ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Σαουδική Αραβία προσφέρει δωρεάν κατασκευή γηπέδων στην Ελλάδα για το Μουντιάλ !


Η Σαουδική Αραβία φέρεται να προσφέρθηκε να πληρώσει για νέα γήπεδα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, εάν αυτές οι δύο χώρες συμφωνούσαν να συνεργαστούν, για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Υπενθυμίζουμε πως τα τρία αυτά έθνη μέσα στα οποία ανήκει και η Ελλάδα συνεργάζονται προκειμένου να διοργανώσουν το τουρνουά. «Αντίπαλοι» τους η Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ουκρανία - και από τη Νότια Αμερική υπάρχει η προσφορά από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τη Χιλή.

Η απόφαση για το Μουντιάλ θα παρθεί απ' την FIFA το 2024, με το παράθυρο υποβολής προσφορών να ανοιγει τον Ιούνιο του 2023. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το κόστος κατασκευής νέων γηπέδων θα κόστιζε δισεκατομμύρια ευρώ. Οι συζητήσεις έχουν γίνει σε προσωπικό επίπεδο το καλοκαίρι του 2022 μεταξύ του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν , του διάδοχου της Σαουδικής Αραβίας και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Σαουδική Αραβία έχει ουσιαστικά ενημερώσει Ελλάδα και Αίγυπτο ότι θα αναλάβει πλήρως το κόστος της φιλοξενίας του Μουντιάλ εάν καταφέρουν να φιλοξενήσουν το 75 τοις εκατό των αγώνων και μπει και η ίδια ξανά στο «παιχνίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code