ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

TOP 5 απογοητεύσεις της φετινής Euroleague: Αρμάνι Μιλάνο

Τρίτη ομάδα με την οποία θα ασχοληθούμε είναι η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, η Αρμάνι Μιλάνο.

Η ιταλική ομάδα, έπειτα από δύο σερί προκρίσεις στην οκτάδα, δεν κατάφερε να τερματίσει σε θέση που οδηγεί στα play-offs καθώς κατέλαβε την δωδέκατη θέση.

Το περυσινό καλοκαίρι

Μετά και την πολύ καλή περυσινή της παρουσία (θυμίζουμε αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές στα play-offs) ο κόουτς Μεσίνα δημιούργησε μια ομάδα αστέρων στο Μιλάνο.

Ειδικότερα, στο ήδη πολύ ποιοτικό ρόστερ της περασμένης σεζόν που ξεχώριζαν οι Νικολό Μέλι, Σιλντς και Χάινς προστέθηκαν ορισμένοι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Σίγουρα, το όνομα που κάνει μπαμ είναι εκείνο του Κέβιν Πάνγκος. Ο Καναδός γκαρντ, έπειτα από το μαγικό πέρασμά του από τη Ζενίτ, δοκίμασε την τύχη του στο NBA με τους Καβαλίερς, όμως μετά από 24 παιχνίδια εκεί, γύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ. Στη ρώσικη ομάδα δεν αγωνίστηκε ποτέ εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Έτσι, το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην ομάδα του Μιλάνο. Τη θέση του Point Guard θα μοιραζόταν μαζί του ο επίσης Καναδός Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος μετά την πρώτη του σεζόν στην Μπρέσια όπου και εντυπωσίασε, πήρε... προαγωγή κάνοντας το step-up στην καριέρα του. Την περιφερειακή γραμμή των Ιταλών ήρθε και συμπλήρωσε ο Μπίλι Μπάρον, ένας καταπληκτικός σουτέρ, ο οποίος μετά το επιτυχές πέρασμα από τη Ζενίτ πήρε το δρόμο για το Μιλάνο. Σημαντικές ήταν και οι προσθήκες στους ψηλούς, με τα ονόματα των Μπράντον Ντέιβις και Γιόχανες Φόιγκτμαν να ξεχωρίζουν. Τέλος, αποκτήθηκε και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος μετά από μια πολύ καλή σεζόν με την Μπάγερν, ήρθε να αποτελέσει συμπληρωματική λύση στη γραμμή των ψηλών της ομάδας του Μεσίνα.


Η πορεία στη διοργάνωση

Στον πρώτο της μήνα στη φετινή Euroleague η Αρμάνι ξεκίνησε καλά. Είχε ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και δεδομένων των δύσκολων αντιπάλων (Παρτίζαν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) κατάφερε να κάνει ένα καλό ρεκόρ (3-3), δείχνοντας ορισμένα καλά στοιχεία ικανά να την κάνουν να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Όμως η συνέχεια ήταν τραγική. Με επτά σερί ήττες (εννιά αν μετρήσουμε και τις δύο με Μπάρτσα και Ρεάλ που προαναφέρθηκαν), με τον Κέβιν Πάνγκος να τραυματίζεται και να επιστρέφει τον Μάρτιο, τα πράγματα δε φαίνονταν καλά για τους Ιταλούς. Με το ρεκόρ τους να είναι στο 3-10 και με τον ηγέτη τους να απουσιάζει, τα πράγματα σίγουρα δεν ήταν ευοίωνα. Η προσθήκη του Λουαού-Καμπαρό, του Γάλλου Forward, δεν άλλαξε και πολύ τη μοίρα τους.

Στα μέσα του Δεκέμβρη και από την 14η αγωνιστική και μετά, με τρεις σερί νίκες απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, εκτός έδρας μάλιστα, και με Μονακό και Βαλένθια στο Μιλάνο, η Αρμάνι έδειχνε ικανή να γυρίσει την κατάσταση. Όμως από κει και ύστερα πάλι έκανε κακό σερί ηττών, καθώς έχασε κατά σειρά απέναντι σε Ολυμπιακό, Άλμπα, Ζάλγκιρις, Βιλερμπάν και Μονακό.

Τότε όμως εμφανίστηκε στο... παιχνίδι και ο Σάμπαζ Νέιπιερ. Ο Guard από το Πουέρτο Ρίκο μετακόμισε στην ομάδα του Μεσίνα και από του πουθενά την έκανε να ελπίζει στο θαύμα της πρόκρισης των play-offs κάνοντας μερικές μυθικές εμφανίσεις. Το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων έφτασε τα έξι, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα το Μιλάνο να φτάσει τρεις μόνο νίκες μακριά από την όγδοη, τότε, Ζάλγκιρις, με τον νεοφερμένο παίκτη να έχει 13 πόντους κατά μέσο όρο στα παιχνίδια αυτά, με τους 28 απέναντι στην Βαλένθια να ξεχωρίζουν.

Όμως, είχε ήδη χαθεί σημαντικό έδαφος εξαιτίας των κάμποσων κακών αποτελεσμάτων. Το σπουδαίο διπλό στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ, η εύκολη νίκη με τη Μπάγερν και το επίσης νικηφόρο αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα δεν ήταν αρκετά για να τις εξασφαλίσουν μια τρομερή πρόκριση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και της προβλέψεις.


Τι κρατά απ' τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν 

Η χρονιά της ήταν απόλυτα αποτυχημένη, άρα ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να κρατήσει. Ίσως αν έπρεπε κάτι να κρατήσει να ήταν η πολύ πετυχημένη προσθήκη του Νέιπιερ. Ο πρώην NBAer απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του και ότι μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας για την επόμενη σεζόν.

 

Τι της μένει να διεκδικήσει στη χρονιά 

Αυτό που της μένει είναι σίγουρα το εγχώριο πρωτάθλημα. Έπειτα από την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα θέλει να το επαναλάβει, κερδίζοντας έτσι ένα τρόπαιο, αφού τη φετινή σεζόν είδε τις Μπρέσια και Βίρτους να παίρνουν Κύπελλο και Super Cup αντίστοιχα. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι το έργο της δεν θα είναι εύκολο, αφού η επίσης ισχυρή Βίρτους θα αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο της, με τους τελικούς, εφόσον καταφέρουν και οι δύο να φτάσουν εκεί, να προβλέπονται πολύ αμφίρροποι.


Η επόμενη μέρα - Η νέα σεζόν 

Είναι δεδομένο ότι η "νέα" Αρμάνι θα είναι βελτιωμένη προς το καλύτερο με σκοπό την επιστροφή στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Αρχικά, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο προπονητής της ομάδας θα παραμείνει στο τιμόνι της και για του χρόνου. Από κει και πέρα, συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν έχουν οι Ντέιβις, Πάνγκος, Μέλι και Μπάρον, παίκτες βαρόμετρα στους οποίους θα βασιστεί η ομάδα. Συμβόλαιο έχουν και ο Φόιγκτμαν και Μήτρου-Λονγκ, με το μέλλον ειδικά του δεύτερου στην ομάδα να κρίνεται αβέβαιο. Ειδικά μάλιστα αν αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο, αναμένεται να απασχολήσει έντονα τον Παναθηναϊκό, ενώ ρεπορτάζ κάνουν λόγο ακόμα και για συμφωνία των δύο πλευρών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια των Χάινς, Ντατόμε και Σιλντς λήγουν το καλοκαίρι και μένει να φανεί ποιος/ποιοι από αυτούς θα μείνει/μείνουν.

Είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν αρκετά στην ιταλική ομάδα. Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ακούγεται έντονα το όνομα του Ντάριους Τόμπσον, αφού ο Point Guard που "έβγαλε μάτια" φέτος με τη Μπασκόνια αναμένεται να πάρει ιταλικό διαβατήριο, χαρακτηριστικό που τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για την Αρμάνι.

 

 

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code