ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 86-89: Δεν έπεισε, αλλά πήρε την πολύτιμη νίκη πριν την "μάχη" με την Φενέρμπαχτσε

 


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράιτ ο Ολυμπιακός πέρασε από την δύσκολη έδρα του Ερυθρού Αστέρα με 89-86, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν μια τελευταία "μάχη" την επομένη εβδομάδα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, για να μάθουν σε ποια θέση θα τερματίσουν ενόψει της έναρξης των Play-Off.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές και άστοχες, με το σκορ να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός σταδιακά βρήκε ρυθμό μέσα από την παραδοσιακά καλή του άμυνα, και κατάφερε να "χτίσει" μια πρώτη διαφορά 6 πόντων (6-12). Η επιθετική εικόνα όμως των ερυθρολεύκων του Πειραιά συνέχισε όμως να μην είναι καλή, και έτσι το παιχνίδι παρέμεινε ιδιαίτερα κλειστό. Στο τέλος όμως του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος διαδοχικούς πόντους από τον Πίτερς, βρέθηκε να προηγείται με διαφορά 9 πόντων (14-23).

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να ξεκινούν πιο δυναμικά, προσπαθώντας να μείνουν κοντά στο σκορ, σε συνδυασμό και με κάποια λάθη των παικτών του Ολυμπιακού. Γρήγορα όμως οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την συγκέντρωση τους και με πρωταγωνιστή τον Μακκίσικ, διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στην διάρκεια του υπόλοιπου δεκαλέπτου και έτσι ο Ολυμπιακός παρέμενε μπροστά στο σκορ, παρά το γεγονός ότι η διαφορά μειώθηκε σε οριακές τιμές. Με ένα μεγάλο τρίποντο από τον Χάνγκα, ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε την διαφορά στους 3 πόντους (39-42), το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο παρκέ σαφώς βελτιωμένοι, όμως η ομάδα του Αστέρα κατάφερε να μειώσει την διαφορά, χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από τον Νέντοβιτς. Μάλιστα η ραψωδία του Σέρβου γκαρντ, έφερε και την ισοπαλία στο σκορ (52-52), στα μισά της τρίτης περιόδου. Στο σημείο αυτό όμως, με δυο μεγάλα τρίποντα από τους Γκος και Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έχτισε ξανά μια μικρή διαφορά 4 πόντων (54-58). Το παιχνίδι όμως πλέον είχε αποκτήσει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, και χάρη σε ένα μακρινό τρίποντο από τον Τεόντοσιτς, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στον αγώνα με 64-63, στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. 

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν "χέρι - χέρι", σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του σκορ. Το παιχνίδι είχε πλέον μια άγρια ομορφιά, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να "ξεφύγει" στο σκορ. Με κύριο εκφραστή τον Ράιτ, ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και έτσι να διατηρεί εκείνος την οριακή πρωτοπορία. Με μεγάλο τρίποντο από τον Γκεντράιτις ο Ερυθρός μείωσε εκ νέου στον πόντο (81-82), 2 λεπτά πριν το φινάλε. Μπορεί ο Χάνγκα να ισοφάρισε το παιχνίδι στους 84 πόντους με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει στο ρολόι, όμως ο φοβερός Ράιτ του Ολυμπιακού απάντησε με δικό του τρίποντο δίνοντας προβάδισμα 3 πόντων στην ομάδα του (84-87). Το τελικό 86-89 υπέρ του Ολυμπιακού διαμορφωσε ο Γουόκαπ με εύστοχο ζευγάρι βολών. 

Κορυφαίος για την Σερβική ομάδα ήταν ο Μπόλομποϊ με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ για τον Ολυμπιακό ο μεγάλος αποψινός πρωταγωνίστης ήταν ο Ράιτ με 20 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code