ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Ένας θρίαμβος που θα μείνει στην ιστορία

 Μετά από βραδιές σαν αυτή της 18ης Απριλίου μπορείς να πεις πολλά με δεκάδες σκέψεις να ανακατεύουν το μυαλό και να μην είναι εύκολο να μπουν σε μία τάξη. Μετά από μία πρόκριση που κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι πολλοί μπορούν να πουν ότι είναι και θέμα τύχης και αυτή τη φορά ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού. Ακόμα και αυτό να δεχτούμε, που δεν είναι έτσι, το σίγουρο είναι πως η τύχη πάει με το μέρος του τολμηρού. Αν δεν τολμήσεις, δεν ρισκάρεις και δεν την προκαλέσεις δεν θα ασχοληθεί και μαζί σου. 

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς και γνωρίζει μία πρωτοφανή αποθέωση. Ο νεαρός γκολκίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης επί της Φερνέρμπαχτσε και δικαίως στεκόμαστε όλοι στα τρία πέναλτι που απέκρουσε στη συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν πρόκειται για αποκρούσεις τίποτα τυχαίων ποδοσφαιριστών. Για την ποιότητα του Τάντιτς ούτε λόγος ενώ ο Μπονούτσι για παράδειγμα γι’ αυτό το λόγο μπήκε στο παιχνίδι και τελικά είδε τον Τζολάκη να του το πιάνει. Εάν θέλουμε να δούμε συνολικά, όμως, το παιχνίδι και όχι μόνο τη διαδικασία των πέναλτι ο 21χρονος γκολκίπερ έχει κάνει ένα εξαιρετικό ματς. Έχει μία γεμάτη απόδοση σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο που ασκούσε μεγάλη πίεση. Ήταν ψύχραιμος από το πρώτο δευτερόλεπτο, χειρίστηκε άψογα το χρονόμετρο και δεν επηρεάστηκε από τον κόσμο που πίεζε να παίξει γρήγορα. Έβγαλε σιγουριά στις εξόδους του και στις επεμβάσεις του. Έδειχνε σε όλο το ματς ο Τζολάκης ότι είναι η βραδιά του και το έδειχνε με την ηρεμία του και τη σιγουριά του κάτω από τα δοκάρια. 

Από την άλλη δεν γίνεται να μην σταθούμε στην τακτική του Μεντιλίμπαρ. Πήγε με ένα φουλ επιθετικό σχήμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν του βγήκε. Αμέσως με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έσπευσε να βάλει τον Ιμπόρα για να σταματήσει τις επελάσεις των χαφ της Φενέρμπαχτσε. Το συγκεκριμένο σχήμα τού πήγε πρίμα. Προς το τέλος ζήτησε από τους παίκτες του να χτυπήσουν στον χώρο τη Φενέρ, η οποίας είχε ανέβει και άφηνε κενά πίσω. Ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε είχε αρχίσει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για την ακρίβεια, τα πόδια των παικτών της ήταν λες και είχαν βαρίδια. Ήρθε και το δοκάρι του Ιμπόρα για να τους ταράξει ακόμη περισσότερο.Φοβούμενη η Φενέρ ότι θα δεχτεί γκολ, άρχισε να φυλάει περισσότερο τα νώτα της. Ο Μεντιλίμπαρ όμως έριξε στη μάχη τους Ελ Αραμπί και Όρτα, διατηρώντας τον Ελ Κααμπί στην ενδεκάδα! Τα έπαιξε όλα για όλα για να πάρει την πρόκριση από την παράταση. Τα κατάφερε τελικά στα πέναλτι με τον «κέρβερο» Τζολάκη. 

Για μία ομάδα που πριν από δύο μήνες δεν ξέραμε τι θα της ξημέρωνε όταν έχανε 0-2 από τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ματς του Καρβαλιάλ, έχουμε φτάσει δύο μήνες μετά να βλέπουμε έναν Ολυμπιακό να είναι «μέσα» στο πρωτάθλημα και να ονειρεύεται τον τελικό του Κόνφερενς. Τι άλλο θα ζήσουμε! Πλέον, τίποτα δεν μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη. Ούτε και η πολυδιαφημισμένη ομάδα της Άστον Βίλα που προ ημερών κέρδισε μέσα στο Εμιρέιτς την Άρσεναλ και φιλοδοξεί του χρόνου να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν! Πλέον, ναι, δικαίως ονειρεύονται όλοι τον τελικό. Το κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα στο όνειρο με πρωτεργάτη τον Μεντιλίμπαρ, τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης στήριξε αμέσως μετά το 1-4 με τη Μακάμπι. Εκείνο το βράδυ συμφώνησε μαζί του για να πορευτούν και του χρόνου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. 

Η βραδιά της Πόλης έμεινε στην Ιστορία και θα μνημονεύεται όχι για πολλά χρόνια, αλλά αιώνια. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τρομερό θράσος και αυτό τον έχει οδηγήσει μέχρι εδώ. Ο Ολυμπιακός το έκανε, έκανε δώρο στους οπαδούς του τη νίκη-πρόκριση και στους Έλληνες ακόμη μια στιγμή υπερηφάνειας. Σκληρή δουλειά και μακάρι η αποψινή νίκη να μην είναι το τελευταίο σημαντικό φετινό γεγονός για τους ερυθρόλευκους. Να έχει συνέχεια, μέχρι τέλους του δρόμου και μέχρι την «Νέα Φιλαδέλφεια». Γιατί όχι; Αν μπορεί να το πετύχει μία Ελληνική ομάδα, αυτή είναι ο Ολυμπιακός...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code