλιές και προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα.  Δύο ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τους Λαλά και Γκάρι Ροντρίγκεζ στο 28' και 32', με τον Χουτεσιώτη να διώχνει και στις δύο περιπτώσεις. Το ημίχρονο έκλεισε με αρκετά φάουλ στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να κάνει και μια αναγκαστική αλλαγή με τον Κουντέ να έχει πρόβλημα στο πόδι και να μην μπορεί να συνεχίσει.

Β' ημίχρονο

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό με την αρχή του ημιχρόνου και τον Παπαδόπουλο να παίρνει την θέση του Παπασταθόπουλου. Πολύ καλή μπαλιά του Τικίνιο στον Γκάρι Ροντρίγκες με το σουτ του τελευταίου να περνάει εκτός εστίας στο 49'. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να μεγαλώσει τον δείχτη του σκορ και να κλειδώσει την νίκη αλλά τον Ιωνικό να αμύνεται ικανοποιητικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. 

Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Γκάρι Ροντρίγκες να μην μπορεί να συνεχίσει, ύστερα απο διεκδίκηση της μπάλας, και να δίνει την θέση του στον Ονιεκούρου. Λάθος γύρισμα του Μασούρα προς τα πίσω, ο Τουράμ πήρε την μπάλα και έκανε ένα σουτ απο μακριά το οποίο πέρασε αρκετά άουτ. Δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 66' με τον Καμπράλ να πιάνει όμορφο σουτ αλλά την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στην αγκαλιά του Βάντσλικ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με την μπάλα να φτάνει στον Ελ Αραμπι (λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του) μετά απο κόντρα σε σουτ του Ανδρούτσου αλλά τον Χουτεσιώτη να διώχνει ξανά.

Κακό το θέαμα στα υπόλοιπα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τα πολλά φάουλ να κυριαρχούνε στο παιχνίδι των δύο ομάδων, τον Ιωνικό να αμύνεται αποτελεσματικά και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ, με το παιχνίδι να τελειώνει και τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν μια δύσκολη νίκη με 1-0 όμως να χάνουνε με τραυματισμούς τους Κούντε, Παπασταθόπουλο και Γκάρι Ροντρίγκες.


Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Εμβιλά, Ροντρίγκες, Α. Καμαρά, Μασούρας, Τικίνιο

Η ενδεκάδα του Ιωνικού: Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Καμπράλ, Ματσούκας, Άοσμαν, Τουράμ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code