ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 87-79: Παράταση μιας εβδομάδας για να την εξασφάλιση της πρωτιάς

Ήττα για τους Ερυθρόλευκους στην Σερβία. Την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ με τη Μπασκόνια για να κλειδώσει την πρώτη θέση.

Στο αποψινό παιχνίδι για την προτελευταία στροφή της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε πολύ δυνατά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως μας είχε συνηθίσει, με εξαίρεση τα τελευταία παιχνίδια. Ήδη λοιπόν από το ξεκίνημα πήρε το προβάδισμα παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, έχοντας παράλληλα μεγάλη ευστοχία πίσω από τα 6,75μ, αφού ευστόχησε σε έξι από τα οκτώ τρίποντα που επιχείρησε. Στο διάστημα της πρώτης περιόδου οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 17-28, με το Βεζένκοφ να σκοράρει ήδη 9 πόντους και τον Ουόκαπ να σημειώνει 8 μέχρι το σημείο εκείνο. Τότε, ο Ερυθρός Αστέρας... ξύπνησε από το λήθαργο και με μπροστάρηδες του Καμπάτσο και Βιλντόσα έκανε ένα μικρό σερί 9-2, με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 26-30 έπειτα από buzzer beater τρίποντο του Πετρούσεφ.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους το σκηνικό διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο Αστέρας έσφιξε την άμυνά του, η ευστοχία των φιλοξενούμενων από το τρίποντο έπεσε (1/10 μετά από το αρχικό 6/8) με την ομάδα του Ιβάνοβιτς να καταφέρνει να ισορροπήσει το παιχνίδι. Με τον Καμπάτσο να είναι εξαιρετικός και με το Μίτροβιτς συμπαραστάτη του, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να περάσουν για πρώτη φορά στο σκορ στον αγώνα, έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ίλιτς. Με δύο βολές του Χόλαντ η διαφορά έφτασε στο +4 για τον Αστέρα, τη μεγαλύτερη ως τότε στο παιχνίδι. Οι Ερυθρόλευκοι στο σημείο αυτό πέρασαν και πάλι μπροστά με τρίποντο του Ουόκαπ, με το σκορ στο ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 45-47, έπειτα από coast to coast του ΜακΚίσικ. 

Καταιγιστικός Ερυθρός Αστέρας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο και φάουλ του Βιλντόσα προηγήθηκαν και πάλι με δύο πόντους, ενώ οι Μάρτιν και Καμπάτσο με κάρφωμα και τρίποντο αντίστοιχα έφεραν τη διαφορά στους επτά (54-47), με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι εντός παιδιάς στο δεύτερο μέρος έπειτα από 5:30 λεπτά από την έναρξή του. Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή για τους Σέρβους. Με μαγικό Καμπάτσο και με εκπληκτική άμυνα, πήραν διαφορά ακόμα και εννέα πόντων (63-54), μετά από καλάθι του Μίτροβιτς. Τελικά ήταν πάλι ο Καμπάτσο, που με πανέμορφη προσπάθεια διαμόρφωσε το σκορ στο 65-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αστέρας συνέχισε να κυριαρχεί. Με τον Χόλαντ να πετυχαίνει 13 πόντους σε έξι λεπτά και με τον Καμπάτσο να είναι καταλυτικός, η ομάδα του Ιβάνοβιτς κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 87-79, έπειτα από το κερασάκι στην τούρτα που πρόσθεσε ο Αργεντίνος γκαρντ φτάνοντας τους 20 πόντους.

Για τους νικητές 20 πόντους είχε ο Καμπάτσο, ενώ μοίρασε και 8 ασίστ. 17 είχε ο Χόλαντ (13 στην τελευταία περίοδο), ενώ 12 σημείωσε ο Πετρούσεφ. Για τον Ολυμπιακό των 19 λαθών πρώτος σκόρερ ήταν ο συνήθης ύποπτος, Σάσα Βεζένκοφ, με 16 πόντους, με τον Ουόκαπ να βάζει 15.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code