ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 72-74: Σταθερά πρώτος κι άνετος

 

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό, με ακόμα μία εμφάνιση MVP του Βεζένκοφ.

Σε μια άκρως ανταγωνιστική πρώτη περίοδο, οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά, με 2-7, δείχνοντας απ' την αρχή τις διαθέσεις τους. Τότε, οι Λιθουανοί, με δικό τους σερί 8-3 και τους Σμιτς και Λεκαβίτσιους να πετυχαίνουν από ένα τρίποντο ο καθένας, έφεραν το ματς σε ισορροπία στο 10-10. Το σκορ στη συνέχεια έγινε 13-10 με τρίποντο του Ουλάνοβας, ενώ με πέντε συνεχόμενους πόντους του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκ νέου με 13-15. Το σκορ της περιόδου έκλεισε στο 17-15 υπέρ των γηπεδούχων, έπειτα από τρίποντο του Ντίμσα δυο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της.

Παρόμοια εξελίχθηκε και το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Η Ζαλγκίρις μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με έξι πόντους (29-23), μετά από εύστοχο τρίποντο του Πολονάρα. Τότε, ο Ολυμπιακός έβγαλε μέταλλο μεγάλης ομάδας, με δικό του επιμέρους 7-0, κατάφερε να προηγηθεί και πάλι με 29-30. Με εξαιρετικές άμυνες του Λαρεντζάκη και τον ΜακΚίσικ να είναι ηγετικός στην άλλη πλευρά του παρκέ, σκοράροντας δέκα συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του, το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 34-40.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Λιθουανοί με ένα 6-0, με πέντε προσωπικούς του Ουλάνοβας, ισοφάρισαν σε 40-40 το παιχνίδι, δίνοντας και πάλι ενδιαφέρον σ' αυτό. Σ' εκείνο το σημείο ήταν ο Βεζένκοφ, που με οκτώ συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του, έφερε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 44-48. Από κει και ύστερα, οι Ερυθρόλευκοι δεν ξανακοίταξαν πίσω στη διάρκεια της περιόδου. Η διαφορά στη διάρκειά της έφτασε ακόμα και τους 14 (45-59), με εύστοχο δίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού, του Κώστα Παπανικολάου. Η Ζαλγκίρις, τότε, μείωσε στους 10 (49-59), για να έρθει ο Βεζένκοφ, με εύστοχο δίποντο στο τέλος του δεκαλέπτου, να κάνει το σκορ 49-61, με τον ίδιο να φτάνει, ήδη, τους 21 πόντους.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις τα έπαιξε όλα για όλα. Έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τους Σμιτς και Ντίμσα, με 9 και 11 πόντους αντίστοιχα στη διάρκειά του, κατάφερε ακόμα και να ισοφαρίσει (69-69), καλύπτοντας ολοκληρωτικά τη διαφορά των 14 πόντων απ' την προηγούμενη περίοδο. Ο Σμιτς με τρίποντο, έβαλε μπροστά την ομάδα του μετά από πολλή ώρα. Όμως, στο σημείο εκείνο μίλησε ο ΜακΚίσικ, που ισοφάρισε το παιχνίδι (2/3 βολές), για να έρθει στο τέλος ο μυθικός Βεζένκοφ με πολύ δύσκολο εύστοχο δίποντο να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Για τους πρωτοπόρους της διοργάνωσης 25 έβαλε ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ στους 18 σταμάτησε ο ΜακΚίσικ. Ρεκόρ καριέρας για τον Φαλ με 7 ασίστ. Για τους γηπεδούχους 18 είχε ο Σμιτς, 17 ο Ντίμσα, με τον Ουλάνοβας να προσθέτει 12.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code