ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός - Μονακό 76-62: Με μυθικό τρίτο δεκάλεπτο προκρίθηκε στον τελικό

Προκρίθηκε στον τελικό και περιμένει το "El Clasico" για να μάθει τον αντίπαλό του.

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στην πρωτάρα Μονακό και πηγαίνει στον τελικό της Κυριακής για να σηκώσει την τέταρτή του Ευρωλίγκα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν άστοχα. Ήταν νευρικοί και έδωσαν την ευκαιρία στους Μονεγάσκους να επωφεληθούν και να κυριαρχήσουν στο παρκέ. Με ηγετικό Τζέιμς που σκόραρε δύο τρίποντα στην πρώτη περίοδο, κατάφεραν να έχουν συνεχώς το προβάδισμα, με το σκορ στο τέλος της περιόδου να διαμορφώνεται στο 14-20.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Οι Γάλλοι ήταν και πάλι κυρίαρχοι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εξακολούθησε να είναι άστοχη (4/12 τρίποντα, 4/12 δίποντα και 9/18 βολές) με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 29-41 υπέρ της Μονακό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με εντελώς διαφορετική εικόνα από το πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στη Μονακό και ήταν ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ. Με επιμέρους σκορ 27-2 καταλαβαίνουμε εύκολα πως ό, τι και να ειπωθεί, δεν είναι αρκετό μπροστά στην εμφάνιση του Ολυμπιακού. Με πρωτοστάτες τους Βεζένκοφ και Παπανικολάου στην τρίτη περίοδο (9 και 8 πόντους αντίστοιχα), η Μονακό βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ενώ από το -12, βρέθηκε τελικά να χάνει με 13 στο τέλος της περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός είχε πλέον την ψυχολογία, το καθαρό μυαλό και την εμπειρία να διαχειριστεί την υπέρ του κατάσταση. Έτσι, τελικά νίκησε εύκολα με 76-62 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. 

Για τους νικητές οι Βεζένκοφ με 19 πόντους και Παπανικολάου με 15 συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη. Για τη Μονακό οι 17 του Τζέιμς δεν έφταναν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code