ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 4-2 : Έκανε το καθήκον της πριν το ντέρμπι κορυφής !



Η Ένωση ήταν εύστοχη στο πρώτο μέρος και με δύο αυτογκόλ , του αρνητικού πρωταγωνιστή Ζουκάνοβιτς  και ένα του Πόνσε  ''καθάρισε'' τη νίκη από το Α μέρος. Μείωσε για τους ''Αρκάδες'' με πέναλτι ο Μπαρτόλο στο 45' και ο Μιριτέλο στο 90'. Ο Λιβάι  στο 76' ολοκλήρωσε το θρίαμβο για τους ''Κιτρινόμαυρους'' , οι οποίοι περνάνε πρώτοι , περιμένοντας το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και ετοιμάζονται για το ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής στη Τούμπας με απόλυτη ηρεμία !

Έκανε το ντεμπούτο του ο Λιούμπισιτς , ενώ χρόνο συμμετοχής πέρα από τον Γκαρσία πήρε και ο Γαλανόπουλος.

A ημίχρονο

Ο Ματίας Αλμέιδα , εξαιτίας της απουσίας , λόγω τιμωρίας, του Γκατσίνοβιτς , έχει ''τοποθετήσει'' αριστερά τον Άμραμπατ και δεξιά τον Ελίασον στη θέση των εξτρέμ. Στο 4' η Ένωση παραλίγο να προηγηθεί από το πουθενά , όταν ο Γραμματικάκης δεν κάνει κοντρόλ αλλά με προβολή προλαβαίνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή , ενώ μισό λεπτό αργότερα , ο νεαρός κίπερ του Αστέρα , λέει ''όχι'' σε όμορφο εκτός περιοχής σουτ του Ελίασον. Έχει ψηλά τις γραμμές της η ΑΕΚ και πιέζει , ενώ οι ''Αρκάδες'' προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα ''ρίσκα'' της αντίπαλης ομάδας και να ''χτυπήσουν'' στις αντεπιθέσεις. Στο 11' ωραία συνεργασία των φιλοξενουμένων αλλά το σουτ του Λύρατζη με το αριστερό λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών ! Στο 13' μακρινό σουτ του Ραντόνια , δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Γραμματικάκη. Στο 15' ο Τζούμπερ απειλεί με σουτ εκτός  περιοχής. Στο 20' όμορφη σέντρα από δεξιά αλλά δεν την εκμεταλλεύεται ούτε ο Μάνταλος , ούτε και ο Πόνσε , ενώ στη συνέχεια της ίδιας φάσης ο Ραντόνια παίρνει τη μπάλα από τον Κρέσπι , την δίνει στον Ελίασον αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν ήταν καλό. Στο 22' ωραία σέντρα από τα αριστερά για τον Αστέρα ,αλλά δεν τον εκμεταλλεύεται κανένας και ο Στάνκοβιτς μπλοκάρει σταθερά . Στο 26' η ΑΕΚ  ανοίγει το σκορ με αυτογκόλ του Τσουκάνοβιτς  ! Ο Μάνταλος εκτελεί το κόρνερ ο Πόνσε δεν βρίσκει τη μπάλα αυτή κόντράρει στο κεφάλι του έμπειρου αμυντικού και γίνεται το 1-0 ! Στην επόμενη φάση όμως ο Αργεντίνος επιθετικός κάνει με κεφαλιά το 2-0 ύστερα από σέντρα του Ελίασον ! Ισχυρό προβάδισμα από νωρίς για τους ''Κιτρινόμαυρους'' ! Στο 29' ο Μιριτέλο φεύγει στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ , αλλά από πλάγια θέση το σουτ του φεύγει πολύ έξω. Πλέον ο Αστέρας πρέπει να επιτεθεί και να πάρει μερικά ρίσκα. Στο 41' σκληρό μαρκάρισμα του Μπαρτόλο στον Πήλιο , χωρίς κανένα απολύτως λόγο ! Στο 43' ο Πινέδα βγάζει τον Ελίασον , ανενόχλητο ,εντός περιοχής . Ο Σουηδός έχει όλο το χρόνο να ''βρει'' Πόνσε ή Αμραμπατ , αλλά ο Τσουκάνοβιτς και πάλι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 !  Στο 45' ο Ολλανδομαροκινός εξτρέμ της ΑΕΚ βρίσκει τον Πόνσε ολομόναχο εντός περιοχής αλλά το πλασέ του φεύγει άουτ από πλεονεκτικότατη θέση . Αγκαλιά με το 4-0 εδώ η Ένωση . Στο 46' ο Αστέρας διαμαρτύρεται για χέρι του Μήτογλου ! Ο διαιτητής πηγαίνει στο VAR και δίνει την ''εσχάτη των ποινών'' για τους φιλοξενούμενους ! Ο Μπαρτόλο νικάει τον Στάνκοβιτς και οι Αρκάδες μειώνουν στη τελευταία φάση του Α μέρους ! 

Β ημίχρονο

Ο Μίλαν Ράσταβατς βγάζει στο ημίχρονο τον σκόρερ της ομάδας του και περνάει τον Ζουγλή ! 

Στο 47' ο Γραμματικάκης διώχνει με τις γροθιές ένα κόρνερ αλλά το σουτ του Πήλιου δεν βρήκε στόχο. Στο 50' αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα . Εκτός ο Λύρατζης , εντός ο αριστεροπόδαρος Άλβαρεζ. Ο Χουχούμης μεταφέρθηκε στη δεξιά πλευρά της άμυνας της ομάδας του. Προσπαθούν να πιέσουν οι φιλοξενούμενοι. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό , να μην πάρει ρίσκα και γενικά να μην ανεβάζει εντάσεις. Στο 58' κακό τελείωμα του Τζούμπερ από πλάγια θέση . Στο 59' ο Άμραμπατ , πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με σουτ πίσω από το κέντρο , ενώ στην επόμενη  φάση , ωραία συνεργασία για την Ένωση , ο Μάνταλος βρίσκει τον Τζούμπερ αλλά ο Γραμματικάκης αποκρούει το σουτ το Ελβετού ! Στο 65' διπλή αλλαγή για τον Αστέρα. Καλτσάς και Γκος εκτός ,Βαλιέντε και  Σίτο εντός. Στο 66' ο Αλμέιδα κάνει τις πρώτες του κινήσεις . Ο Άμραμπατ αποχωρεί με ενοχλήσεις για να μπει ο Πάολο Φερνάντες, ενώ ο Λιβάι περνάει στη θέση του Πόνσε. Στο 67' αντεπίθεση των φιλοξενούμενων αλλά ο Μήτογλου ''σώζει'' τελευταία στιγμή για την ομάδα του ! Ο Σουρλής έχει βοηθήσει πολύ τον Αστέρα  από τη στιγμή  που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο . Έχει ''χαλαρώσει'' η Ένωση . Στο 71' ο Ελίασον ''σερβίρει'' σχεδόν έτοιμο γκολ στον Λιβάι , αλλά ο τελευταίος αστοχεί με το δεξί ! Στο 73' Τζούμπερ εκτός , Αραούχο εντός. Στο 74' ο Γκαρσία αστοχεί σε τετ α τετ ! Στο 76' ο Μάνταλος βγάζει τον Λιβάι απέναντι από τον Γραμματικάκη , τον περνάει και αυτή τη φορά δεν θα αστοχήσει , θα κάνει το 4-1 και ουσιαστικά καθαρίζει το παιχνίδι για την ομάδα του ! Στο 78' Μάνταλος  , Πινέδα περνάνε εκτός , Γαλανόπουλος και Λιούμπισιτς εντός , με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του με τα ''κιτρινόμαυρα'' . Στο 79' Γιαμπλόνσκι έξω για τον Αστέρα, μέσα ο Αλάγκμπε. Στο 90' κακή αμυντική λειτουργία για την Ένωση , ο Σίτο σερβίρει ''έτοιμο'' γκολ στον Μιριτέλο , για το 4-2 ! Στο 93' εξαιρετικό γύρισμα του Λιβάι, ο Καστάνιο προλαβαίνει με προβολή τον Λιούμπισιτς και διώχνει σε κόρνερ ! Η ΑΕΚ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 4-2 ,''πάτησε'' κορυφή και πλέον το μυαλό της θα είναι στο ντέρμπι της Τούμπας την επόμενη αγωνιστική !

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πόνσε.

Αστέρας (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί, Καλτσάρ, Μιριτέλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code