ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης - ΑΕΚ: Ελβετική απόδραση τίτλου! (1-2)



Με τον Τσούμπερ να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο στα 70 λεπτά συμμετοχής του και τον Φαν Βεερτ να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ, η Ένωση γύρισε το παιχνίδι μέσα στο Βικελίδης, με τον Άρη να έχει προηγηθεί με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι, και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού μέσα στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό, να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση την βαθμολογίας και πλέον να πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Βόλο μέσα στην OPAP ARENA.


Α' ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι δημιουργώντας δύο ευκαιρίες από πολύ νωρίς, με τον Τσούμπερ να διεισδύει στην περιοχή του Άρη αλλά να αστοχεί, ενώ ο Πινέδα δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε ψηλά από την εστία του Κουέστα. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να ανοίξει το σκορ, με τον Ματέο Γκαρσία να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα του Πινέδα, με τον Φωτιά με την βοήθεια και του VAR να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Γκρέι να ευστοχεί, δίνοντας το προβάδισμα στον Άρη με 1-0 μόλις στο 17ο λεπτό.

Η Ένωση δεν έδειξε να πτοείται από το γκολ που δέχτηκε και αρχικά απάντησε με τον Τσούμπερ να δοκιμάζει ένα ωραίο σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να περνάει μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Στην συνέχεια όμως και στο 23ο λεπτό βρήκε άμεσα την ισοφάριση με τον Φαν Βεερτ, όταν ο Ντουκουρέ έχασε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, τον Πινέδα να βγάζει στον Ολλανδό και εκείνος αφότου πρώτα περάσει τον Κουέστα, να πλασάρει χωρίς κανένα πρόβλημα σε κενή εστία για το 1-1.

Άγρια ομορφιά στο πρώτο ημίχρονο καθώς ΑΕΚ και Άρης κυκλοφορούνε την μπάλα συνεχώς πάνω κάτω, με τον Άρη να χάνει διαδοχικές ευκαιρίες με τον Γκρέι για να πάρει το προβάδισμα (35', 36') και την ΑΕΚ να απαντάει με τις ευκαιρίες των Φαν Βεερτ(37'), και Τσούμπερ σε τρεις περιπτώσεις (40', 41', 43'). Αυτό όμως που δεν κατάφερε να κάνει σε 3 περιπτώσεις πριν το έκανε στο 44' ο Ελβετός καθώς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Άρη, κέρδισε μερικά μέτρα και αφότου μπήκε στην περιοχή με ένα δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, με τον Κουέστα να μην μπορεί να μπλοκάρει και να κάνει την ανατροπή στο παιχνίδι πριν βγει το ημίχρονο και να γράφει το 1-2.

Β' ημίχρονο

Δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ξεκινάνε με ευκαιρίες από τα αποδυτήρια με τον Χριστοδουλόπουλο να απειλεί από μακριά αλλά την μπάλα να περνάει εκτός γηπέδου και την ΑΕΚ παραλίγο να βρίσκει ένα τρίτο τέρμα με αυτογκόλ, με τον Πίρσμαν στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Με την βροχή να δυναμώνει ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούνε να προφυλαχτούνε, και την ΑΕΚ να θέλει να εξασφαλίσει το προβάδισμά της. Μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση να κάνει 3 τα τέρματά της όταν ο Άμραμπατ γύρισε στον Φαν Βεερτ και εκείνος με όμορφο πλασέ να σταματάει στο δοκάρι του Κουέστα πριν οι αμυντικοί διώξουν την μπάλα.

Μετά και την μεγάλη αυτή ευκαιρία, το παιχνίδι έγινε πιο επιθετικό, με τις δύο ομάδες να εστιάζουν το παιχνίδι τους στο χώρο του κέντρου, με αρκετές μονομαχίες ανάμεσα στους παίχτες και φάουλ και για τις δύο πλευρές, όπου σε συνδυασμό με την βροχή στην συμπρωτεύουσα να χαλάσουνε τον ρυθμό του ματς και να μην έχουμε κάποια μεγάλη ευκαιρία για κάποια από τις ομάδες, και το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος, και την ΑΕΚ σε συνδυασμό με την νίκη του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Παναθηναϊκό, να βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο.


Οι ενδεκάδες

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ροπυ, Χριστοδουλόπουλος, Γκαρσία, Γκρέι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code