ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ατρόμητος - AEK 0-1 : Σπουδαίο «διπλό» και ξανά κορυφή


Με σκόρερ τον Τσούμπερ στο 31ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ατρομήτου, έφτασε τους 59 βαθμούς και επέστρεψε στην 1η θέση. 

Μπορεί να πέρασε από... σαράντα κύματα ο αγώνας της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, όμως τελικά έγινε και η Ένωση επικράτησε με 0-1 της ομάδας του Περιστερίου, επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από περίπου δύο εβδομάδες. 

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, ανοίγοντας το σκόρ στο 31' με τον Τσούμπερ, έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκόλ (2 δοκάρια), παίρνοντας τελικά τους 3 βαθμούς της νίκης που την στέλνουν ξανά στην κορυφή. Προσπάθησε να αντιδράσει ο Ατρόμητος κυρίως μετά το 75' με τις ευκαιρίες του Τζαβίδα και του Κλωναρίδη, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Βρήκε δίχτυα ξανά ο δραστήριος Τσούμπερ, πολύ καλή εμφάνιση από Γιόνσον και Σιντιμπέ, ορεξάτη επιστροφή από Πάολο Φερνάντες μετά τον τραυματισμό του για τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι

Γρήγορο ρυθμό και δυνατές μονομαχίες είχε το ματς από τα πρώτα του λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ευκαιρία στον αγώνα. Η πρώτη υποψία φάσης έγινε στο 16ο λεπτό, με τον Γκατσίνοβιτς να πασάρει κάθετα και πολύ έξυπνα στον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, αλλά ο Χατζηισαίας πρόλαβε καια έκοψε τελευταία στιγμή. 

Στο 21ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκόρ. Ο Αραούχο κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, με τον Σιντιμπέ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να στέλνει με ωραίο σούτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη! Στο 31ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκόρ! Μετά από κόρνερ από αριστερά του Ελίασον, ο Σιντιμπέ τσίμπησε την μπάλα, κερδίζοντας την μονομαχία από τον Αγκίμπου, ο Τσούμπερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Ατρομήτου, στέλνοντας με σούτ την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και για δεύτερο γκόλ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα. Μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τσούμπερ συνεργάστηκε άψογα με τον Αραούχο, ο οποίος γύρισε επικίνδυνα την μπάλα, χωρίς όμως ο Ελίασον να προλάβει να σουτάρει, σε πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Γιαννιώτη. Η Ένωση συνέχισε την πολιορκία και λίγο πρίν το τέλος του 45λεπτου έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκατσίνοβιτς από το ύψος του πέναλντι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ατρομήτου!

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο, με την ΑΕΚ να πιέζει για ένα γκόλ και τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε έναν πιό παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 50ο λεπτό ο Αραούχο έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Γιαννιώτη. Όσο περνούσε η ώρα ο Ατρόμητος ανέβαζε στροφές και στο 80' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Ο Φρίτζονσον μπήκε στην περιοχή του Αθανασιάδη, κλείστηκε από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, πάσαρε στον αμαρκάριστο Κλωναρίδη, το σούτ του οποίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ευκαιρία ξανά για τους γηπεδούχους λίγο πρίν το 90λεπτό, με τον Κλωναρίδη να κάνει μία μαγική ενέργεια από τα δεξιά, πασάροντας στον Τζαβιδά, ο οποίος έκανε την προβολή στην μικρή περιοχή του Αθανασιάδη, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς - Τσούμπερ, Αραούχο.

Ατρόμητος (Κρίς Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Γκονζάλεθ, Κούεν, Ροτάριου, Αγκιμπού-Κιάρτανσον, Ρομπάιγ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code