ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μονακό - Φενέρμπαχτσε: 91-95 (81-81): Μεγάλο ντέρμπι, Μεγάλο "διπλό" και 0-1 η Φενέρμπαχτσε


Σε ένα τεράστιο παιχνίδι - όπως αναμενόταν, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να αποδράσει από το Πριγκιπάτο του Μονακό, νικώντας με 95-91 την Μονακό κάνοντας το πολυπόθητο "break" στην σειρά και έτσι έκανε το 0-1, ενόψει και της δεύτερης αναμέτρησης την προσεχή Παρασκευή. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη σειρά θα μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις.

Το μεγάλο πρώτο ντέρμπι της σειράς ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και για τις δυο ομάδες, ιδιαίτερα όμως για τους γηπεδούχους, οι οποίοι από νωρίς κατάφεραν να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ. Ενδεικτικό του καλού ξεκινήματος των Μονεγάσκων, ήταν ότι από νωρίς η Μονακό προηγήθηκε με διαφορά 12 πόντων (20-8). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με προβάδισμα 11 πόντων υπέρ των γηπεδούχων (26-15), απόρροια και της εντυπωσιακής τους ευστοχίας. 

Στην δεύτερο περίοδο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ, δεδομένου του ότι οι Γάλλοι συνέχισαν να βλέπουν το καλάθι "σαν βαρέλι". Την ίδια στιγμή η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά παρέμενε κοντά στα όρια των διψήφιων τιμών, με την Μονακό να πηγαίνει στην ανάπαυλα με διαφορά 9 πόντων (46-37). 

Στην τρίτη περίοδο οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ήταν η σειρά της Φενέρμπαχτσε να μπει πιο συγκεντρωμένη και εύστοχη. Βελτιώνοντας παράλληλα και την άμυνα της, η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε γρήγορα στην διεκδίκηση της νίκης. Το παιγνίδι έγινε ντέρμπι για τα καλά, με τις δυο ομάδες να είναι πλέον πολύ κοντά στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ να πηγαίνει "πόντο - πόντο", και την Μονακό να απολαμβάνει οριακή διαφορά 1 πόντου στο φινάλε (61-60). 

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα (61-62), όμως γρήγορα η Μονακό ανέκτησε εκ νέου την πρωτοπορία. Με εντυπωσιακή προσήλωση στην αμυνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να οικοδομήσουν και πάλι μια διψήφια διαφορά, και όλα έδειχναν ότι θα πανηγύριζαν στο τέλος την πολυπόθητη νίκη. Ταυτόχρονα, το "ρεζερβουάρ" της Τουρκικής ομάδας έμοιαζε να αδειάζει, όμως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά με δυο μεγάλα τρίποντα από τον Ντόρσευ η διαφορά έπεσε στον πόντο (74-73), και το παιχνίδι ξαναέγινε ντέρμπι. Μάλιστα η Φενέρμπαχτσε έφτασε και πάλι στην ανατροπή του σκορ, με δίποντο του Καλάθη, για να ακολουθήσει στην συνέχεια καλάθι και από τον Ντέιβις για τον +3 των φιλοξενούμενων (76-79). Το φινάλε όμως έμελλε να είναι δραματικό. Με ένα ζευγάρι βολών του Ντιαλό η Μονακό προσπέρασε με 1 πόντο (81-80). Ακολούθησε μια εύστοχη βολή από τον Καλάθη για την νέα ισοπαλία (81-81), με τις δυο ομάδες να μην βρίσκουν ξανά σκορ και έτσι το ματς να οδηγείται στην παράταση. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Φενέρμπαχτσε αποδείχτηκε περισσότερο αποτελεσματική και συγκεντρωμένη, και έτσι κατάφερε να οικοδομήσει μια αξιόλογη διαφορά που την οδήγησε σε μια τεράστια νίκη, που της δίνει φυσικά και το "πάνω χέρι" στην σειρά.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Οκόμπο με 19 πόντους, ενώ για τους νικητές ξεχώρισαν οι Ντέιβις με 19 και Καλάθης με 17 πόντους αντίστοιχα. 

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 46-37, 61-60, 81-81, 91-95 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code