ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Mark Stewart στο Sportsnewsgreece: «Τα πολύ όμορφα τοπία και οι πόλεις οι κύριες αναμνήσεις μου από τον Γύρο της Ελλάδας»



Πέρσι στο Γύρο της Ελλάδας κατετάγη στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Φέτος ο Mark Stewart επιστρέφει στην χώρα μας για τον αγώνα μας με φιλοδοξίες και μεγάλες αξιώσεις. Ο 27χρονος πολύπειρος ποδηλάτης με πολλές διεθνείς διακρίσεις μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη.

Η Bolton Equities Black Spoke ήρθε την περσινή σεζόν πολύ αποφασισμένη στο Γύρο της Ελλάδας με ένα εξαιρετικό ρόστερ και ήταν μια από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν, Ο Mark Stewart έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και κατετάγη: 

-3ος στην γενική κατάταξη

-5ος στην κατάταξη των πόντων (σπριντ)

-10ος στην κατάταξη των βουνών (αναβάσεις)

Είχε μια έβδομη θέση στο 1ο εταπ και τρεις ακόμα τερματισμούς στα ισάριθμα ετάπ του Γύρου της Ελλάδας στο top20. Πραγματικά μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, ενώ ο teammate του, Aaron Gate κατέκτησε τον περσινό τίτλο.

O 27χρονος Σκωτσέζος θεωρείται ποδηλάτης All-Rounder, ενώ λόγω των μεγάλων επιτυχιών του στην πίστα, είναι εξαιρετικός και πολύ ανταγωνιστικός στο χρονόμετρο. Βέβαια και στις αναβάσεις λόγω των διακρίσεων του έχει αποδείξει ότι είναι πολύ δυνατός. Την περσινή σεζόν κατέκτησε:

-1η θέση στην γενική κατάταξη και στην κατάταξη των βουνών στο New Zealand Cycle Classic

-1η θέση στην γενική κατάταξη του Turul Romaniei

-3η θέση στην κατάταξη των βουνών του γαλλικού Tour du Loir er Cher 

-3η θέση στην κατηγορία Endurance της μεγαλύτερης διοργάνωσης ποδηλασίας πίστας, UCI Champions League με πρώτη θέση στο scratch σε Palma και σε London, αλλά και τρίτη θέση στο Elimination στο Palma.

Φέτος ο Mark Stewart είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε νέους αγώνες και είχε δύο δεύτερες θέσεις σε ετάπ στο Tour du Rwanda, μια δεύτερη θέση στο ιταλικό Per Sempre Alftredo κατηγορίας 1.1, αλλά και μια τρίτη θέση στο επίσης ιταλικό GP Industria and Arigianato (1.Pro). Έχει μαζέψει 167 πόντους για την Black Spoke μέσα στο 2023, τους περισσότερους από κάθε άλλο ποδηλάτη της.

Γενικότερα στην πίστα, έχει ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018, ένα χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2016, αλλά και ένα χρυσό μετάλλιο σε αγώνες Κοινοπολιτείας το 2018.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κ. Mark Stewart στο sportnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Στο Γύρο της Ελλάδας την περσινή σεζόν ήσουν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας των πόντων και στην δέκατη θέση στην βαθμολογία των αναβάσεων στα βουνά. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τον αγώνα της περσινής χρονιάς;

Οι κύριες αναμνήσεις μου από τον περσινό αγώνα είναι τα πολύ όμορφα τοπία και οι πόλεις. Ξαναγύρισαν λόγω των φοβερών βουνών στο 5ο ετάπ. Λάτρεψα επίσης το σκηνικό με το ολονύχτιο ταξίδι με το ferry από την Κρήτη.


Διαφορετικές διαδρομές και πρόλογο στο πρώτο ετάπ έχει φέτος ο Γύρος της Ελλάδας. Ποιες είναι οι απόψεις σας για αυτόν;

Θεωρώ ότι είναι καλό που άλλαξαν οι διαδρομές του φετινού αγώνα. Είναι καλό το να διατηρήσουμε τον αγώνα δυνατό και να τον διευρύνουμε σε μια ποικιλία διαφορετικών αναβατών και ομάδων. Θα μας λείψουν οι λόφοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Bolton Equities θα φροντίσει ώστε σε οποιονδήποτε δρόμο μας βάλουν οι διοργανωτές του αγώνα, να είμαστε μπροστά στον αγώνα με φουλ γκάζι.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να έχετε στους αγώνες;

Μας αρέσει να τρέχουν δυνατά και έντιμα. Καταλαβαίνουμε ότι απλά κάνουμε ποδήλατο. Όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε τυχεροί που ταξιδεύουμε σε καταπληκτικά μέρη και βιώνουμε καταπληκτική φιλοξενία.

Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά με δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη θέση. Τι ξεχωρίζεις περισσότερο από τα πρώτα ετάπ; Ποιοι είναι οι στόχοι για την φετινή σεζόν; 

Αυτή η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά για μένα, πέρυσι έμαθα τόσα πολλά, μετά από ένα διάλειμμα που είχα κάνει προηγουμένως από τους αγώνες στην Ευρώπη. Η φετινή σεζόν έχει να κάνει με την εφαρμογή όλων αυτών των μαθημάτων και το να αγωνιστώ δυνατά στους αγώνες στις μπροστινές θέσεις. Έχω ένα υπέροχο σύνολο συμπαικτών και υποστηρικτικού σταφ γύρω μου και μια πληθώρα εμπειριών για να μάθω από τους συμπαίκτες μου, οπότε θα ήμουν τρελός να μην έδινα σε αυτή την ευκαιρία το 100%.

Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις επιτυχίες σου στο UCI Champions League και τι κρατάς από την περσινή σεζόν; 

Το UCI Champions League ήταν φανταστικό, ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να τελειώσουμε την σεζόν. Απολαμβάνω τους αγώνες σε δρόμο και είναι η δουλειά μου, αλλά η πίστα είναι το πάθος μου και το να μπορώ να επιστρέψω εκεί και να ανταγωνιστώ τους καλύτερους στον κόσμο ήταν ένα εκπληκτικό προνόμιο.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code