ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: Νίκη ψυχολογίας, ενόψει Λεωφόρου

 

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ με 4-0 στο γήπεδο" Opap Arena" για την 6η αγωνιστική των play Offs. Σε ένα παιχνίδι που η Ένωση ήταν κυρίαρχος, ο Δικέφαλος του Βορρά πληγώθηκε από την κόκκινη του Κάργα, καθώς μετέπειτα δεν μπορούσε να ρισκάρει και έτσι οδηγήθηκε σε μια ταπεινωτική ήττα. 

Προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος να βγουν στην κόντρα και στο δεύτερο μέρος με οργανωμένο στυλ παιχνιδιού να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως χωρίς αποτέλεσμα. 

Α' ημίχρονο 

Η αρχή του παιχνιδιού κυμάνθηκε με έντονο ρυθμό. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη η οποία είχε την κατοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ με αμυντική πίεση επιδίωκε να βγει στην κόντρα.

Στο 10ο λεπτό ήρθε η αποβολή του Κάργα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Γιόνσον. Η αρχική απόφαση του Στίλερ ήταν η κίτρινη αλλά σε ενδοσυνεννόηση με το VAR υπέδειξε την απ' ευθείας κόκκινη στο Έλληνα αμυντικό.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ΄ήταν για λογαριασμό της Ένωσης στο 16΄. Ο Κοτάρσκι στην προσπάθεια του να διώξει βρήκε τον Γιόνσον, όμως ο Δανός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

Έξι λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, όταν ο τερματοφύλακας του Δικέφαλου του Βορρά τροφοδότησε τον Σβάμπ στην μεγάλη περιοχή, ο Γιόνσον έκλεψε, βρήκε τον Τσούμπερ και ο τελευταίος νίκησε τον Κροάτη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το έκτο του τέρμα. 

Δύο λεπτά πέρασαν και οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμα τους. Την εκτέλεση κόρνερ την ανέλαβε ο Χατζισαφί, ο  Γιόνσον έπιασε την γυριστή κεφαλιά και ο Μουκουντί με άμεσο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε στο 41΄την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Ομάρ Ελ-Καντουρί με το κεφάλι τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, εκείνος σύγκλινε προς την μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατάληξε εκτός εστίας.

Δεν πραγματοποιήθηκε κάποια άλλη ουσιαστική ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με 2-0 υπέρ της Ένωσης. Σε ένα ημίχρονο που οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν στην κόντρα. Μια τακτική που παρέμεινε η ίδια και μετά την κόκκινη κάρτα αλλά και τα γκολ των Τζούμπερ και Μουκουντί.

Β' ημίχρονο 

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο . Η ΑΕΚ, όταν είχε την μπάλα προσπαθούσε με έντονο ρυθμό να γίνει απειλητική. Ο ΠΑΟΚ με οργανωμένο στυλ επιδίωκε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. 

Στο 55 σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης για τους γηπεδούχους. Ο Νορντίν Άμπραμπατ τροφοδότησε τον Τσούμπερ, ο Ελβετός βρήκε χώρο, επιχείρησε το σουτ, όμως κατέληξε εκτός εστίας.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Στίβεν Τσούμπερ θα βρεθεί μια ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όμως του σουτ που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή ήταν εκτός εστίας.

Συνεχίστηκε η επιθετική κυριαρχία της Ένωσης στο 70΄με τον Πάολο Φερνάντες να βρίσκει χώρο και να εξαπολύει έναν κεραυνό, όμως ο Κοτάρσκι είχε απάντηση. 

Η πολιορκία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα είχε αποτέλεσμα, καθώς επτά λεπτά αργότερα σημείωσε τρίτο τέρμα. Η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία μετά από λάθος των φιλοξενούμενων και ο επιθετικός των κιτρινόμαυρων με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 14ο τέρμα.

Ο Πάολο Φερνάντες στο 86΄αύξησε την διαφορά των τερμάτων , καθώς με ένα όμορφο πλασέ απ' την μικρή περιοχή νίκησε τον Κροάτη Πορτιέρο, συνεχίζοντας το πάρτι της Ένωσης.

Καμία ουσιαστική ευκαιρία δεν σημειώθηκε και έτσι η ΑΕΚ πήρε μια νίκη χρυσάφι που την οδηγεί στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό στους 75 βαθμούς και απ' ότι φαίνεται θα λύσουν τις διαφορές τους την Κυριακή.

Ενδεκάδες

AEK(Ματίας Αλμέιδα) (4-3-1-2) Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμπραμπατ,(Ελίασον 70΄) Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς,(Φερνάντες 70΄) Πινέδα,(Μάνταλος 59΄) Γκαρσία, Τσούμπερ  

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου) (4-2-3-1) Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον,(Σάστρε 67΄) Κεντζιόρα, Ντάντας,(Φελίπε Σοάρες 75΄) Σβάμπ, Κωνσταντέλιας,(Μπίσεσβαρ 75΄) Ελ Καντουρί,(Ολιβέιρα 75΄) Ζίβκοβιτς, Τόμας(Νάσμπεργκ 21΄)   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code