ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

TOP 5 απογοητεύσεις της φετινής Euroleague: Ερυθρός Αστέρας

Μετά από καιρό και αφού μεσολάβησαν τα play-offs, η στήλη γυρνάει για να δούμε την τελευταία ομάδα, τον Ερυθρό Αστέρα. 

Η ομάδα του Βελιγραδίου παρουσιάστηκε αρκετά καλή, ειδικά μετά την "ενεργοποίηση" του Καμπάτσο, όμως το 17-17 δεν της ήταν αρκετό για την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Το περυσινό καλοκαίρι

Ο Αστέρας προέβη σε αρκετές προσθήκες στο καλοκαιρινό... παζάρι των μεταγραφών. Η τότε ομάδα του πρωτοεμφανιζόμενου σε επίπεδο Ευρωλίγκας προπονητή, Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς έφερε στο Βελιγράδι τους Νέντοβιτς, Πετρούσεφ, Μπέντιλ, Χόλαντ και Χασάν Μάρτιν. Ορισμένοι παίκτες με μεγάλη ποιότητα.

Ειδικότερα, το ρόλο του νέου ηγέτη της ομάδας φαινόταν ότι θα πάρει ο Σέρβος γκαρντ, Νεμάνια Νέντοβιτς, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της χώρας του. Σημαντικές ήταν και οι προσθήκες στους ψηλούς, αφού Μάρτιν και Μπέντιλ ερχόντουσαν για να δώσουν πολύ μεγάλη αθλητικότητα στην ομάδα, ενώ ο ερχομός του ταλαντούχου Πετρούσεφ αποδείχθηκε στην πορεία πολύ σημαντικός.

Όμως, οι πολύ μεγάλες μεταγραφές για την ομάδα έγιναν μετά την έναρξη της Ευρωλίγκας, αφού στα μέσα του Οκτώβρη γύρισε από το NBA ο πολύ ποιοτικός γκαρντ Λούκα Βιλντόσα, ενώ δύο μήνες αργότερα προστέθηκε ο επίσης Αργεντινός και άλλοτε σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Φακούντο Καμπάτσο.


Η πορεία στη διοργάνωση

Η σέρβικη ομάδα έκανε πολύ κακή αρχή στη διοργάνωση. Με έξι ήττες στα πρώτα επτά παιχνίδια, φαινόταν απ' την αρχή ότι θα ήταν ο σάκος του box στη φετινή Ευρωλίγκα. Όμως, με την απομάκρυνση τους προπονητή της και τον ερχομό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τα πράγματα άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό.

Τα επόμενα έξι παιχνίδια ήταν εντελώς διαφορετικά από τα πρώτα. Οι Σέρβοι πήραν ισάριθμες νίκες, ενώ ενδιάμεσα πέτυχαν και ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στη μισητή αντίπαλο Παρτίζαν, με το ρεκόρ τους να διαμορφώνεται στο 7-6.

Στις 19 του Δεκέμβρη πυροδοτούσαν τη μεγαλύτερη μεταγραφική βόμβα στην Ευρώπη, αφού απέκτησαν τον Καμπάτσο, μετά την επιστροφή του από το NBA. Στη συνέχεια έκαναν ένα σπουδαίο διπλό επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενώ το ρεκόρ τους στον πρώτο γύρο ήταν 9-8, ικανό να τους έχει μέσα στο κόλπο για την πρόκριση στα play-offs.

Η αρχή στον δεύτερο γύρο όμως, δεν ήταν καλή. Οι πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, σε συνδυασμό με το άλυτο πρόβλημα που δεν επέτρεπε στον Καμπάτσο να τους ενισχύσει, προκαλούσε εκνευρισμό κάνοντας τη συνέχεια αρκετά δύσκολη για την ομάδα του Ιβάνοβιτς. 

Στις 2 Μαρτίου ήρθε και το πρώτο παιχνίδι του Καμπάτσο με τον Αστέρα. Παρά τους 16 πόντους του, η ήττα δεν αποφεύχθηκε για την ομάδα του, η οποία παράλληλα υποχώρησε στο 11-15, με τις ελπίδες της για πρόκριση να λιγοστεύουν απελπιστικά.

Η ήττα που ουσιαστικά εξάλειψε κάθε ελπίδα για πρόκριση ήταν εκείνη απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η συνέχεια να καθίσταται επί της ουσίας διαδικαστική για τους Σέρβους. Έτσι, παρά τις πέντε νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη μοίρα τους και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.


Τι κρατά απ' τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν 

Μάλλον, αυτό που μπορεί να κρατήσει είναι η μαχητικότητά της και ότι δεν το έβαλε σε κανένα σημείο κάτω στη διάρκεια της σεζόν. Ίσως, αν είχε λίγο νωρίτερα διαθέσιμο τον Καμπάτσο να προλάβαινε το τρένο της οκτάδας, αλλά αυτό είναι απλά μια εικασία. Σίγουρα πάντως, με τόση ποιότητα στο ρόστερ, αποτελεί αποτυχία ο πρόωρος αποκλεισμός της από την συνέχεια της φετινής Ευρωλίγκας.


Τι της μένει να διεκδικήσει στη χρονιά 

Αυτό που της μένει είναι η διεκδίκηση της Αδριατικής Λίγκας, επιθυμώντας να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο. Εκεί, θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Παρτίζαν, η οποία, μετά τον αποκλεισμό από το final four της Ευρωλίγκας, θα θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο στην ABA League.

Παράλληλα, της μένει και το σέρβικο πρωτάθλημα, εκεί που δε θα συμμετάσχει η Παρτίζαν, έπειτα από την επική γκάφα που έκανε, αφού ξέχασε να δηλώσει το ρόστερ της.


Η επόμενη μέρα - Η νέα σεζόν 

Η επόμενη μέρα φαίνεται λίγο "ομιχλώδης". Ειδικότερα, οι δύο Αργεντίνοι, Καμπάτσο και Βιλντόσα θα αποτελέσουν παρελθόν. Ο πρώτος φαίνεται να οδεύει προς την Ρεάλ, ενώ ο δεύτερος προς τον Παναθηναϊκό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ομάδα θα πάει για ολική αναδόμηση, αφού τη δεδομένη στιγμή οι μόνοι που έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου είναι ο Νέντοβιτς και ο Χασάν Μάρτιν. Μένει φυσικά να δούμε ποιοι από εκείνους που λήγουν τα συμβόλαιά τους θα ανανεώσουν καθώς και ποιοι θα προστεθούν στο σύνολο.

Τέλος, είναι ακόμα ανοικτό το αν η ομάδα από το Βελιγράδι θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς. Σύντομα θα το γνωρίζουμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code