ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μασούρας ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Super League 1... "μαέστρο" ο Φορτούνης!


Τι και αν ο Ολυμπιακός διανύει μία από τις χειρότερες σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του, οι παίκτες του καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν στις ατομικές επιδόσεις του πρωταθλήματος.

Στα 30 του χρόνια ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Γιώργος Μασούρας, πραγματοποιεί μία εκ των κορυφαίων αγωνιστικών περιόδων στη καριέρα του, καθώς όντας αναγεννημένος μετρά επτά τέρματα και έξι ασίστ, σε 21 συμμετοχές. Με άλλα λόγια έχει βάλει το "λιθαράκι" του στα 13 από τα 41 γκολ που έχουν πετύχει οι "ερυθρόλευκοι" στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα εντυπωσιακό στατιστικό, που τον χρίζει (ίσως) ως τον πιο επικίνδυνο παίκτη της λίγκας. Πρόκειται για τις πάσες "κλειδιά" ανά 90 λεπτά, αυτές δηλαδή που "ξεκλειδώνουν" τις αντίπαλες άμυνες. Στην συγκεκριμένη κατηγορία και σύμφωνα με το "Wyscout", ο παίκτης των Πειραιωτών μετρά κατά μ.ο. όρο 20 σε κάθε παιχνίδι!


Την τιμητική του στην ίδια κατηγορία έχει και ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων", Κώστας Φορτούνης, ο οποίος φιγουράρει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 14. Να σημειωθεί ότι ο Τρικαλινός άσος τοποθετείται στην κορυφή ακόμη δύο στατιστικών, όντας αυτός με τα περισσότερα επιτυχημένα γεμίσατα (65/153), αλλά και πάσες (191). Ωστόσο ο "μαέστρο" του Ολυμπιακού βρίσκεται ψηλά σε ακόμη μία κατηγορία, καθώς είναι ο δεύτερος σε ντρίπλες με 4,8, όντας πίσω μόνο από τον Βραζιλιάνο Ματέους Σάντος της Κηφισιάς. 


Λίγο πιο κάτω, ανάμεσα στους "ζογκλέρ" του πρωταθλήματος βρίσκεται και ο Ροντινέι, ο οποίος παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, επιβεβαιώνει περήφανα τη βραζιλιάνικη καταγωγή του με 4,16! Η συνεισφορά του στο επιθετικό παιχνίδι των Πειραιωτών δε σταματά εκεί, καθώς έχει πραγματοποιεί τις περισσότερες σέντρες (98) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Super League 1.


Πρόκειται κοινώς για τρεις από τους τέσσερις πιο κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού αν συμπεριλάβει κανείς και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη με τη παρουσία του κάτω από το γκολποστ, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν κομβικό ρόλο στο ερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής (18/02, 20:30) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα τα συμβόλαια των Ελλήνων διεθνών λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και η διοίκηση της ΠΑΕ καλείται να λάβει σύντομα σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με την "ραχοκοκαλιά" του συλλόγου.

(Πηγές: Wyscout - Gate 7 International, slgr.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code