ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0: "Καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο με MVP Αϊτόρ


Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο με 2-0. Κύριος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Αϊτόρ με ένα γκολ και μία ασίστ. Στην κορυφή επιστρέφει ο Παναθηναϊκός μαζί με τον ΠΑΟΚ στους 44 βαθμούς. Στους 26 βαθμούς και την έκτη θέση παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης.

Α' Ημίχρονο 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε ως επί το πλείστον την κατοχή, με την ομάδα του Αστέρα πάντως, να είναι καλά οργανωμένη, χωρίς να δίνει χώρους στους γηπεδούχους. Για να δούμε την πρώτη τελική του αγώνα, έπρεπε να φτάσουμε στο 10ο λεπτό. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ πίεσαν ψηλά, έκλεψαν την μπάλα και ο Σπόραρ έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Γραμματικάκης. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η στιγμή του Αστέρα να απειλήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο Σουρλής κινήθηκε στον χώρο, ο Λοντίγκιν έκανε πολύ άστοχη έξοδο, αλλά το σουτ του 21χρονου μέσου των Αρκάδων δεν βρήκε εστία. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αύξαναν διαρκώς την πίεσή τους και γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί. Στο 16ο λεπτό, αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά, ο Βαγιαννίδης έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Κώτσιρας σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να βρει τέρμα, καθώς η προσπάθειά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό μετά, ο Παναθηναϊκός βρήκε ακόμα μία τελική, με τον Μλαντένοβιτς αυτή τη φορά, όμως ο Γραμματικάκης ήταν πάλι εκεί και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 26ο λεπτό και μετά από μία περίοδο αμυντικής πολιορκίας, οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς αναπτύχθηκαν ωραία από την δεξιά πλευρά, ωστόσο το σουτ του Γκαρθία από την μεγάλη περιοχή ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Γιούρι Λοντίγκιν. Στο 27' έγινε η πρώτη αλλαγή του παιχνιδιού, η οποία ήταν αναγκαστική. Ειδικότερα, ο Βέρμπιτς ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλό του και αντικαταστάθηκε από τον Αϊτόρ. Ένα λεπτό πιο μετά, στο 28ο λεπτό, είχαμε την σημαντικότερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χουχούμης σέντραρε ωραία από τα αριστερά, με στόχο τον Καλτσά στο δεύτερο δοκάρι, ο δεύτερος ήταν ολομόναχος, όμως ο Λοντίγκιν έκανε σπουδαία επέμβαση με τα πόδια στην κλειστή του γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του 33χρονου εξτρέμ, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Από εκεί και ύστερα, οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η επόμενη τελική προσπάθεια έγινε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ήταν η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο. Ο Βαγιαννίδης κέρδισε το φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, με τον Μπερνάρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε πάνω από την εστία του Γραμματικάκη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα στο 0-0.
 
Β' Ημίχρονο 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ με συνεχόμενες πλαγιοκοπήσεις. Στο 48', ο Μλαντένοβιτς σούταρε με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε εστία. Η προσπάθεια αυτή του Σέρβου λειτούργησε σαν προειδοποίηση για τον Αστέρα. Καθώς, στο 50ο λεπτό ο Αϊτόρ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Μαντσίνι σέντραρε από τα δεξιά, ο Αϊτόρ κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με έξοχο πλασέ άνοιξε το σκορ, αφού ο Γραμματικάκης δεν είχε απάντηση αυτή την φορά. Δέκα λεπτά πιο μετά, είχαμε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σπόραρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά λίγο πριν εκτελέσει, κόλλησε το πόδι του στο έδαφος, με τον Σλοβένο να τραυματίζεται στους οπίσθιους μηριαίους, με τους ανθρώπους της ομάδας να βρίσκονται πλέον σε "αναμμένα κάρβουνα", καθώς είναι ο τρίτος φορ της ομάδας που τραυματίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την θέση του πήρε ο Ένις Τσόκαϊ. Στην συνέχεια, οι παίκτες του τριφυλλιού προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, καθώς με τον Μπερνάρ στη θέση "9", έπρεπε να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους στο γήπεδο. Στο 74ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα γκολ του με τον Γέντβαϊ. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα - ασίστ του Αϊτόρ και σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική με εξαιρετική κεφαλιά, αφού κατάφερε να νικήσει δύο αμυντικούς του Αστέρα στον αέρα. Στο 84', ο Κρεσπί είχε την σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπαρτόλο σέντραρε από τα δεξιά, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα... ψυχρό, χωρίς φάσεις, με το μοναδικό αξιοσημείωτο να είναι η δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Αλάγκμπε στο 90ο λεπτό.

 

Οι ενδεκάδες:


Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86' Λημνιός), Ρουμπέν (86' Ζέκα), Σπόραρ (58' Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86' Ακαϊντίν), Μαντσίνι, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Βέρμπιτς (27' Αϊτόρ)
 
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χουχούμης (86' Άλβαρεζ), Μουνάφο (72' Γιαμπλόνσκι), Μάντζης, Καλτσάς (72' Μπαρτόλο), Σουρλής (58' Ζουγλής), Σίτο (45' Κρεσπί), Χριστόπουλος, Αλάγκμπε, Ζουκάνοβιτς 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code