ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Και τώρα οι δυό τους...


Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος, με τις ομάδες να συνεχίζουν τον μαραθώνιο, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Ο Άρης επικράτησε με 0-3 εκτός έδρας του Βόλου, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 5η θέσης. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο 
«διπλό» στην Τούμπα, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με την ΑΕΚ, η οποία πήρε επίσης ένα χρυσό διπλό στο Καραϊσκάκη.

Μετά και το πέρας της αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ επιβεβαίωσαν πως θα είναι οι δύο διεκδικητές του τίτλου και της πρώτης θέσης, έχοντας αμφότεροι 72 βαθμούς. Τρίτος ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 63, ενώ στην 4η θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 60. Οι Πειραιώτες και οι ασπρόμαυροι, φαίνεται πως θα δώσουν την δική τους μάχη για την κάλυψη της 3ης θέσης. Σαφές πλεονέκτημα απέκτησε ο Άρης για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, φτάνοντας τους 44 βαθμούς έναντι 40 που έχει ο Βόλος. Τι θα παίξει ρόλο όμως στην υπόθεση κατάκτησης της κορυφής;

Τελικός πρωταθλήματος στην Λεωφόρο

Η 6η αγωνιστική έρχεται. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν θα έχουν εύκολο έργο, σε ένα σημείο όπου και η κόπωση παίζει τον ρόλο της, όμως κακά τα ψέματα όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής. Το τριφύλλι θα υποδεχτεί την Ένωση, σε έναν αγώνα που θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο νικητής ουσιαστικά θα έχει πάρει... τετράποντο, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έχει το πλεονέκτημα. 

Με νίκη ο Παναθηναϊκός στο αθηναϊκό ντέρμπι, θα χρειαστεί ακόμα δύο τρίποντα στους τελευταίους 3 αγώνες, στους οποίους υποδέχεται εντός τόσο τον Άρη όσο και τον ΠΑΟΚ. Την προτελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη. Αντίστοιχα η ίδια συνθήκη θα ισχύσει και για την ΑΕΚ, όπου υποδέχεται στην Φιλαδέλφεια Βόλο και Ολυμπιακό, ενώ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο Παναθηναϊκός υπερτερεί λόγω βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια αλλά όλα θα κρέμονται από μία κλωστή. Όλα αυτά βέβαια, αν και εφόσον οι δύο ομάδες κλείσουν νικηφόρα και την 6η αγωνιστική. Πέρα από τους βαθμούς και το ουσιαστικό μέρος του πράγματος, ο νικητής του ντέρμπι θα έχει το απόλυτο ψυχολογικό boost. 

Κόπωση, ροτέισον και πάγκος

Οι ομάδες θα κληθούν να δώσουν 5 παιχνίδια σε διάστημα δύο εβδομάδων (!!!), οπότε ετοιμάζονται και οι δύο διεκδικητές για ένα πρόγραμμα πολύ φορτωμένο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Από αυτό, προκύπτει φυσικά πως θα πρέπει να διαχειριστούν πιθανή κόπωση, που σίγουρα θα παρουσιαστεί σε εντεκαδάτους παίχτες τους και θα τους υποχρεώσει να κάνουν ροτέισον σε διάφορες θέσεις, στους αγώνες που απομένουν. Εκεί θα μετρήσει και η φυσική κατάσταση αλλά και οι λύσεις από τον πάγκο και το βάθος του ρόστερ. 

Ο Βόλος σίγουρα αποτελεί μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη, όμως φαίνεται να είναι η πιο αδύναμη από τις 5 υπόλοιπες ομάδες. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει ένα περιορισμένο και ελεγχόμενο ροτέισον, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου θα δώσει ανάσες σε παίχτες που είναι υπερφορτωμένοι (Πέρεθ, Παλάσιος κλπ). Από την άλλη, η Ένωση αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ εντός έδρας, ένα ματς θεωρητικά πιο δύσκολο, έχοντας να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς των Σιντιμπέ και Αραούχο. 

Καθαρό μυαλό και σκοράρισμα

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει από πιό νωρίς τα χθεσινά παιχνίδια, εάν οι παίχτες τους ήταν πιο εύστοχοι. Η Ένωση έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο του Καραϊσκάκη για να βάλει και δεύτερο γκόλ και ο Σπόραρ σπατάλησε 3 κλασικές ευκαιρίες στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας. Στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα, με τις συνθήκες που επικρατούν και τον τρόπο έκβασης των αγώνων, η ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα θα έχει και το πλεονέκτημα. 

Τόσο ο Λιβάι, όσο και ο Τσούμπερ από την ομάδα του Αλμέιδα θα πρέπει να μπουν στα παπούτσια του τραυματία Αραούχο, ενώ ο Σπόραρ θα χρειαστεί οπωσδήποτε να είναι πιο αποτελεσματικός, όσο μοιράζεται την θέση με τον Ιωαννίδη. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια... όμως το καθαρό μυαλό θα δώσει και την κούπα. Αυτό έλειψε και από τις δύο ομάδες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. 

Θέληση και πάθος

Κακά τα ψέματα, μετράει και η ποιότητα, μετράει και η ποσότητα, μετράει και το βάθος πάγκου και όλα τα συναφή... Όλα αυτά μετράνε. Σίγουρα όμως ο παράγοντας θέληση θα παίξει και αυτός τον ρόλο του. Οι παίχτες θα πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, να βγάλουν εγωισμό και να δείξουν υψηλό βαθμό αυταπάρνησης στους αγώνες που απομένουν. Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα και οι συνεχόμενοι αγώνες, είναι αναπόφευκτο. Καμμιά φορά το πάθος, καλύπτει πιθανά ποιοτικά κενά που μπορεί να υπάρχουν. 

Ο φετινός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα μιάς ομάδας που τα δίνει όλα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, μη ξεφεύγοντας από το πλάνο του. Διαθέτει θεωρητικό το λιγότερο μπάτζετ από τους υπόλοιπους διεκδικητές, παρόλαυτα στο χορτάρι γυαλίζει το μάτι τους. Ο Ματίας Αλμέιδα επίσης είναι μια τεράστια προσωπικότητα και το ταπεραμέντο που κουβαλάει, το μεταφέρει στους παίχτες που αγωνίζονται. Αμφότερες και οι δύο ομάδες βγάζουν σταθερά πάθος και ένταση, από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code