ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ: Ο Μπάκιτς τους Χ-άλασε τα σχέδια (2 - 2)



 Με τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν ένα χορταστικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, και 4 γκολ,  Πανσερραϊκός και ΟΦΗ έμειναν στο 2-2 στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους και έχοντας μοναδικό στόχο τους το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Τα γκολ για τους γηπεδούχους οι Άλεξιτς και Μπεντακόρ, ενώ για τους Κρητικούς 2 γκολ πέτυχε ο Μπάκιτς όπου ήταν και ο καλύτερος παίχτης των φιλοξενούμενων ισοφαρίζοντας δύο φορές που βρέθηκε η ομάδα του πίσω στο σκορ. Ανέβηκαν στους 32 βαθμούς ο Πανσερραϊκός και στους 31 ο ΟΦΗ.


Α΄ ημίχρονο

Η πρώτη τελική ήρθε για του γηπεδούχους με τον Ουάντρα να συνεργάζεται με τον Πεταυράκη από αριστερά, ο τελευταίος να βγάζει την σέντρα μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και με τον Άλεξιτς να μην μπορεί να βρει καλά την μπάλα στον βηματισμό του και να στέλνει την μπάλα άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από καλή θέση. Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 8ο λεπτό με τον Μπάκιτς να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ λίγο πιο κάτω από την μεσαία γραμμή αλλά να περνάει εκτός γηπέδου.

Ο ΟΦΗ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 15 λεπτό, όταν ο Θοράρισον μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Πανσερραϊκού, έσπασε την μπάλα στην κορυφή της για τον Μπάκιτς και αυτός με ένα πολύ δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κατσίκα να αποκρούσει σε υπερένταση και να στείλει την μπάλα σε κόρνερ γλυτώνοντας την ομάδα του. Και με τις δύο ομάδες να μην έχουν πολλές ευκαιρίες, ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από το γρήγορο μοίρασμα του Κατσίκα στο Τομάς αυτός κουβάλησε την μπάλα μετά το κέντρο και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Άλεξιτς απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, με τον επιθετικό των Σερραίων να μην χάνει την ευκαιρία και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 22΄.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ καθώς στο ακριβώς επόμενο λεπτό έπειτα από μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη στον Ριέρα ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών δίνοντας πέναλτι για τον ΟΦΗ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάκιτς με τον Κατσίκα να τον κερδίζει σε πρώτο χρόνο αλλά να μην μπορεί να διώξει και στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. Ο ρυθμός μετά από τα δύο γρήγορα γκολ είχε ανοίξει με τις δύο ομάδες να προσπαθούνε να δημιουργήσουνε φάσεις για να πάρουν το προβάδισμα και την μπάλα να κυκλοφορεί πάνω-κάτω στο γήπεδο. Ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 28΄ με διπλή ευκαιρία πρώτα με τον Πεταυράκη να δοκιμάζει το πόδι του και τον Χριστογεώργο να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της εκτέλεσης του ο Αυλωνήτης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους πιάνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία. 

Στο 32΄ οι γηπεδούχοι πήρανε και πάλι το προβάδισμα βρίσκοντας και δεύτερο γκολ από τον έτερο επιθετικό του. Ο Ουάρντα εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά ο Μπετανκόρ σηκώθηκε παίρνοντας την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του ΟΦΗ με τον Χριστογεώργο να πέφτει αλλά να μην μπορεί να μπλοκάρει και να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει και να βρει ένα γκολ της ισοφάρισης πριν το τέλος του ημιχρόνου, με την μόνη του καλή στιγμή να είναι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα σουτ του Τοράλ εκτός περιοχής να εξουδετερώνεται από τον Κατσίκα και το 2-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Β΄ ημίχρονο

Πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη για τον Πανσερραϊκό στο 48΄ με τον Τομάς να εκτελεί έξω από την περιοχή του ΟΦΗ πιάνοντας ένα όμορφο σουτ όπου πέρασε μερικά εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερη καλή ευκαιρία με τον Άλεξιτς το 50΄ όταν μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Χριστογεώργο στην δεξιά γωνία του, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να διώχνει με το πόδι του χαμηλά. Στην συνέχεια οι Σερραίοι θέλησαν να κατεβάσουν το ρυθμό του παιχνιδιού δίνοντας την μπάλα στην ομάδα της Κρήτης και κοιτώντας να χτυπήσουνε με αντεπιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα κοιτούσαν να κρατήσουνε το υπέρ τους 2-1.

Ο ΟΦΗ στην πρώτη του καλή ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο κατάφερε και έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μοσκέρα έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Μπάκιτς, οποίος με σουτ από την καρδιά της περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στο βάθος της εστίας για να κάνει το 2-2. Μετά την ισοφάριση του ΟΦΗ, οι Κρητικοί είχανε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσανε να δημιουργήσουνε τις προϋποθέσεις για μια επίθεση με τους Σερραϊους να κλείνουν καλά τους χώρους προς την περιοχή τους και αναπόφευκτα το 2-2 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Ενδεκάδες

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης, Μορέϊρα, Ουεντραόγκο, Τομάς, Ουάρντα, Μπετανκόρ, Άλεξιτς.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Σίλβα, Μαρινάκης, Μπάκιτς, Μπακού, Ριέρα, Θοράρινσον, Τοράλ, Γκαγιέχος, Ισέκα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code