ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Ιωνικός: Ελβετική ποιότητα (3-0)



Τα δύσκολα του πρώτου ημιχρόνου συνοδεύτηκαν απο μια φανταστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να κερδίζει με 3-0 τον Ιωνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, με την είσοδο του Τσούμπερ να δίνει αέρα στην επιθετική γραμμή την Ένωσης και να ανοίγει τον δρόμο για την νίκη με την ποιότητα του αποτελώντας συνεχώς κίνδυνο για την άμυνα του Ιωνικού.


Καμία έκπληξη στις ενδεκάδες των δύο ομάδων στην πρεμιέρα τους στην Super League, με τον Τσιγκρίνσκι να επιστρέφει για πρώτη φορά σαν αντίπαλος της ΑΕΚ με την φανέλα του Ιωνικού, ξεκινώντας μάλιστα στο βασικό σχήμα. Επιστροφή έπειτα απο 14 χρόνια για τον Ιωνικό στην μεγάλη κατηγορία.

Α' ημίχρονο

 Με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι λόγο τεχνικών προβλημάτων, με τους ποδοσφαιριστές να κρατάνε 1 λεπτού σιγή για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας., ενώ ο Τσιγκρίνσκι αποθεώθηκε απο τους οπαδούς της ΑΕΚ κατά την επιστροφή του σαν αντίπαλος. Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε μόλις στο 1ο λεπτό για την ομάδα του Ιωνικού όταν ύστερα απο κάθετη μπαλιά ο Τουράμ βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Στάνκοβιτς, με το σουτ του να περνάει άουτ για λίγα εκατοστά.

Μπορεί ο Ιωνικός να μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι αλλά το γκολ ήρθε για την Ένωση όταν ύστερα απο εκτέλεση φάουλ απο τα δεξιά του Μάνταλου η μπάλα βρέθηκε στον αμαρκάριστο Λε Ταλέκ και εκείνος με κοντινή κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 ξεκινώντας ιδανικά το παιχνίδι για την ΑΕΚ βάζοντας την σε ρόλο οδηγού στο ματς. Ο Ιωνικός δεν έμεινε πίσω και απείλησε ξανά με τον Λένις να σουτάρει εκτός εστίας απο τα δεξιά. Τρίτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Νίκαιας πριν το 20ο λεπτό, με τον Τουράμ να δέχεται το γέμισμα και με κεφαλιά να αστοχεί, με την άμυνα της ΑΕΚ να δείχνει φοβερή αστάθεια στα πρώτα λεπτά.

Η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι έπειτα απο τις συνεχόμενες ευκαιρίες του Ιωνικού προσπαθώντας να μετουσιώσει την κατοχή σε ευκαιρίες και τον Ιωνικό να χτυπήσει στην κόντρα για να βρει ένα γκολ. Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Ρομαό στο 34ο λεπτό με τον Ιωνικό να μένει με 10 παίχτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Το ημίχρονο θα τελειώσει με τη ΑΕΚ να χάνει 2 διαδοχικές ευκαιρίες με τα σουτ των Άμπραμπατ και Τάνκοβιτς να μπλοκάρονται απο τον Χουτεσιώτη και το 1-0 να παραμένει.

Β' ημίχρονο

Ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με δύο αλλαγές για την ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ και τον Σιμάνσκι να παίρνουνε την θέση των Τάνκοβιτς και Γαλανόπουλου αντίστοιχα. Πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ με το Τσούμπερ να δοκιμάζει το πόδι του και να στέλνει την μπάλα πάνω στον Χουτεσιώτη. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 52ο λεπτό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. Η Ένωση ξεκίνησε πιο αποφασιστικά το 2ο ημίχρονο με σκοπό να βρει ένα δεύτερο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι.

Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ να βρίσκει χώρο αλλά το σουτ του να μπλοκάρετε απο τον Χουτεσιώτη. Η ποιότητα τοτ Τσούμπερ έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ με αποτέλεσμα στο 62 να κερδίσει πέναλτι, όταν ο Σουηδός έβγαλε την κάθετη στον Αραούχο και εκείνος ανατράπηκε καθαρά απο τον Μύγα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άμπραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε γράφοντας το 2-0 για την ΑΕΚ βρίσκοντας γρήγορα το δεύτερο γκολ που έψαχναν. Νέα μεγάλη ευκαιρία απο τον Τσούμπερ για την ΑΕΚ! Ο Μισελέν γέμισε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Ελβετό να μην μπορεί να σμπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ελβετός όμως βρήκε το γκολ που έψαχνε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο στην επόμενη φάση όταν μετά απο πάσα του Μάνταλου, ο Τσούμπερ με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη γράφοντας το 3-0 και σφραγίζοντας το ντεμπούτο και την νίκη της ΑΕΚ με το γκολ του.

Δοκάρι για την Ένωση στο 84ο λεπτό όταν μετά απο σουτ του Τσούμπερ ο Χουτεσιώτης έβγαλε με υπερένταση και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Λιβάι Γκαρσία βρήκε στο δοκάρι, με τον βοηθό όμως να δίνει οφσάιντ στον Σιμάνσκι στην συνέχεια της φάσης. Η ΑΕΚ κρατούσε τον έλεγχο στο υπόλοιπο του αγώνα έχοντας την κατοχή (76%-24%) προσπαθώντας να βρεί και 4ο γκολ έχοντας απελευθερωθεί τελείως. Σουτ του Ανσαριφάρντ στο 89 θα περάσει εκτός εστίας. 

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά με τους παίχτες της ΑΕΚ να συνεχίζουν να ψάχνουν το 4ο γκολ και τον Ιωνικό να έχει παραδοθεί προσπαθώντας να αμυνθεί συνεχώς, και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την ΑΕΚ νικήτρια με 3-0.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Άμραμπατ, Αραούχο

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Γκοτσούλιας, Ρομαό, Άοσμαν, Καμπράλ, Λένις, Τουράμ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code