ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code
































Ολυμπιακός: Έδειξε σωστή αντίδραση και τώρα Φερεντβάρος...

 


Το 4-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ τα λέει όλα.

Είναι από τα ματς που δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από το σκορ για να καταλάβεις τι πραγματικά συνέβη στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες μπήκαν με ορμή στο γήπεδο, πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ και κάπου εκεί οι Κρητικοί παρέδωσαν τα όπλα. Έτσι κι αλλιώς ο φετινός ΟΦΗ δεν είναι για πολλά και το επιβεβαίωσε και στο Καραϊσκάκη, αφού χωρίς υπερβολή ήταν η χειρότερη ομάδα που έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό. Όσον αφορά στους Πειραιώτες με τον Συλαϊδόπουλο στον πάγκο τους έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Έφτιαξαν φάσεις, έβαλαν γκολ και θα μπορούσαν να έχουν βάλει κι άλλα.

Το κυριότερο όμως για να νοιώθουμε αισιόδοξοι  είναι, αν θα μπορέσει να μας ξανακάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ομάδα ο νέος προπονητής της ομάδας, ο 62χρόνος Ισπανός Μεντιλίμπαρ που κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ την περασμένη σεζόν με τη Σεβίλλη. Αν θα «βγάλει» παίχτες ώστε να σχηματιστεί ένας κορμός για την επόμενη σεζόν και οι μεταγραφές το καλοκαίρι να είναι λιγότερες και πιο στοχευμένες. Γιατί αν δεν γίνουν όλα αυτά θα πρόκειται απλά για μια φωτοβολίδα η προχθεσινή εμφάνιση. Μια αντίδραση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Το έργο του νέου κόουτς όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο μιας και πέφτει στα βαθιά έχοντας μπροστά του αρκετά ντέρμπι και 2 τουλάχιστον ευρωπαϊκά ματς, απέναντι σε ομάδες έτοιμες και με καλούς προπονητές και μια μεγάλη διαφορά να καλύψει. Αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει μέσα στο γήπεδο τους αντιπάλους, σε ποιους παίχτες θα στηριχτεί, τι συστήματα θα ακολουθήσει, πως θα διαβάζει το κάθε ματς ξεχωριστά , και πόσο επιδραστικός θα είναι ο ρόλος του τόσο στις αλλαγές, όσο και στην προετοιμασία της ομάδας. Και όλα αυτά χωρίς να έχει καθόλου χρόνο στην διάθεση του. Το γεγονός ότι δέχτηκε να αναλάβει τώρα δείχνει ότι πιστεύει στις δυνατότητες του. 

Στο αμιγές αγωνιστικό κόμμάτι, ο ΟΦΗ είναι η χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Καραϊσκάκη. Ακόμη και τα «δώρα» που έκαναν οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως τα αποκάλεσε ο Πέπε Μελ, ήταν «προϊόν» της τακτικής που ακολούθησαν οι Πειραιώτες: «Πνίξιμο» στον αντίπαλο από την πρώτη στιγμή. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός και τα πήγε περίφημα, έχοντας «καθαρίσει την μπουγάδα» πολύ νωρίς και κάνοντας διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο λόγω Φερεντσβάρος. Στον Ολυμπιακό δεν λείπει το ταλέντο και η ποιότητα. Έχει μπόλικο και από τα δύο. Το θέμα είναι ξεκάθαρα στη νοοτροπία ορισμένων ποδοσφαιριστών του. Με τον ΟΦΗ είχαν διάθεση, έπαιξαν ομαδικά, έβγαλαν συνεργασίες και ενέργεια στο χορτάρι. Δηλαδή αυτό γιατί το έκαναν με τον ΟΦΗ και δεν το έκαναν με τον ΠΑΣ Γιάννινα; Δεν βάζουμε στην εξίσωση τα ντέρμπι, αλλά αντιπάλους του ίδιου επιπέδου. 

Η τετράδα των Μασούρα, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί ήταν εξαιρετική τόσο στην πίεση των αντίπαλων αμυντικών όσο και στα τελειώματα των φάσεων των γκολ της ομάδας. Θα θέλαμε να σταθούμε, όμως, λίγο παραπάνω στην παρουσία του Τσικίνιο, ο οποίος έδειξε πολύ αισιόδοξα πράγματα εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Πορτογάλος χαφ έδειξε στη Λεωφόρο που έπαιξε επίσης βασικός, ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα. Κυρίως δεν τρέχει άσκοπα και βγάζει την εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που παίζει για το σύνολο και όχι για την πάρτη του. Πολύ καλές επαφές έδειξε να έχει και στο ματς με τον ΟΦΗ. Δεν στεκόμαστε στην τρομερή ασίστ που έβγαλε στον Φορτούνη για το 4-0. Η γενικότερη παρουσία του δείχνει ότι πρόκειται για έναν χαφ που αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ώρες-ώρες δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται παντού. Σίγουρα θέλουμε περισσότερα παιχνίδια για να τον κρίνουμε, αλλά τα πρώτα δείγματα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι θετικά. Είναι ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής που παίζει με το κεφάλι ψηλά και κυρίως προσπαθεί να παίξει σίγουρα. Γιατί δεν τα βλέπαμε όλα αυτά στα προηγούμενα παιχνίδια; Καλύτερα να ρωτούσαμε τον Καρβαλιάλ, που μάλλον δεν είχε καταλάβει σε ποια ομάδα ήρθε. Ενώ ο Σιλαιδόπουλος που είναι στο σύλλογο και κοουτσάρει την Κ19 έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του. Τα είδαμε στο ματς με την Ίντερ, αλλά πολύ περισσότερο πέρασε τις εξετάσεις με άριστα στο πρώτο του παιχνίδι που κάθισε έστω και προσωρινά σαν υπηρεσιακός προπονητής. 

Τώρα όμως η ομάδα έχει μπροστά της το σημαντικό Ευρωπαϊκό ματς με τη Φερεντσβάρος και στη συνέχεια το κομβικό παιχνίδι-ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που εν πολλοίς θα κρίνει και τις ελπίδες των ερυθρολεύκων να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος με αξιώσεις. 

Υ.Γ. Επιτέλους επιστρέφει ο κόσμος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Πέμπτη που λογικά θα είναι κατάμεστο. Ακόμη και χωρίς να είναι ο Ολυμπιακός που ονειρεύεται ο κάθε φίλος του, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον κόσμο να συνεχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα κόντρα σε κάθε προγνωστικό...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code