ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

TOP 5 απογοητεύσεις της φετινής Euroleague: Βίρτους Μπολόνια

Συνέχεια θα γίνει με την επίσης ιταλική Βίρτους Μπολόνια του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Η νικήτρια του περυσινού Eurocup, παρά τις σπουδαίες προσθήκες στα ήδη πολύ μεγάλα ονόματα, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, περιορίστηκε σε μια γενική μετριότητα και με ρεκόρ 14-20, μοιραία, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της φετινής Ευρωλίγκας.

Το περυσινό καλοκαίρι

Η ομάδα που "επωφελήθηκε" περισσότερο από τον πόλεμο στη Ρωσία είναι αδιαμφισβήτητα η Βίρτους. Έπειτα από τις σπουδαίες προσθήκες των Χάκετ και Σενγκέλια μεσούσης της περυσινής αγωνιστικής περιόδου, ήρθε το καλοκαίρι και ο Τζόρνταν Μίκι, με τον πρώην NBAer να αφήνει τη Ζενίτ έπειτα από μία σεζόν για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Σκαριόλο.

Οι επόμενες δύο προσθήκες είχαν άρωμα NBA. Κάτοικοι Μπολόνια έγιναν οι Λούντμπεργκ και Οτζελέγιε. Ο πρώτος, παλιός μας γνώριμος από την ΤΣΣΚΑ, ο οποίος ύστερα από ένα μικρό πέρασμα από τους Σανς επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Βίρτους. Παράλληλα, έπειτα από πέντε σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, τρεις ομάδες εκεί, ήρθε στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του και ο εκρηκτικός Forward, Σέμι Οτζελέγιε.

Τέλος, προστέθηκε και ο Βέλγος Center, Ίσμαελ Μπάκο, ο οποίος έπειτα από μία σεζόν στη Μανρέσα, γύρισε στην Ευρωλίγκα.

Αν συνυπολογίσουμε και τους Τεόντοσιτς, Μπελινέλι, Τζαϊτέ, Παγιόλα και Μάνιον που ήταν ήδη στην ομάδα, τότε σίγουρα στα χαρτιά μιλάμε για πολύ ποιοτικό ρόστερ.

 

Η πορεία στη διοργάνωση

Ο πρώτος μήνας στη διοργάνωση ήταν, μάλλον, αναγνωριστικός. Σε έξι παιχνίδια το ρεκόρ ήταν 2-4 για τους Ιταλούς, με το σπουδαίο διπλό στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ να κάνει μπαμ. Στο παιχνίδι εκείνο μάλιστα ο Λούντμπεργκ είχε 18 πόντους, με τον Δανό να δείχνει ένα ψήγμα του πλούσιου ταλέντου του.

Στη συνέχεια έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες. Κέρδισε αρχικά στο Μιλάνο την Αρμάνι, ενώ συνέτριψε στο γήπεδό της τη Βαλένθια με τριάντα πόντους. Όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή. Ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών, με την ήττα με 46(!) πόντους από τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει. Ματς στο οποίο συνέβη το εξής αξιοσημείωτο, καθώς όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, και οι 12, είχαν τουλάχιστον ένα πόντο, ένα ριμπάουντ και μία ασίστ.

Στα επόμενα πέντε όμως, η ομάδα του coach Σκαριόλο έκανε τέσσερις νίκες. Μεταξύ αυτών η σπουδαία νίκη με τη Φενέρ καθώς και το καταπληκτικό διπλό, δεύτερο επί ισπανικού εδάφους, επί της Μπαρτσελόνα αυτή τη φορά με τον Λούντμπεργκ πάλι να ξεχωρίζει με 20 πόντους. Έτσι ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε στο 8-9, ρεκόρ που της έδινε ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα.

Στην αρχή του δεύτερου γύρου η Βίρτους ξεκίνησε με δύο σερί εντός έδρας ήττες απέναντι σε Ζάλγκιρις και Ολυμπιακό. Λίγες αγωνιστικές αργότερα και με το ρεκόρ της να είναι στο 12-13, έχασε με 32 πόντους από τη Φενέρ στην Πόλη, ενώ ακολούθησε και εντός έδρας ήττα από την Παρτίζαν, γεγονός που της έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο πρόκρισης. 

Με το ρεκόρ στο 12-15 και με επτά αγωνιστικές να απομένουν, η Βίρτους είχε ακόμα ελπίδες πρόκρισης στα play-offs. Όμως το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμά της δεν ήταν σύμμαχός της. Μεταξύ άλλων τις τελευταίες αγωνιστικές είχε να παίξει με Μονακό, Μακάμπι και Εφές εκτός, ενώ υποδέχτηκε και τη Μονακό. Με δύο νίκες και πέντε ήττες, δεν μπόρεσε προφανώς να προκριθεί και έτσι αποκλείστηκε τελικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.


Τι κρατά απ' τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν

Σίγουρα, με τόσους ποιοτικούς παίκτες ο αποκλεισμός ήδη από την οκτάδα, αποτελεί αποτυχία. Όμως, αν πρέπει να κρατήσει κάτι είναι μερικά πολύ σπουδαία αποτελέσματα, τα οποία δυστυχώς για εκείνη δεν είχαν διάρκεια. Αν είχε διάρκεια μεγαλύτερη στα καλά της διαστήματα τη φετινή σεζόν, πιθανόν να μιλούσαμε για διαφορετική κατάληξη.


Τι της μένει να διεκδικήσει στη χρονιά

Αυτό που της μένει είναι σίγουρα το εγχώριο πρωτάθλημα. Μετά την κατάκτηση του Super Cup, η ομάδα του Σκαριόλο θέλει να πάρει και το πρωτάθλημα και να επανέλθει έτσι στο θρόνο έπειτα από μία σεζόν απουσίας. Αντίπαλο στο εγχείρημα αυτό θα βρει την περυσινή πρωταθλήτρια Αρμάνι με τους τελικούς να προβλέπονται συναρπαστικοί. Εφόσον φυσικά φτάσουν και οι δύο ομάδες εκεί.

 

Η επόμενη μέρα - Η νέα σεζόν

Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι η Βίρτους να είναι ακόμα καλύτερη του χρόνου. Στο θέμα του προπονητή, η θέση του Σκαριόλο δεν είναι σίγουρη, καθώς ο Ιταλός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ρεάλ. Η νυν ομάδα του θέλει να τον κρατήσει, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Όσον αφορά το ρόστερ, συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν έχουν οι Σενγκέλια, Λούντμπεργκ, Χάκετ και Οτζελέγιε. Παίκτες πολύ ποιοτικοί, ικανοί να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας. Απ' τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, μένει να δούμε ποιοι από αυτούς θα παραμείνουν.

Αξίζει, κλείνοντας, να σημειωθεί ότι η παρουσία της ομάδας στην επόμενη Ευρωλίγκα δε θεωρείται σίγουρη, αφού δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση. Οι δύο πιθανοί δρόμοι είναι ή η απόκτηση της wild-card για την επόμενη σεζόν ή η συμμετοχή της στο Eurocup. Δεν είναι τίποτα σίγουρο, οπότε πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code