ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Ολυμπιακός : Ντέρμπι από τα παλιά στην Ν.Φιλαδέλφεια

 



ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα (19:00) στο γήπεδο της ΟΠΑΠ Arena, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ.

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα κομβικό ντέρμπι πρίν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. 

Η Ένωση βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς έχοντας 9 νίκες στους τελευταίους δέκα αγώνες. Μεσοβδόμαδα επικράτησε με 0-1 του Ατρομήτου εκτός έδρας, σε εξ αναβολής παιχνίδι, ενώ την προηγούμενη Κυριακή κέρδισε με 0-3 τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Σήμερα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φιλοξενεί τον Ολυμπιακό με στόχο το τρίποντο, το οποίο αφενός θα την κατατάξει πρώτη ενόψει της έναρξης των πλέι οφ και αφετέρου θα απομακρύνει τους Πειραιώτες 9 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο Αργεντίνος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Λιβάι Γκαρσία αλλά είναι αμφίβολο αν θα του δώσει φανέλα βασικού. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Φαν Βέερτ, Γαλανόπουλος και Τζαβέλλας. 

Από την άλλη, η ομάδα του Πειραιά σήμερα παίζει την...μισή της χρονιά στο γήπεδο των κιτρινόμαυρων. Βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 53 βαθμούς και σε περίπτωση ήττας θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα για την συνέχεια. Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από μία ευρεία νίκη εντός έδρας επί του Λεβαδειακού με 6-0, μετά από πολύ καλή εμφάνιση σε μία περίοδο που δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Απόψε μοναδικός στόχος είναι η νίκη, η οποία θα τους φέρει και πάλι πιό κοντά στην 1η θέση και θα τους δώσει παράλληλα μία σημαντική ένεση ψυχολογίας για την συνέχεια. 

Στην διάθεση του Μίτσελ τέθηκε ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε αλλά είναι και αυτός αμφίβολος για τον αν ξεκινήσει βασικός. Εκτός αποστολής έμειναν οι Εμβιλά, Γκάρι, Σισέ και Παπασταθόπουλος.

Πιθανές 11αδες.

Με την... γνωστή συνταγή στην διάταξη θα παρατάξει την ομάδα του ο Ματίας Αλμέιδα, έχοντας τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Μουκουντί και Βίντα θα είναι στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας, με τον Ρότα στο δεξί άκρο και τον Χατζισαφί στο αριστερό. Θέση στην εντεκάδα διεκδικεί και ο Σιντιμπέ. Πινέδα και Γιόνσον θα βρίσκονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Γκατσίνοβιτς να κινείται πιό αριστερά και τον Ελίασον σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Αραούχο και Τσούμπερ είναι οι επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Άμραμπατ και Γκαρσία να διεκδικούν επίσης μία θέση.

Ούτε ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει κάποια σημαντική διαφοροποίηση σε πρόσωπα ή σε σύστημα στο σημερινό ντέρμπι, με τον Πασχαλάκη να ξεκινάει κάτω από τα γκόλποστ. Ντόη και Μπά θα είναι το δίδυμο στα στόπερ με τον Ροντινέι να παίζει ως δεξί μπάκ και τον Ρέαμπτσιουκ ως αριστερό. Σαμασέκου και Χουάνγκ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ με τον Φορτούνη να αγωνίζεται λίγο πιό μπροστά τους ως δεκάρι. Μασούρας (δεξιά) και Μπιέλ (αριστερά) θα είναι τα δύο εξτρέμ, με τον Μπακαμπού να αγωνίζεται ως προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Μπουτούτσι, Κανός, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Σαμασέκου, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Βοηθοί: Ντανιέλε Μπιντόνι και Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Εουτζένιο Αμπατίστα (Ιταλία) και Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code