ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 75-66: Νίκη μετά από έξι σερί ήττες

 

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, με 46-24 στο δεύτερο μέρος.

Σ' ένα παιχνίδι στο οποίο εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Ντουέιν Μπέικον με απόφαση του προπονητή του, για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους, ο Παναθηναϊκός, πιστός στις συνήθειές του, ξεκίνησε άσχημα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχανε ήδη 2-7 στα πρώτα τρία λεπτά του παιχνιδιού, με τον Όγκνιεν Ντόμπριτς να βάζει τους πέντε απ' τους επτά της ομάδας του. Στο σημείο εκείνο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων, τον Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 7-7. Τότε, ήταν δύο πρώην Πράσινοι, Μπέντιλ και Νέντοβιτς, που με δύο τρίποντα έφεραν τον Αστέρα να βρίσκεται στο +6 (7-13). Η διαφορά, ήδη απ' την πρώτη περίοδο έφτασε στους 10 (7-17), με το σκορ τελικά να κλείνει στο -8 για τους γηπεδούχους (9-17).

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν. Με τον Νέντοβιτς να φτάνει τους 10 πόντους, η διαφορά έφτασε τους εννιά (13-22) και έπειτα, με καλάθι του Πετρούσεφ, τους έντεκα πόντους. Με τον Παπαγιάννη να τροφοδοτείται επιτέλους, μετά από τόσα παιχνίδια, με συνέπεια, το τριφύλλι μείωσε 20-26 με καλάθι και φάουλ του ψηλού. Τότε, ήταν και πάλι η ομάδα του Ιβάνοβιτς που κυριάρχησε με επιμέρους 2-9, έκανε το σκορ 22-35 και απομακρύνθηκε στο σκορ. Στο τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 29-42, όταν από χαμένη βολή του Πετρούσεφ, ο Βιλντόσα με εύστοχο δίποντο ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 13.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, τα πράγματα ξεκίνησαν όπως σταμάτησαν στο ημίχρονο. Ο Αστέρας προηγήθηκε ακόμα και με 16 πόντους (37-53), γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο του Παναθηναϊκού. Τότε, όλα άλλαξαν. Με επιμέρους σκορ 15-2, και με τον Ματ Τόμας να βάζει τρία τρίποντα και τον Πάρις Λι να βγάζει εξαιρετικές άμυνες, έδειξε σφυγμό και έκλεισε την περίοδο στο -3 (52-55).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήδη με την αρχή του, με δίποντο του εξαιρετικού Παπαγιάννη, το τριφύλλι πέρασε πρώτη φορά μπροστά με 56-55. Από κει και έπειτα, δεν ξανακοίταξε πίσω. Τότε, μ' ένα ακόμα σερί 11-3, και με τον Ουίλιαμς να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ, έστειλε τη διαφορά στους εννιά (67-58). Με floater του Πονίτκα, η διαφορά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή για τους Πράσινους (73-60) ένα λεπτό πριν το τέλος, τελειώνοντας έτσι την υπόθεση "νίκη". Το τελικό σκορ του αγώνα ήταν 75-66, που διαμορφώθηκε με κάρφωμα του Μίτροβιτς.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Παπαγιάννης με 17, Ουίλιαμς με 13 και Τόμας με 11. Στον αντίποδα, για τους φιλοξενούμενους, από 12 σκόραραν οι Νέντοβιτς και Πετρούσεφ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code