ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ατρόμητος - ΑΕΚ: Εμφατική αντίδραση με 5άρα και χατ-τρικ του Πόνσε (0-5)

 


Ονειρική εμφάνιση για 70 λεπτά για την ΑΕΚ, με τον Πόνσε να παίρνει το όπλο του και σκοράροντας το πρώτο του χατ-τρικ με την κιτρινόμαυρη φανέλα οδήγησε τους κιτρινόμαυρους σε νίκη-αντίδραση με το εμφατικό 0-5 μέσα στο Περιστέρι. Κάλενς και Γιόνσον τα άλλα δύο γκολ για την Ένωση, όπου σταμάτησε ένα αήττητο σερί 13 αγώνων που έτρεχε ο Ατρόμητος από την ημέρα πρόσληψης του Ίλιτς.


Α΄ ημίχρονο

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της φάση στο ματς. Ο Πήλιος έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου από τα αριστερά, ο Πόνσε εκτέλεσε με τη μια από διαγώνια θέση και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 0-1 μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα. Η Ένωση μπήκε δυναμικά στον αγώνα και αμέσως μετά το γκολ δημιούργησε και δεύτερη καλή στιγμή για να σκοράρει ξανά. Ο Πήλιος εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Γιόνσον,  ο οποίος με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και φεύγοντας στην συνέχεια άουτ. 

Δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ ξανά με τον Πόνσε. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Αργεντινός πρόλαβε τον Τζαβέλλα και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Η ΑΕΚ κυριαρχούσε σε όλες τις γραμμές του γηπέδου με τους παίχτες του Ατρομήτου να χάνουν σε όλες τις μονομαχίες και να δείχνουν να μην μπορούν να αντιδράσουν στον ρυθμό της ΑΕΚ. Στο 29΄ ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Γκατσίνοβιτς και αφότου έφυγε έναν αντίπαλο έκανε το σουτ, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει σταθερά, ενώ στο 34΄ ήταν η σειρά του Γιόνσον να δοκιμάσει το πόδι του σε ένα σουτ εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στην συνέχεια της προηγούμενης φάσης ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα με διπλή προσπάθεια θέλησε να στείλει την μπάλα προς την εστία αλλά μπλοκαρίστηκε, όπου στην συνέχεια έφτασε στον Κάλενς ο οποίος με προβολή από κοντά μπροστά από τον Τσιντώτα να σκοράρει το παρθενικό του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα και να ανεβάζει τον δείχτη του σκορ σε 0-3. Η ομάδα του Αλμέιδα έδειξε να ξεπερνάει τον αποκλεισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κυριαρχώντας σε όλες τις γραμμές, μη δίνοντας χρόνο και χώρο στον Ατρόμητο να αντιδράσει, με τους Περιστεριότες να βρίσκουνε την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι στο 42΄ σε ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής του Κούεν, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει και να διώχνει με τα πόδια και την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 3 τερμάτων.


Β΄ ημίχρονο

Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια φόρα που είχε και στο δεύτερο μέρος δημιουργώντας με το ξεκίνημα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ. Αρχικά στο 49΄με κεφαλιά του Κάλενς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ όπου πέρασε εκτός, και στην συνέχεια στο 52΄ όταν ο Τσούμπερ δοκίμασε το πόδι του από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει εύκολα. Με την ΑΕΚ Ν δημιουργεί και να πατάει συνεχώς στην περιοχή του Ατρομήτου, ένα τέταρτο γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου, και ο Πόνσε το έκανε πραγματικότητα πετυχαίνοντας έτσι και το 3ο του γκολ στον αγώνα ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του και γράφοντας το 0-4 στο 58΄ λεπτό. Ο Άμραμπατ κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έβγαλε την μπάλα στον Ρότα στα δεξιά. Αυτός έβγαλε στον Αργεντίνο επιθετικό που περίμενε μέσα στην μικρή περιοχή, αρχικά νικήθηκε από τον Τσιντώντα όπου απέκρουσε όμως με αστάθεια, ο Πόνσε πήρε το ριμπάουντ και εύκολα από κοντά ολοκλήρωσε μια ονειρική εμφάνιση, πετυχαίνοντας και το πρώτο του χατ-τρικ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Το τέταρτο γκολ δεν έδειξε να πτοεί την ΑΕΚ που δεν σταματούσε να βγάζει επιθέσεις ανά κύματα δείχνοντας πως θέλει να πετύχει όσα περισσότερα γκολ μπορούσε να βρει. Σε υποδειγματική αντεπίθεση οι Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκαν άψογα, με τον Ελβετό να σουτάρει αλλά το σουτ του να περνάει λίγο άουτ. Δεν σταματάει η ΑΕΚ και βρίσκει και 5ο γκολ με τον Γιόνσον να πιάνει μια φανταστική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου, και αυτή να παίρνει και περίεργη τροχιά, βρίσκοντας και στο δοκάρι και καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του Ατρομήτου ανεβάζοντας τον δείχτη του σκορ στο 0-5. 

Μετά και το 5ο γκολ η ΑΕΚ πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές της, θέλοντας να δώσει ανάσες στους παίχτες της, κάτι που έδωσε κάποια μέτρα στον Ατρόμητο καταφέρνωντας να βρει τις πρώτες του ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος με τον Αγκιέλνσκι να πιάνει μια κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ αλλά τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει να να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Τσακμάκης βρήκε ευκαιρία να ένα σουτ που όμως μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Αυστριακό τερματοφύλακα. Τα λεπτά περνούσα και με τον νικητή να έχει κριθεί οι δύο ομάδες δεν ζορίστηκαν ιδιέτερα, με τον υπόλοιπο χρόνο του δευτέρου ημιχρόνου να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Ένωση του Ματίας Αλμέιδα να παίρνει μια πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη δίνοντας της ψυχολογία για την συνέχεια, έπειτα και από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Άρη μεσοβδόμαδα.

Οι ενδεκάδες

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα, Βέργος, Βαλένσια.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Πόνσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code