ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λάτσι: «Το όνειρο μου ήταν να παίξω στην Αγιά Σοφιά»


Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Ζίγκα Λάτσι στον Παναγιώτη Καρπαθάκη και το Sportsnewsgreece.

Θυμάται τις πρώτες του μέρες στον σύλλογο, τις ομιλίες του με τους προπονητές αλλά και τον Μανόλο Χιμένεθ, για τον οποίον και είναι ευγνώμων για όλα όσα έκανε για τον ίδιο.

Συνομιλώντας με τον Ζίγκα, ήταν εύκολο να καταλάβεις και να νιώσεις πως έχει μέσα του μια πικρία για τα όσα βίωσε στην ομάδα. Μια ομάδα που την αγάπησε και ήθελε να δώσει τα πάντα για εκείνην αλλά μέχρι και τώρα... για να μάθεις τον λόγο που δεν αγωνίστηκε όσο θα έπρεπε θα έλεγε κανείς στην πρώτη ομάδα, θα πρέπει να ρωτήσεις τους ανθρώπους της ΑΕΚ...

Το όνειρο του; Να αγωνιστεί στην Νέα Φιλαδέλφεια μπροστά στον "κιτρινόμαυρο" κόσμο, όμως αυτό δεν επιτεύχθηκε ποτέ... 

Άραγε , θα γίνει ποτέ;

Ο Ζίγκα κοιτάει ψηλά και γιατί να μην το κάνει άλλωστε ; Έχει ταλέντο, έχει θράσος και έχει την ικανότητα. Πρέπει και το κάνει , στόχος του είναι το παγκόσμιο top-5 .

Διαβάστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη:

για το αν συνδέθηκε με τον σύλλογο: 

Ναι, φυσικά και συνδέθηκα με την ομάδα, γιατί πέρασα 4 χρόνια εκεί και μπορώ να πω ότι από την πρώτη μέρα η ομάδα και ο σύλλογος με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά και ένιωσα σαν στο σπίτι μου.

για το αν πιστεύει ότι άξιζε καλύτερη μεταχείριση και προδομένος: 

Νομίζω ότι ο Θεός πάντα φτιάχνει τον δρόμο μας που είναι καλός για εμάς. Ειλικρινά πάντα ήθελα να είμαι και να παραμείνω στην πρώτη ομάδα, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω σκληρά και να δίνω το 100% για να επιστρέψω στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς όμως ένιωσα ότι ο χρόνος μου στην ΑΕΚ έφτασε στο τέλος του και ήταν καλύτερα για μένα να φύγω.

μίλησε με τον Ματίας Αλμέιδα, τον συμβούλεψε; 

Ναι, μίλησα με τον Ματίας μία ή δύο φορές, αλλά όχι πάρα πολύ. Μου είπε ότι το να παίζεις στην πρώτη ομάδα είναι δύσκολο λόγω των παικτών που παίζουν στη θέση μου. Αλλά πρέπει να πω για τον προπονητή από τη 2η ομάδα τον Νίκο Κούστα, ο οποίος αφιέρωσε πολύ χρόνο και μίλησε μαζί μου, με βοήθησε και μου έδωσε συμβουλές.

για τις πολλές αλλαγές προπονητών που βίωσε στην ομάδα: 

Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία οπότε είναι δύσκολο να πάρεις αποτελέσματα και να αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού πολύ γρήγορα. Οπότε ναι η αλλαγή προπονητών δεν είναι εύκολη. Μπορείτε να δείτε ότι ο Ματίας έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο και έκανε μεγάλη διαφορά στον σύλλογο και γύρω από τον σύλλογο.

για τους προπονητές που του έδειξαν εμπιστοσύνη: 


Μπορώ να πω ότι ο Μάσιμο, ακόμη και αν δεν έπαιζα πολύ, πίστευε σε μένα. Ήμουν νέος παίκτης 17 ετών και δούλευε και μιλούσε μαζί μου. Αλλά ο προπονητής που πίστεψε περισσότερο σε μένα ήταν ο Μανόλο, είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα έκανε για μένα.

για το αν είναι ευκαιρία για τον ίδιο που αγωνίζεται με την Εθνική Σλοβενίας, να πάει κάπου υψηλότερα:

Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο να επιστρέψω και να παίξω σαν κανονικός παίκτης (σσ. όχι ως δανεικός) για την Μούρα αλλά στο μέλλον φυσικά ο στόχος μου είναι να παίξω στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

ποιες οι διαφορές του ελληνικού και σλοβενικού πρωταθλήματος;

Νομίζω ότι οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα κάνουν μεγάλη διαφορά. Αλλά και το σλοβενικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και νομίζω ότι είναι πολύ καλό πρωτάθλημα για νέους παίκτες.

ο λόγος που επέστρεψε στην γνωστή για τον ίδιον Μούρα: 


Η Μούρα μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και με ανέδειξε πολύ καλά. Ένιωσα ότι είναι η καλύτερη απόφαση να επιστρέψω και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και φυσικά να κερδίσω κάποιους τίτλους.

αν πιστεύει πως είναι πισωγύρισμα η επιστροφή του από την ΑΕΚ: 

Κοιτάξτε ειλικρινά αν με ρωτούσατε πριν από 2 χρόνια αυτή την ερώτηση θα έλεγα ναι. Αλλά τώρα το είδα σαν μια καλύτερη επιλογή και μια νέα ευκαιρία για την καριέρα μου. Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από την ΑΕΚ:

Βλέπω τον Λίβαϊ Γκαρσία ως μεγάλο παίκτη. Έχει πραγματικά λαμπρό μέλλον. Αλλά είναι επίσης ένας σπουδαίος άνθρωπος. Αλλά κατά τα άλλα μπορείτε να δείτε ότι όλη η ομάδα είναι πολύ καλή και όλοι οι παίκτες έχουν μεγάλη ποιότητα.

εν τέλει από ποιον πιστεύει ότι βοηθήθηκε περισσότερο στην ομάδα; 

Όπως είπα, νομίζω ότι ο Μανόλο Χιμένεθ με βοήθησε περισσότερο. Και πιστεύω στον προπονητή της δεύτερης ομάδας αυτή τη σεζόν (σσ. Νίκος Κούστας). Πραγματικά δουλεύει πολύ και δίνει το καλύτερο για κάθε παίκτη. Αλλά φυσικά όλοι οι προπονητές με βοήθησαν με διαφορετικούς τρόπους. Έμαθα από όλους τους προπονητές κάτι.

τελικώς, ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που δεν πήρε τις ευκαιρίες που περιμέναμε ; 

Νομίζω ότι οι τραυματισμοί παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό. Αλλά πρέπει επίσης να ρωτήσετε τους ανθρώπους της ΑΕΚ γιατί δεν πήρα άλλες ευκαιρίες μετά τους τραυματισμούς μου.

Στην αποχώρηση του σε δημοσίευση του έγραψε πως δεν ήθελε να φύγει με αυτόν τον τρόπο από την ομάδα. Τι εννοεί


Κοιτάξτε από την πρώτη μέρα δούλεψα και έδωσα τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα και να παίξω για την ΑΕΚ. Μετά τη χρονιά που έπαιξα ήθελα απλά να μείνω και να παίζω όλο και περισσότερο. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Αγία Σοφία στην Οpap Αrena. Στο τέλος αποφασίσαμε να σπάσουμε ένα συμβόλαιο για το καλύτερο τόσο για μένα όσο και τον σύλλογο. Δεν το ήθελα ποτέ αυτό. Ήθελα να δώσω στον κόσμο και στον σύλλογο περισσότερα και νιώθω ακόμα και τώρα ότι θα μπορούσα να δώσω περισσότερα. Γι' αυτό λέω ότι δεν φανταζόμουν ότι θα τελείωνε έτσι.

για τους προσωπικούς του στόχους:

Οι στόχοι μου είναι τώρα να παίζω τακτικά και φυσικά να παίζω καλά. Οι στόχοι μου είναι να πάρω κάποια τρόπαια με μια ομάδα και να προκριθώ στην Ευρώπη και φυσικά θέλω στο μέλλον να πάω και να παίξω ξανά στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code