ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

8η μέρα play-offs της Euroleague: Ηττήθηκε ο Ολυμπιακός αλλά παίζει στο σπίτι του την πρόκριση

Σπουδαίο ματς στην πόλη, μεγάλη νίκη για την Φενέρμπαχτσε. 

Μεγάλο παιχνίδι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, έπειτα από την ήττα με το buzzer beater του Κώστα Σλούκα στο προηγούμενο παιχνίδι, έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού με ήττα θα αποχαιρετούσε τη διοργάνωση.

Το παιχνίδι φάνηκε από νωρίς ότι θα είναι κλειστό. Ολυμπιακός και Φενέρ έπαιζαν πολύ δυνατές άμυνες, με αποτέλεσμα καμία από τις δύο ομάδες να μην παίρνει κάποια σημαντική διαφορά. Έτσι, παρά το αρχικό 0-5 των Ερυθρολεύκων, οι Τούρκοι ισορρόπησαν τον αγώνα, με την πρώτη περίοδο να κλείνει υπέρ της Φενέρ στην ελάχιστη δυνατή διαφορά με 18-17, έπειτα από εύστοχη βολή του Καλάθη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό ήταν αρκετά παρόμοιο με το πρώτο. Οι δύο ομάδες... αντάλλασσαν καλάθια, με τις άμυνες να εξουδετερώνουν τις περισσότερες των επιθέσεων. Χαρακτηριστικό ότι το σκορ της περιόδου ήταν 14-16 υπέρ του Ολυμπιακού. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι στο διάστημα αυτό η μεν Φενέρ είχε τον Έντουαρντς που σκόραρε οκτώ από τους δεκατέσσερις της ομάδας του, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο ΜακΚίσικ, αφού ο Αμερικάνος σκόραρε επτά από τους δεκαέξι του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου οι ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ. Για τον Ολυμπιακό, που δεν είχε σε καθόλου καλό βράδυ τον Βεζένκοφ, τους 16 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο μοιράστηκαν τρεις παίκτες, Φαλ, Κέιναν και Ουόκαπ. Παρά την καλή απόδοση των παραπάνω και κυρίως των δύο πρώτων, οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά, με αποτέλεσμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ με ένα πόντο, 48-49.

Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο ήταν η Φενέρ που έδειξε να το θέλει περισσότερο. Στο διάστημα αυτό σκόραρε έξι τρίποντα, τρία έβαλε ο Πιέρ, δύο ο Χέις και ένα ο Ντόρσεϊ και μοιραία δεν άφησε περιθώριο στον άστοχο Ολυμπιακό να ακολουθήσει. Παρά λοιπόν την υπερπροσπάθεια του ΜακΚίσικ, που κράτησε μόνος του την ομάδα του στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ηττήθηκε και θα ψάξει την ερχόμενη εβδομάδα στο Σ.Ε.Φ. τη νίκη και την πρόκριση στο final four.

Το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο 73-69 υπέρ των Τούρκων.

Για τους νικητές 17 πόντους σκόραρε ο Πιέρ, 16 ο Ντόρσεϊ, ενώ στους 12 σταμάτησε ο βιονικός Χέις. Για τον Ολυμπιακό οι 20 του ΜακΚίσικ και οι 12 των Κέιναν και Φαλ δεν ήταν αρκετοί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code