ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός 82-86: Εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα μετά από 3,5 μήνες

 


Πολύ καλή νίκη για τον Εξάστερο με ορισμένα σημεία πολύ ποιοτικού μπάσκετ.

Καλά ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, με τον Γκουντάιτις να πετυχαίνει γκολ φάουλ στην πρώτη του επίθεση στο ματς. Στη συνέχεια, με τρίποντο του Τόμας και δεύτερο έμμεσο τρίποντο του Λιθουανού σέντερ, οι Πράσινοι προηγήθηκαν με 9-11. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, χρεώθηκε με το δεύτερο φάουλ του, με τον προπονητή του να αναγκάζεται να τον αποσύρει και να περάσει στο παιχνίδι τον Παπαγιάννη. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα του αγώνα για αρκετή ώρα έως το 18-18, όταν οι Γάλλοι με σερί 8-2 και δύο τρίποντα στο διάστημα αυτό, ένα απ' το Νουά και ένα απ' τον Ντιό, έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 26-20. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν απ' τα καλύτερα του Τριφυλλιού στη φετινή διοργάνωση και σίγουρα το καλύτερο εκτός έδρας. Η ελληνική ομάδα, με επιμέρους 17-32, με ηγετικό Πονίτκα και στις δυο πλευρές του γηπέδου, με τον Γκριγκόνις να βάζει δύο τρίποντα και τον Μαντζούκα να βοηθά κι αυτός με επτά πόντους, κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 11 πόντους (41-52). Στη διάρκεια της περιόδου όμως, οι Πράσινοι βρέθηκαν στην άσχημη θέση να έχουν με τρία φάουλ τους δύο σέντερ της ομάδας, Παπαγιάννη και Γκουντάιτις, ενώ ο Πονίτκα αισθάνθηκε μια ενόχληση και αντικαταστάθηκε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της. Παρόλα αυτά, δεν πτοήθηκαν απ' τις... αναποδιές και με ορισμένα διαστήματα καταπληκτικού μπάσκετ, έμειναν επικεφαλής στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα, με το ημίχρονο να κλείνει στο 43-52 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε και πάλι σοβαρός. Ευτύχησε να έχει τον Πάρις Λι σε πολύ καλή κατάσταση, με τον Αμερικάνο πλέι μέικερ να πετυχαίνει επτά πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ εννιά και έντεκα πόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου κι έπειτα από συνεχόμενες μέτριες επιθέσεις του τριφυλλιού, η Βιλερμπάν βρήκε την ευκαιρία να μειώσει στους πέντε με εύστοχο δίποντο του Μάθιους. Τελικά, κι έπειτα από time out του Χρήστου Σερέλη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και πάλι τη διαφορά, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 62-70 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, η Βιλερμπάν, με την πρώτη της επίθεση, κατέβασε τη διαφορά στους έξι (64-70). Το σκορ είχε κολλήσει στο 64-70 για περίπου 2,5 λεπτά, όταν ο Μπέικον, με εύστοχο δίποντο, έδωσε και πάλι αέρα οκτώ πόντων στον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι διατηρούσαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεκαλέπτου. 2:26 πριν το τέλος, ο Λι, με εύστοχες βολές, έκανε το σκορ 73-84, σκορ που έδειχνε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Τότε, εμφανίστηκε ο γνωστός φετινός Παναθηναϊκός, προσπάθησε πολύ για να χάσει, η Βιλερμπάν μείωσε στους τέσσερις, 80-84, αλλά ο Ουίλιαμς με εύστοχο lay up τελείωσε το παιχνίδι. Το τελικό σκορ του παιχνιδιού ήταν 82-86.

Για τους νικητές 14 πόντους είχε ο Λι, από 13 πέτυχαν οι Ουίλιαμς και Μπέικον, ενώ 9 είχαν οι Γκριγκόνις και Μαντζούκας. Για τη Βιλερμπάν 13 είχε ο Φαλ, με τον Ντε Κολό να προσθέτει 12.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code