ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Μπάγερν 86-76: Νίκη πριν τον Ολυμπιακό με τρομερό Παπαγιάννη

 

Νίκησε μετά την κακή παρένθεση με την ΑΕΚ, κοιτάει το ματς της Παρασκευής στο Σ.Ε.Φ. 

Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ σε γενικές γραμμές, χωρίς σκοπιμότητες, πράγμα λογικό, αφού και οι δύο δεν είχαν κάτι να κερδίσουν απ' το σημερινό παιχνίδι πέρα από μια πολύ δυνατή "προπόνηση" ενόψει των παιχνιδιών τους εντός συνόρων. Στην πρώτη περίοδο αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά επιχειρήθηκε ίδιος αριθμός διπόντων και τριπόντων (14), ενώ ενδεικτικό του παιχνιδιού ήταν και το ένα λάθος που είχε κάθε ομάδα στο διάστημα αυτό. Οι Βαυαροί βασίστηκαν στους Ουάιλερ Μπαμπ και Σίλεϊ στην επίθεση, που σκόραραν τους 15 απ' τους 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο για τη Μπάγερν, ενώ για τους γηπεδούχους εξαιρετικός ήταν ο Παπαγιάννης με 11 απ' τους 21 της ομάδας του. Το σκορ έκλεισε τελικά στο 21-27, έπειτα από εύστοχο buzzer beater τρίποντο του Τσίπσερ. 

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους το Τριφύλλι εμφανίστηκε πιο σοβαρό, έπαιξε για οκτώ λεπτά πολύ καλή άμυνα, εξαναγκάζοντας τη Μπάγερν σε επτά λάθη στο διάστημα αυτό. Για τους Πράσινους, που είχαν τον Γκριγκόνις ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους, με το Μαντζούκα να βάζει κι αυτός πέντε πόντους, το μεγαλύτερο προβάδισμα ήταν το +10 (43-33). Παρόλα αυτά, με ένα επιμέρους 2-10, η Μπάγερν μείωσε στους δύο πόντους, με τον Πάρις Λι να υπογράφει το σκορ του ημιχρόνου (48-43) με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί. Με σερί 8-0, με τον Ματ Τόμας να σκοράρει δύο τρίποντα, ξέφυγαν με δεκατρείς πόντους. Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Το Τριφύλλι, με ορισμένα διαστήματα πολύ ποιοτικού μπάσκετ, προηγήθηκε ακόμα και με δεκαεννιά πόντους (69-50) έπειτα από εύστοχο τρίποντο του μαεστρικού Πάρις Λι. Το σκορ της περιόδου διαμορφώθηκε στο τέλος της στο 71-54, έπειτα από καλάθι του Γκουντάιτις, μετά την δέκατη ασίστ του Λι.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε υπερβολικά χαλαρός. Έτσι, η Μπάγερν βρήκε την ευκαιρία με ένα 3-13 να μειώσει στους επτά πόντους, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τότε, ήταν ο Παπαγιάννης που με το δεύτερο αποψινό του τρίποντο έδωσε επιθετική λύση, μετά από τέσσερα λεπτά επιθετικής αφλογιστίας για τους Πράσινους. Ο αρχηγός ήταν εκείνος που με ακόμα έξι πόντους έκανε το σκορ 83-69, δίνοντας τέλος στην υπόθεση νίκη. Το τελικό σκορ έγινε 86-76, έπειτα από floater του εκπληκτικού Παπαγιάννη.

Για τους νικητές 24 πόντους είχε ο Παπαγιάννης με 11 ριμπάουντ, 12 ο Τόμας, ενώ ο Λι είχε επίσης double double με 10 πόντους και 11 ασίστ. Για τη Μπάγερν από 12 είχαν οι Ομπστ και Ουάιλερ Μπαμπ, με τον Τσίταμ να προσθέτει 11.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code