ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

O Aaron Gate στο Sportsnewsgreece για το Tour of Hellas: «Το Prologue προσθέτει μια πολύ διαφορετική δυναμική στον αγώνα»

 


Ο νικητής του Γύρου της Ελλάδας 2022, Aaron Gate επιστρέφει φέτος στον αγώνα της χώρας μας για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του. Ο Aaron Gate μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece,gr και στον Άρη Κατσίδη, λίγο πριν την συμμετοχή του στον φετινό Γύρο της Ελλάδας, αλλά υπογράμμισε και τις αναμνήσεις του από τις επιτυχίες της περσινής σεζόν.

Πέρσι ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης και η ομάδα του, Bolton Equities Black Spoke είχαν καταρτίσει ένα εξαιρετικό σχέδιο και πρωταγωνίστησαν σε όλα τα ετάπ του αγώνα μας. Ο 32χρονος ποδηλάτης πήρε νίκη στο 1ο ετάπ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση στα Χανιά, αλλά έλαβε και δύο ακόμα θέσεις στο top15, κάτι που του χάρισε την πρωτιά στην γενική κατάταξη. Ήταν δεύτερος στην βαθμολογία των πόντων και όγδοος στην βαθμολογία των αναβάσεων.

Το 2022 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τον Aaron Gate αφού πέρα από την κατάκτηση του Γύρου της Ελλάδας, νίκησε επίσης στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης της Ωκεανίας, αλλά και κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Αγώνες Κοινοπολιτείας που φιλοξενήθηκαν στο Μπέρμιγχαμ (3 στην πίστα δηλαδή team pursuit, individial pursuit και points race, 1 στην ποδηλασία δρόμου), επίδοση που κανένας άλλος αθλητής από την Νέα Ζηλανδία δεν είχε πετύχει έως τότε. Για αυτό τον λόγο ήταν και ο σημαιοφόρος της χώρας του στην τελετή λήξης των αγώνων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε το χάλκινο μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο στο team pursuit, ενώ κατετάγη στην τέταρτη θέση στο ίδιο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και του 2021 στο Τόκιο.

Την φετινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας στην ατομική χρονομέτρηση, για αυτό το λόγο θα έχει στην εμφάνιση του και τα χρώματα της χώρας του. 

Ο Aaron Gate είναι εξαιρετικός τόσο στην ποδηλασία δρόμου, όσο και στην ποδηλασία πίστας, αφού έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις και πολλές παραστάσεις και στα δύο. Ιδιαίτερα, στην ποδηλασία πίστας έχει οχτώ μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, μεταξύ άλλων και το χρυσό το 2013 στο omnium. 

Στην ομάδα του πέρα από αποτελέσματα, προσφέρει δυναμική και εμπειρία, ενώ είναι ο πρώτος αθλητής της σε πόντους με σύνολο 782 και επίσης έχει το καλύτερο rankng, αλλά και τις περισσότερες συνολικά νίκες σε αγώνες με 7. 

Η Bolton Equities Black Spoke πέρσι έκανε το βήμα παραπάνω με συνολικά 15 νίκες σε σχέση με τις 6 της σεζόν του 2021. Ήδη στην έναρξη της φετινής χρονιάς είναι στα μισά (8 νίκες) και σίγουρα αναμένονται να πολλές επιτυχίες από αυτήν. 

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο Aaron Gate στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Η παρουσία σου στον Γύρο της Ελλάδας πέρσι ήταν πολύ επιτυχημένη. Νίκησες το πρώτο ετάπ, κατέκτησες τον τίτλο και βγήκες δεύτερος στην βαθμολογία των πόντων. Τι κρατάς από τον περσινό αγώνα και ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από αυτόν;

Ναι, ο αγώνας του Γύρου της Ελλάδας ήταν ένα από τα πολλά highlights μου για την σεζόν του 2022. Μπήκα δυναμικά στο πρώτο ετάπ και για αυτό κατάφερα και επικράτησα. Με σκληρή ομαδική δουλειά ήμασταν σε θέση να την στηρίξουμε με την νίκη μας συνολικά στον Γύρο.

Θα ήθελα να μας σχολιάσεις τι περιμένεις από τον Γύρο της Ελλάδας την φετινή σεζόν, που ξεκινάει με ένα Prologue.

Ο πρόλογος (Prologue) προσθέτει μια πολύ διαφορετική δυναμική στον αγώνα από πέρσι. Επίσης, με λιγότερες αναβάσεις να υπάρχουν στην φετινή διαδρομή, φαίνεται στα χαρτιά ότι μια δυνατή εμφάνιση στο Prologue, η συλλογή time bonus από τα ενδιάμεσα σπριντ και οι τερματισμοί στην πρώτη τριάδα των ετάπς, θα είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες σχετικά με το ποιος θα κερδίσει την μπλε φανέλα φέτος.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να έχετε στους αγώνες;

Να έχουμε καλές σχέσεις και να απολαμβάνουμε την συνεργασία μας, έχοντας ένα κοινό στόχο. Απολαμβάνοντας τον αγώνα και το να είμαστε σε θέση να περνάμε καλά ο ένας με τον άλλο στη διάρκεια του, είναι κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχία της ομάδας μας.

Μια νέα σεζόν ξεκίνησε. Έχει ήδη κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης στην Νέα Ζηλανδία (National Championships New Zealand - ITT). Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος και γενικότερα για την ομάδα σας; Τι θα ήθελες περισσότερο να πετύχεις αυτή τη σεζόν;

Όπως πάντα, το πιο εύκολο για να μετρήσει την επιτυχία μιας ομάδας ποδηλασίας είναι οι νίκες της στους αγώνες. Ως σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού μου τίτλου στην ατομική χρονομέτρηση, έχουν ήδη 5 από τους 20 ποδηλάτες μας νίκες αυτήν την σεζόν. Επομένως, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να τις αυξάνουμε  καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Επίσης, ότι θα είμαι σε θέση φέτος να ξεκινήσω τον Γύρο της Ελλάδος στον πρόλογο για πρώτη φορά φορώντας τα χρώματα του εθνικού πρωταθλητή της χώρας μου στο time trial θα είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα.

Η περσινή σεζόν ήταν σίγουρα σπέσιαλ για σένα, αφού κατέκτησες τέσσερα χρυσά στους αγώνες της Κοινοπολιτείας και ήσουν ο σημαιοφόρος της χώρας σου στην τελική λήξης. Επίσης, πήρες και χάλκινο μετάλλιο στο omnium στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να μας μιλήσετε για αυτές τις επιτυχίες.

Ήταν υπέροχο που είχα επιτυχίες τόσο στην ποδηλασία δρόμου όσο και στην ποδηλασία πίστας την περσινή χρονιά, κερδίζοντας μαζί το Team Pursuit με κάποιους από τους καλύτερους φίλους μου και μετά τον αγώνα στο δρόμο στους αγώνες της Κοινοπολιτείας. Είναι μερικές σπέσιαλ στιγμές που θα τις λατρεύω για πάντα. 

Έχει κερδίσει πολλά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ποδηλασία πίστας, αλλά έχεις κατακτήσει και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο team pursuit. Θα ήθελα να μας πεις τις αναμνήσεις σου από αυτές τις επιτυχίες και κυρίως από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Θυμάμαι πολύ καλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το μετάλλιο που κερδίσαμε εκεί, αν και έχουν περάσει από αυτό περισσότερα από δέκα χρόνια. Ακόμα το νιώθω ως κάτι πολύ σπέσιαλ, γιατί πολλοί άνθρωποι έκαναν πολύ δουλειά για αυτήν την εμφάνιση.  Το να τερματίσω 4ος και στους επόμενους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες από τότε, είναι αυτό που μου δίνει το επιπλέον κίνητρο να πιέσω πραγματικά για το μεγάλο βήμα και να προσπαθήσω να πάρω το χρυσό το 2024 στο Παρίσι.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code