ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Μοναδική Αταλάντα και Λούκμαν έγραψαν ιστορία και σήκωσαν το Europa League!


Τρομακτική Αταλάντα, τρομακτικός Λούκμαν και η Αταλάντα είναι στην κορυφή του Europa League !

Οι Ιταλοί υπέταξαν την Μπάγερ Λεβερκούζεν, σταματώντας την επέλαση των Γερμανών και με τελικό σκορ 3-0 , έπειτα από χατ τρικ του Νιγηριανού σήκωσαν το τρόπαιο του Europa League 2023-24.

Α' Ημίχρονο 

Πολύ δυνατά μπήκε η Αταλάντα στο ημίχρονο που δεν άφησε την Λεβερκούζεν να "πάρει ανάσα" με το υψηλό της πρέσινγκ , το οποίο οδήγησε τους Γερμανούς σε άπειρα λάθη στις μεταβιβάσεις και σε ανάκτηση κατοχής της μπάλας αλλά και ευκαιρίες από τους Ιταλούς. Μάλιστα, άνοιξαν το σκορ στο 13' με τον Λούκμαν να κάνει το 1-0 μετά από πάσα συρτή μέσα στην μεγάλη περιοχή του Τζαπακόστα και τον Νιγηριανό να πετάγεται μέσα στην περιοχή και με άμεσο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, αφού πάλι λόγω της υψηλής πίεσης των τυπικά γηπεδούχων δημιουργήθηκε το λάθος και ήταν πάλι ο αριστερός εξτρέμ της Αταλάντα που κερδίζοντας την μπάλα σύγκλινε στον άξονα και με υποδειγματικό φαλτσαριστό πλασέ έστειλε και πάλι την μπάλα στο βάθος της εστίας στο 26ο λεπτό. Οι παίκτες της Μπάγερ Λεβερκούζεν προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να κρατήσουν παραπάνω μπάλα από το 30' και έπειτα, χωρίς να έχουν την ανάλογη αποτελεσματικότητα.

Β' Ημίχρονο 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την εικόνα του πρώτου, με την Αταλάντα να κάθεται πιο πίσω προσέχοντας τα νώτα της και την Λεβερκούζεν να θυμίζει λίγο από την εικόνα της καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Προσπάθησε να διατηρήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να επιχειρήσει με το passing game της να βρει χώρους να απειλήσει, χωρίς να δημιουργήσει όμως κάτι αξιόλογο. Όλο αυτό κράτησε έως και το ... 60', από όπου και έπειτα η Αταλάντα πάλι με την πίεση της ώθησε τους Γερμανούς σε πολλαπλά λάθη . Έτσι, στο 76' ο Λούκμαν βάζει και πάλι την "σφραγίδα" του και με τρίτο προσωπικό τέρμα κάνει το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό, σε μια φάση όπου πάτησε περιοχή από αριστερά και με προσποιήσεις επάνω στον Ταπσόμπα τον ... μπέρδεψε, του έδωσε χώρο και σούταρε δυνατά με το αριστερό για να στείλει συστημένη την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβαρ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code