ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 74-76: Νίκησε στις λεπτομέρειες

 

Νικητές οι Ερυθρόλευκοι σ' ένα πραγματικό ντέρμπι.

Ένα ματς που ξεκίνησε διαφορετικά απ' ό,τι περιμέναμε διεξήχθη σήμερα στο ΟΑΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στα προηγούμενα ντέρμπι βλέπαμε τον Ολυμπιακό να χτυπά χαμηλά με τον Φαλ, σήμερα ήταν οι Πράσινοι, οι οποίοι, με τον Γκουντάιτις να παίζει χαμηλά απέναντι στον Γάλλο, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με 6-3, χρεώνοντας τον Φαλ με το δεύτερο φάουλ του ήδη από νωρίς. Στη συνέχεια, το Τριφύλλι ατύχησε να δει τον Μπέικον να παθαίνει διάστρεμμα και να αποχωρεί απ' το παιχνίδι. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά εύστοχοι από μακριά, προηγήθηκαν ακόμα και με έξι πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (8-14 & 10-16), δείχνοντας σε συγκεκριμένα σημεία την ανωτερότητά τους, με το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται τελικά στο 21-21.

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους συνεχίστηκε, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με το πόδι στο γκάζι και με επιμέρους 4-14 να παίρνει διαφορά δέκα πόντων (25-35). Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα, καθώς η διαφορά συνέχισε να βρίσκεται κοντά στους δέκα πόντους. Στο +12 για τους Ερυθρόλευκους (33-45), κι έπειτα από time out του κόουτς Σερέλη, ο Ουόλτερς με πέντε προσωπικούς πόντους, κατέβασε τη διαφορά στο -7 για τον Παναθηναϊκό, με το ημίχρονο να κλείνει στο +8 για τους φιλοξενούμενους (38-46).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήδη με την αρχή του, το σκορ έγινε 38-49, με κανέναν να μη περιμένει αυτό που έγινε στη συνέχεια. Ειδικότερα, οι Πράσινοι, με σερί 12-3, απ' το 46-56, ανέτρεψαν την κατάσταση και με εξαιρετικές άμυνες, με τον Μαντζούκα να ξεχωρίζει στην αντιμετώπιση του Βεζένκοφ, τον Γκριγκόνις, τον Λι, και τον Μπείκον (που έσφιξε τα δόντια και έπαιξε) να δίνουν λύσεις στην επίθεση, η τρίτη περίοδος έκλεισε στην ελάχιστη δυνατή διαφορά για τους φιλοξενούμενους, 58-59.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, έγινε μεγάλη μάχη. Παρότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και με οκτώ πόντους (63-71), ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για την ανατροπή, μείωσε στον πόντο με εύστοχο τρίποντο του Μπέικον και στο τέλος είχε ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι. Όμως, με τη διαφορά στους δύο (74-76), και με την μπάλα στα χέρια των γηπεδούχων, ο Ουιλίαμς επιτέθηκε πάνω στον Φαλ, έχασε το καλάθι (με υποψία φάουλ), ενώ στη συνέχεια ο Παπαγιάννης έβγαλε την μπάλα, με τον αρχηγό του Τριφυλλιού να διαμαρτύρεται για χτύπημα του Φαλ πάνω στο χέρι του.

Για τους νικητές 13 είχε ο Λαρεντζάκης, 12 είχαν οι Κέιναν και ΜακΚίσικ. Για τους Πράσινους που το πάλεψαν πολύ, 17 σκόραρε ο Μπέικον, 14 ο Λι ενώ στους 13 σταμάτησε ο Γκριγκόνις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code