ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός: Θρυλική πρόκριση με συνταγή από ...τρελογιατρό

 


Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των πιστών της ομάδας του Πειραιά, όχι μόνο νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία αλλά την ισοπέδωσε με 1-6 στην παράταση και έφτασε σε μια ιστορική πρόκριση στους "8" του Conference League.

Ο Ολυμπιακός τρέλανε ολόκληρη την Ευρώπη, επιστρέφοντας μετά από εις βάρος του διαφορά τριών τερμάτων, παίρνοντας εκείνος το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του Conference League. 

Μετά το εις βάρος του 1-4, το έργο των Πειραιωτών ήταν… απλά βουνό. Κανείς δεν πίστευε, ή μάλλον ελάχιστοι, πως μπορούσε να γίνει η απόλυτη ανατροπή. Ειδικά και μετά την προβληματική δεύτερη σερί εμφάνιση, εναντίον του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ερυθρόλευκη ραψωδία στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα και η επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν βγαλμένη από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια. Ο Ολυμπιακός έχει ζήσει πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, με τεράστιες νίκες, είτε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είτε εκτός έδρας.  Έχει ζήσει και σπουδαίες προκρίσεις με αποκορύφωμα εκείνη στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ, η πρόκριση όμως του Ολυμπιακού στην Σερβία επί της Μακάμπι Τελ αβίβ είναι ένα έπος. 

Έχει απόλυτο δίκιο ο Ποντένσε, διότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ικανός να σε στείλει στο ψυχίατρο. Αυτά που συμβαίνουν φέτος από την ομάδα του Πειραιά είναι ανεξήγητα. Μία καύσωνα, μία παγετό. Εκεί που λες ότι είναι ικανός να χάσει από τον οποιονδήποτε ξαφνικά σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να νικήσει όποιον κι αν έχει απέναντι του. Η ψυχολογία, η πίστη και το πλάνο είναι το τρίπτυχο της τεράστιας αυτής επιτυχίας. Ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να διαχειριστεί με άριστο τρόπο θα δύο σκληρές ήττες για την ομάδα του και την ίδια ώρα να εμφυσήσει σε όλους την πίστη πρόκρισης απέναντι στη Μακάμπι. Είχε ζητήσει εξ αρχής φουλ πίεση από τους παίκτες του, όπως την είχε ζητήσει και στο 1-4 με τη Μακάμπι. Επί της ουσίας, οι Ισραηλινοί ακολούθησαν την ίδια τακτική. Έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό στο Καραίσκάκη και τον χτύπησαν στο τρανζίσιον. Απλώς στο Φάληρο οι Πειραιώτες μάρκαραν με τα... μάτια. Στη Σερβία έβλεπες 11 παίκτες - καμικάζι. Αν ψάχναμε το “κλειδι” της επιτυχίας αυτό το βρίσκουμε στην τριάδα της μεσαίας. Έσε, Όρτα και Τσικίνιο έκαναν το τέλειο ματς, το απόλυτο παιχνίδι, πίεζαν παντού, κυκλοφορούσαν την μπάλα άριστα ανάμεσα στις γραμμές της Ισραηλινής ομάδας και την έκοψαν στα δύο. Ποντένσε και Φορτούνης δημιουργούσαν και εκτελούσαν με μαγικό τρόπο, αποτελώντας δίδυμο που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα, ο Ελ Κααμπί βρήκε τρεις τελικές έβαλε ένα γκολ και μία γκολάρα και η τετράδα της άμυνας αλάνθαστη παρά το πέναλτι που ήταν μία άτυχη στιγμή.

Δεν είναι κρυφό, πως πόθος των «ερυθρόλευκων» είναι η παρουσία σε Ευρωπαϊκό τελικό. Με τέτοιες εμφανίσεις, έρχεται όλο και πιο κοντά το όνειρο. Λίγη πίστη χρειάζεται και όλα μπορούν να συμβούν. Η βραδιά της Πέμπτης είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» αδίκησαν την εικόνα τους, μια βδομάδα πριν, για αυτό και κανείς δεν υπολόγιζε πως μπορούσε να ανατραπεί η σε βάρος μας κατάσταση. Θα βγάλουμε άκρη ποτέ με τον φετινό Ολυμπιακό; Σίγουρα όχι και το μόνο δεδομένο είναι ότι μπορεί να σε εκθέσει από εβδομάδα σε εβδομάδα. 

Το σίγουρο για τη φετινή ομάδα είναι πως έχει πολύ καλό ρόστερ, έχει καλούς παίκτες έστω κι αν βγάζουν την εικόνα μερικές φορές πως δεν έχουν το ειδικό βάρος να αντέξουν δύσκολες καταστάσεις. Είναι ποδοσφαιριστές με ποιότητα που αν καθοδηγηθούν σωστά και βασικά το αποφασίσουν να παίξουν μπορούν να κάνουν τα πάντα...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code