ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σήμερα παρουσιάστηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον Προμηθέα


O Προμηθέας έκλεισε μια χρονιά που δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους. Σίγουρα από του χρόνου θα βάλει υψηλότερους στόχους και θα θελήσει να ξεχάσει την προηγούμενη χρονιά.

Αυτό θα το κάνει με νέο μέλος στην τεχνική ηγεσία, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ανακοινωθεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και σήμερα παρουσιάστηκε και έθεσε τους στόχους που έχει για την νέα σεζόν, την νοοτροπία και την φιλοσοφία που θέλει να εντάξει στην ομάδα αλλά και για τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη θέση του προπονητή του Προμηθέα. Είναι τιμή και ευχαριστώ τον Προμηθέα για την εμπιστοσύνη του. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα προσπάθεια, να φτιάξουμε ένα νέο περιβάλλον με νεαρούς αθλητές που θα έχουν κίνητρο και με τη δική μας κατεύθυνση να έχουμε καλή και πετυχημένη χρονιά.

Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα. Το κίνητρο είναι μεγάλο και θα προσπαθήσουμε πάνω από τα όριά μας ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στους αθλητές μας να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το νέο περιβάλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση, να είναι το κατάλληλο για τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι η σωστή νοοτροπία. Δεν θα επιλέξουμε τους καλύτερους, αγωνιστικά, παίκτες, αλλά αυτούς που έχουν την σωστή νοοτροπία. Κίνητρο για διάκριση, διάθεση να προπονηθούν σε υψηλό επίπεδο (ποιότητας και έντασης), αθλητές με ενθουσιασμό. Ο ενθουσιασμός ξεκινάει από την διοίκηση, τους προπονητές και καταλήγει στους παίκτες. Θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο

Τελευταίο κομμάτι της νοοτροπίας είναι η ανιδιοτέλεια. Θέλουμε Αθλητές που θα βάλουν τον εαυτούς τους στην λογική της ομαδικής συνεργασίας και μέσα από αυτό θα πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Δεύτερος στόχος να αξιολογήσουμε τα παιδιά που έχει ο Προμηθέας στο πρόγρασμμα και σε αυτούς που αξίζουν - και υπάρχουν τέτοια παιδιά - να δώσουμε την δυνατότητα, κερδίζοντας χρόνο συμμετοχης, να γίνουν βασικα΄στελέχη τα επόμενα χρόνια στην ομάδα.

Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε την στήριξη από όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα. Συμπαράσταση σε αυτή την νέα προσπάθεια, ενώ χρειαζόμαστε υπομονή και εμπιστοσύνη από όλους για να δημιουργήσουμε κάτι που θα αρέσει σε όλο τον κόσμο και θα μας κάνει και εμάς περήφανους.

Υπάρχουν αρκετοί στόχοι μπροστά μας. Αγωνιστικοί πρώτα από όλα. Ο πρώτος είναι, δημιουργώντας το σύνολο που θέλουμε, να έχουμε μία καλύτερη πορεία από φέτος. Άρα η είσοδος στην πρώτη τετράδα είναι βασικός στόχος.

Δεύτερος στόχος είναι η ομάδα να δώσει το παρών στο Final Eight του Κυπέλλου, κάτι που δεν κατάφερε φέτος επειδή το σύστημα ήταν λίγο περίεργο. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Προμηθέας πρέπει να βρίσκεται στο Final Eight και να προσπαθήσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Ο τρίτος στόχος είναι η πρόκρισή μας τουλάχιστον στην επόμενη φάση στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Δεν θέλω να μιλήσω για Final Four ή 8αδα, αλλά έχουμε κίνητρο και διάθεση να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παράπλευρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών, οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που πρεσβεύει ο Προμηθέας. Δεν θέλω να λέω πάρα πολλές κουβέντες, αλλά να δείξουμε πράγματα. Θέλουμε να φτιάξουμε μία κουλτούρα που θα αντιπροσωπεύει τον σύλλογό μας. Θα μπαίνουμε στο γήπεδο με διάθεση και θα είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθειά μας.

Πολλές φορές ήμασταν αντίπαλοι με τον Προμηθέα. Η ομάδα έκανε άλματα τα τελευταία χρόνια και επιτυχίες, έπαιξε τελικούς. Ήταν πάντα ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Υπήρχε πάντα σεβασμός. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα είχαμε σεβασμό. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έρθω στον Προμηθέα. Δύσκολα κάνεις μακροχρόνια πλάνα όταν είσαι προπονητής. Κάθε χρόνο προσπαθώ να αποδεικνύω μέσα από την δουλειά μου ότι αξίζω να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο.

Οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο είναι ο Καουαν, ο Μουράτος, ο Τανούλης και οι Λάγιος, Πλώτας. Όλοι θα αξιολογηθούν ,με βάση τι ζητάμε εμείς και τι υπάρχει στην αγορά. Ο Τανούλης είναι παίκτης με μεγάλη προοπτική και μία πρόκληση για τον οργανισμό - και για εμένα - να καταφέρει να παίξει στον Προμηθέα, δίνοντας πράγματα.

Τα παιδιά που έχω ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν θεωρώ ότι έχουν την νοοτροπία που πιστεύω ότι απαιτείται για να παίξεις σε αυτό το επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα τους αποκτήσουμε. Η αγορά είναι μικρή. Εμείς προσφέρουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας.

Θέλω να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προσεγγίσει παίκτες με κίνητρο και φιλοδοξία. Έχουν περάσει πολύ καλοί παίκτες από τον Προμηθέα στο παρελθόν. Θέλουμε αυτό το περιβάλλον θα είναι προορισμός για κάθε καλό παίκτη με σωστή νοοτροπία".

Ένας προπονητής που τα τελευταία χρόνια έχει προπονήσει ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κολοσσός Ρόδου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την περίοδο 2013-18 ήταν προπονητής στην Εθνική Ελλάδος u18 παρουσιάζοντας εξαιρετικές πορείες στα τουρνουά. Από το 2021 έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελβετίας.

   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code