ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84-88: Ήττα στο τελευταίο για φέτος στο ΟΑΚΑ

Έχασε από την Άλμπα, στο 11-22 το ρεκόρ του.

Στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι για την φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Άλμπα Βερολίνου. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 2-12, με τον Τζαλίν Σμιθ να πετυχαίνει δύο τρίποντα στο διάστημα αυτό. Τότε οι γηπεδούχοι... ξύπνησαν και με επιμέρους 7-2, μείωσαν στους τρεις. Όμως στη συνέχεια δεν ήταν το ίδιο συνεπείς, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφώνεται στο 17-25 υπέρ της Άλμπα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έπειτα από δύο βολές του Μάτισεκ.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν καλύτερα από το Τριφύλλι και με τον Κουμάτζε να κυριαρχεί, αύξησαν τη διαφορά ακόμα και στο +14 (20-34), με το θηριώδη σέντερ να πετυχαίνει επτά απ' τους εννιά πόντους της ομάδας του ως το σημείο εκείνο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεκαλέπτου η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ επτά και έντεκα πόντων, με τους Πράσινους να είναι αρκετά κακοί, χωρίς ιδέες, στην επίθεσή τους. Με δύο βολές του Μπέικον και με τρία λεπτά να μένουν για τη λήξη του ημιχρόνου, μείωσαν στους τρεις, μπαίνοντας και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι. Η Άλμπα όμως αντέδρασε και με ένα μικρό σερί 4-8 έστειλε τη διαφορά στο +7 (42-49), έπειτα από τρίποντο του Ζούσμαν. Αυτό το σκορ έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους του παιχνιδιού.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρους τα πράγματα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι, με τον Ντουέιν Μπέικον να θυμίζει τον παίκτη που πρωτοήρθε στην Ελλάδα, κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο Αμερικάνος σταρ ήταν απολαυστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, σκόραρε τους 13 απ' τους 16 πόντους του και τους μισούς της ομάδας του στο διάστημα αυτό, ενώ οι Πράσινοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0. Στη συνέχεια πήραν και διαφορά πέντε πόντων με lay-up του Μπέικον, ενώ το σκορ της τρίτης περιόδου υπέγραψε ο Σμιθ με εύστοχο τρίποντο (68-66).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Η Άλμπα προηγήθηκε με 70-72, όμως τότε οι γηπεδούχοι με ένα 10-3, πέρασαν μπροστά και πάλι με πέντε πόντους (80-75). Όμως στο τέλος η Άλμπα ήταν πιο ψύχραιμη, είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, ήταν εύστοχη στα κρίσιμα σημεία και ευτύχησε να δει τον Λο να ευστοχεί σε δύο βολές, με τις οποίες έκανε το σκορ 84-86. Το άστοχο τρίποντο του Μπέικον ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι, με τον Ουέτζελ να βάζει δυο βολές και το τελικό αποτέλεσμα να είναι 84-88.

Για τους νικητές 14 πόντους είχε ο Σμιθ, 13 ο Λο, ενώ στους 11 σταμάτησε ο Τίμαν. Για τον Παναθηναϊκό οι 16 του Μπέικον και οι 15 του Γκριγκόνις δεν ήταν αρκετοί για τη νίκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code