ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Βόλος: Ένα παιχνίδι ολόκληρη η χρονιά

 

AEK και Βόλος θα κοντραριστούν για την 10η και τελευταία αγωνιστική των play off στο γήπεδο "Opap Arena". Ένας αγώνας στον οποίον οι μεν χρειάζονται ένα μόνο βαθμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπου σηματοδοτεί το 13ο στην ιστορία τους.

 Σε περίπτωση που χάσει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, μετά εξαρτάται από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο "Απόστολος Νικολαίδης", όπου η μόνη περίπτωση να πάρουν το πρωτάθλημα οι πράσινοι σε αυτό το σενάριο είναι  η επικράτηση εναντίον του Άρη 

 Οι δεν αυτό που επιθυμούν είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να κλείσουν ιδανικά τη  σεζόν, σε μια χρονιά που μπορεί να μην διεκδίκησαν ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά η πορεία τους μόνο άσχημη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη με 80 βαθμούς με 25 νίκες πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες και βρίσκεται στο +3 από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως οι πράσινοι έχουν προβάδισμα σε ότι αφορά την ισοβαθμία.

Ο Βόλος βρίσκεται στην 6η θέση με 40 βαθμούς με 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 17 ήττες και απ' ότι φαίνεται δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, διότι ο Άρης είναι μια σκάλα πιο πάνω στην 5η θέση με 50 βαθμούς.

Φόρμα των ομάδων

Η Ένωση στα 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί για τα πλαίσια των play off είναι αήττητοι με 6 νίκες και τρεις ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όσο αφορά για το προηγούμενο παιχνίδι που είχε δώσει ο Δικέφαλος ήταν με τον Άρη δραπετεύοντας με νίκη από το "Κλεάνθης Βικελίδης", καθώς το  σκορ στο τέλος έγραφε 1-2. Σύμφωνα με ρεπορτάζ η προσέλευση του κόσμου για το σημερινό παιχνίδι έξω από το γήπεδο θα φτάνει στους 100.000. Επίσης θα είναι sold out και έτσι 32.500 άτομα θα είναι στο πλευρό της ένωσης για το καθοριστικό αυτό παιχνίδι. 

Ο Βόλος ήξερε  λόγω χαμηλότερης δυναμικής σε θέμα χρηματιστηριακής αξίας των παικτών του σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στην 6η θέση. Στην ουσία αυτό έγινε, καθώς στα 9 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα της Μαγνησίας είχε στον απολογισμό της μια ισοπαλία με Παναθηναϊκό εκτός έδρας και οκτώ ήττες. 

Προϊστορία των ομάδων 

Σύμφωνα με το αρχείο της Super League στα πέντε τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, ανεξαρτήτως έδρας ο φιλοξενούμενος. Η ΑΕΚ πήρε την νίκη στον Β' γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στην πρώτη αναμέτρηση για τα play offs, ενώ ο Βόλος επικράτησε 1-0 στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο γήπεδο της "Ριζούπολης".

Η ομάδα της Μαγνησίας είχε επικρατήσει και στην ακριβώς προηγούμενη αναμέτρηση τους, η οποία ήταν στον Β' γύρο του περσινού πρωταθλήματος, στις 30 Ιανουαρίου 2022 με 2-1 στο "ΟΑΚΑ" αυτή τη φορά.

Η ιστορία των αναμετρήσεων τους είναι μικρή, αφού ο Βόλος διανύει μόλις την τέταρτη σεζόν του στην Super league αλλά έχει τέσσερις νίκες σε σύνολο 12 αναμετρήσεων απέναντι στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.

Η Ένωση τρέχει ένα αήττητο στο πρωτάθλημα στην διαδικασία των play offs, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στην διαδικασία των τριών τελευταίων χρόνων.   

Αποστολές

AEK: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ,  Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Ζίνι 

Βόλος: Αυγερινός, Παπαδόπουλος, Άλχο, Λούνα, Σι, Οικονομόπουλος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τριανταφύλλου, Τάχατος, Τσοκάνης, Μεταξάς, Γκάγκι, Κάτσε, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Τσελεμπάκης 

Πιθανές ενδεκάδες 

ΑΕΚ(Ματίας Αλμέιδα) (4-2-3-1) Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία

Βόλος(Κώστας Μπράτσος) (4-2-3-1) Αυγερινός, Λούνα, Πίρινεν, Ασλανίδης, Άλχο, Κάτσε, Τσοκάνης, Γκάγκι, Τάχατος, Καρτάλης, Ντέλετιτς 

Απουσίες-επιστροφές

Από πλευράς ΑΕΚ  δεν θα αγωνιστεί  ο Σέρχιο Αραούχο. Στον αγώνα με τον Άρη για την 4η αγωνιστική των play off στο γήπεδο "Opap Arena" ο επιθετικός της Ένωσης τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στον οπίσθιο χιαστό του. Γεγονός που σηματοδοτούσε ότι ο Αργεντίνος θα έχανε το υπόλοιπο της σεζόν καθώς η διάγνωση ανάφερε ότι θα πρέπει να μείνει  εκτός αγωνιστικής δράσης για 4 με 5 μήνες.

Επίσης απών για την Ένωση θα είναι και ο Πέτρος Μάνταλος λόγω τιμωρίας.  

Με αρκετές απουσίες θα αντιμετωπίσει την Ένωση ο Βόλος, καθώς ο Μπαριέντος δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του  που τον ταλαιπωρούσε , ο Σιέλης είναι τραυματίας, ενώ Οζέγκοβιτς, Τσίρινος και Μεθκίδα δεν βρίσκονται στο 100%, οπότε δεν θα ταξιδέψουν.

Διαιτητές

Διαιτητής ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος, βοηθοί του θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια και ο Παντελής Σπυρόπουλος, τέταρτος ο Δημήτρης Μαλούτας, και στο VAR o Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Θανάσης Παπαδάκης. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code