ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Νίκη παραμονής με «Αιγυπτιακή» σφραγίδα (2-1)

 


Με τον Ουάρντα να βάζει την υπογραφή του σκοράροντας 2 φορές, ο Πανσερραϊκός κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης φτάνοντας τους 27 βαθμούς και ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή του στην Super League. Με 10 παίχτες από το 69΄ αγωνίζονταν οι Αρκάδες. Τα γκολ με πέναλτι(45+4) και όμορφη προβολή (76΄) ο Αιγύπτιος, άμεση ισοφάριση προσωρινά για τους Αρκάδες με τον Καλτσά(45+6).


Α΄ ημίχρονο

Πρώτη ευκαιρία για τα «Λιοντάρια» με τον Άλεξιτς να πιάνει ένα καλό σουτ στην κίνηση στο 4΄ και τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ εντυπωσιακά.  Δεύτερη καλή ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό στο 12΄ με τον Πηλέα να εκτελεί ένα κόρνερ από πλάγια αριστερά και τον Πεταυράκη να κερδίζει τον αμυντικό της Τρίπολης  και με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Τρίτη μεγάλη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό με τον Ντανκερλούι  να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, ο Πηλέας από κοντά να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Παπαδόπουλου πριν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Απάντηση στις ευκαιρίες και τα δοκάρια για τη ομάδα της Τρίπολης βγάζοντας υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Ζουγλής έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Μάντζης, έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Χόβαν και σημάδεψε το δοκάρι, με την μπάλα να περνάει άουτ στην συνέχεια. Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τα αρκετά φάουλ να κυριαρχούνε στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Στο τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Γκαρσία ενέτεινε την προσπάθεια της να πετύχει ένα γκολ πριν βγει το ημίχρονο χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 39΄ ο Πεταυράκης πήρε την μπάλα για τους γηπεδούχους εκτός περιοχής, κέρδισε κάποια μέτρα και δοκίμασε το πόδι του, με το σουτ όμως να είναι άστοχο και να περνάει ψηλά πάνω από την εστία και στην συνέχεια στο 41΄ ο Πηλέας έκανε την σέντρα, ο Διαμαντής έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και Άλβαρες έδιωξε την μπάλα πριν προλάβει ο Μούργος να εκτελέσει προς της εστία. 

Το φινάλε του ημιχρόνου ήταν όμως συναρπαστικό επιφυλάζοντας μας δύο γκολ. Στο 45+2 ο Ουάρντα βγήκε στην αντεπίθεση και μπαίνοντας στην περιοχή ο Λύρατζης τον ανατρέπει, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Τσιφτσή και γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Πριν προλάβουν όμως να ηρεμήσουν οι πανηγυρισμοί η ομάδα της Αρκαδίας έφτασε στην άμεση ισοφάριση με τον καλύτερό τους παίχτη στο γήπεδο, τον Καλτσά. Ο νεαρός Ζουγκλής έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά στην αντίθετη μεριά του γηπέδου βρίσκοντας τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, όπου αυτός με απευθείας εκτέλεση και όμορφο τελείωμα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χόβαν, όπου δεν μπορούσε να αντιδράσει, και τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-1.

Β΄ ημίχρονο

Ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας τρόπους να μπει στην περιοχή της Τρίπολης για να δημιουργήσει απειλές. Οι κόκκινοι χάσανε καλές ευκαιρίες αρχικά με τον Άλεξιτς στο 57΄ να βγαίνει απέναντι στον Τσιφτσή αλλά να τον έχει κλείσει σωστά και να τον νικάει, και με τον Ουάρντα στο 60΄ κάνοντας ένα δυνατό σουτ αλλά τον τερματοφύλακα τον Αρκάδων να το αποκρούει με δυσκολία. Ενδιάμεσα η ομάδα του Ράσταβατς προσπάθησε να γίνει απειλητική με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του  Άλβαρεζ να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Στο 69΄ η ομάδα της Τρίπολης έμεινε με 10 παίχτες, με τον Γιανμπλόνσκι να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Τομάς, δυσκολεύοντας το έργο των Αρκάδων.

Η πίεση της ομάδας των Σερρών στο δεύτερο ημίχρονο και η αποβολή της Τρίπολης είχαν αποτέλεσμα με τον Πανσερραϊκό να βρίσκει το γκολ. Ο Τομάς έβγαλε εξαιρετική από σέντρα από δεξιά, ο Λύρατζης έχασε στην πλάτη του τον Ουάρντα και αυτός με ωραία προβολή από κοντά νίκησε ξανά τον Τσιφτσή για να κάνει το 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν αμέσως μετά το γκολ και νέα ευκαιρία να σκοράρουν με τον Μπεντακόρ να βγαίνει απέναντι στον Τσιφτσή έπειτα από ωραία κάθετη αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα είπε και πάλι όχι στον επιθετικό του Πανσερραϊκού. Η ομάδα της Τρίπολης  ξύπνησε και ανέβασε ρυθμό χάνοντας  τρεις μεγάλες ευκαιρίες για φέρει το ματς στα ίσια με παίχτη λιγότερο. 

Ο Καλτσάς στο 86΄ έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μιριτέλο, με τον Χόβαν να διώχνει την τελευταία στιγμή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρτόλο έπιασε μια καλή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά αυτή να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Νέα τεράστια επέμβαση για τον Χοβάν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καλτσάς έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Μπαρτόλο μπήκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας την προβολή αλλά ο τερματοφύλακας τον γηπεδούχων τον νίκησε και πάλι κρατώντας το 2-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και δίνοντας μια μεγάλη νίκη στα «Λιοντάρια» στην προσπάθειά τους για παραμονή.

Ενδεκάδες

Πανσερραϊκός: Χοβάν, Μπέργκστρομ, Διαμαντής, Ντανκερλούι, Πεταυράκης, Στάϊκος, Ουεντραόγκο, Πηλέας, Ουάρντα, Μούργος, Άλεξιτς.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Λύρατζης, Ζουγλής, Καλτσάς, Σουρλής, Γιαμπλόνσκι, Άλβαρεζ, Σαντόνια, Χριστόπουλος, Βαλβέρδε, Μάντζης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code