ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ : Το προβάδισμα πρόκρισης, ο εξαιρετικός Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και το πληρέστερο ρόστερ


Εμφατική νίκη για την ΑΕΚ χθες επί του Ολυμπιακού στην Ν.Φιλαδέλφεια, στον πρώτο από τους δύο αγώνες των ημιτελικών του κυπέλλου. Ένα αποτέλεσμα που αρχικά δίνει στην Ένωση πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' και μία εμφάνιση με πολλαπλά κέρδη, για τον Ματίας Αλμέιδα και την ομάδα του. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θύμισε την ομάδα του ... καλοκαιριού, με τις ίδιες παθογένειες και αδυναμίες που είχε και στην αρχή της σεζόν. 

Η 11αδα της ΑΕΚ έγινε γνωστή περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του ματς, με τον αργεντίνο τεχνικό να αφήνει εκτός τους Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Πινέδα,Γιόνσον και Αραούχο. 8 παίχτες δηλαδή που θεωρούνται βασικοί. Παράλληλα, για τον δικέφαλο ήταν ήδη εκτός οι Πάολο Φερνάντες και Μοχαμάντι, οι οποίοι ήταν τραυματίες. Στο σύνολο δηλαδή 10 παίχτες! Αν προσθέσουμε και τον Αθανασιάδη που αντικαταστάθηκε από τον Στάνκοβιτς, μιλάμε για σχεδόν μία εντεκάδα αλλαγές. Ο κόσμος της ένωσης έδειχνε ελαφρώς...παγωμένος από το άκουσμα των starters και παρά την πίστη που δείχνουν όλοι στον κόουτς, τα σχόλια που κυκλοφορούσαν στον μαγικό κόσμο των social media ήταν είτε απορίας είτε απογοήτευσης από το κιτρινόμαυρο κοινό. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί μόνο την απουσία του Χάμες Ροντρίγκεζ. 

Πνευματικά έτοιμη 

''Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται'' λέει ο σοφός λαός και τα πρώτα λεπτά του αγώνα μας έδωσαν μία γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε σε ολόκληρο το 90λεπτο, με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά, να κερδίζει εύκολα το κέντρο με το συνεχές πρέσινγκ, να πηγαίνει πιό δυνατά στις μονομαχίες και να βρίσκεται σχετικά εύκολα κοντά ή και μέσα στην περιοχή του Τζολάκη. Η Ένωση, παρά τις απουσίες, είχε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση, ένταση και ισορροπία στο παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά, δείχνοντας πνευματικά πιό έτοιμη από τους αντιπάλους της. Οι απουσίες δεν την αποσυντόνισαν. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, με τις γραμμές να είναι μακριά, την συνολική αμυντική λειτουργία να μην είναι σταθερή και την επιθετική ανάπτυξη να στηρίζεται κυρίως σε κάποιες εκλάμψεις του Γκάρι Ροντρίγκεζ, που έστειλε την μπάλα δύο φορές στο δοκάρι. 

Το 2-0 στο ημίχρονο ήταν η φυσική συνέπεια της εικόνας των δύο ομάδων και εν αναμονή του δεύτερου μέρους, το παιχνίδι δεν σου έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να έχει κάποια τρομερή ανατροπή. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν ούτε να αμυνθούν, ούτε να επιτεθούν ορθολογικά, με τους Χουάνγκ και Εμβιλά να είναι σε άλλη μία κακή μέρα και τον Ολυμπιακό να φαίνεται κομμένος στα δύο. Ο Σιντιμπέ εξαφάνισε τον Μπιέλ αρχικά και μετέπειτα τον Μπουτιτσί. Τα στόπερ της ΑΕΚ δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα και ο Γαλανόπουλος κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου. Η είσοδος του Βαλμπουενά έδωσε κάποιους παλμούς στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως τίποτα παραπάνω.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο τέλος του αγώνα έκανε το 3-0 από το σημείο του πέναλντι, επισφραγίζοντας μία μεγάλη και δίκαιη νίκη για την Ένωση και βάζοντας γερά τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό. Η πρόκριση φυσικά δεν έχει κριθεί ακόμα, το σκόρ όμως και (κυρίως) η εικόνα των δύο ομάδων, σου δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχει ακλόνητο φαβορί. 

Η τέλεια εμφάνιση από τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

Μετά από τέτοιες νίκες σε ντέρμπι, συνήθως τις... δάδες της δόξα παίρνουν παίχτες που σκοράρουν ή έχουν κάποια ασίστ κλπ Ο Ματίας Αλμέιδα χθες επέλεξε να αρχίσει την 11αδα με τον Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας, στην θέση του φορμαρισμένου Ρότα. Ο Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας, πέρα του ότι κάνει με διαφορά το καλύτερο του ματς φέτος, ήταν γενικά και ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου.  Αμυντικά λειτούργησε σχεδόν τέλεια : Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν από δεξιά την ΑΕΚ σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον πρώην μπακ της Μονακό να καταπίνει τόσο τον Μπιέλ όσο και τον Μπουτουτσί στην συνέχεια. Η βοήθεια που δίνει στα στόπερ είναι καθοριστική σε ορισμένα σημεία, δεν έχασε ούτε μία μονομαχία, παίζοντας με την ίδια συγκέντρωση σε όλο το 90λεπτο ενώ και επιθετικά η συμβολή του ήταν σημαντική, έχοντας πολύ καλά ανεβάσματα και άψογη συνεργασία με τον Ελίασον.

Ο Σιντιμπέ δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει (ακόμα) μία εσωτερική μεταγραφή, κάνοντας ένα μεγάλο ματς σε μία πολύ σημαντική στιγμή της σεζόν και λίγο πρίν την τελική ευθεία του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ο Αλμέιδα φυσικά βλέποντας τον χθές, κάπου στην άκρη του πάγκου σίγουρα θα έτριψε τα χέρια του από ικανοποίηση και δικαίως... Το ρόστερ του δικέφαλου μεγαλώνει ή έστω μπορεί να μεγαλώσει, με έναν παίχτη που έχει τεράστια εμπειρία και αδιαμφησβήτητη ποιότητα. 

Παίζει την καλύτερη μπάλα. Εχει το πληρέστερο ρόστερ.

Φυσικά και ο Σιντιμπέ δεν ήταν ο μόνος που διεκδικεί τον τίτλο του MVP από το χθεσινό ματς, με μία σειρά από παίχτες της ΑΕΚ να κάνουν επίσης πολύ καλή εμφάνιση : Ο Γαλανόπουλος κάνει εξαιρετικό ματς, ο Τσούμπερ επίσης είναι καθοριστικός, ο Τζαβέλλας πολύ σταθερός, ο Λιβάι βάζει δύο γκόλ κερδίζοντας και πέναλντι κλπ κλπ Η ένωση επιβεβαίωσε δύο πράγματα χθές και ορισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο καμμιά φορά, δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη ανάλυση. Η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο και το πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και διαθέτει το καλύτερο και το μεγαλύτερο ρόστερ από όλους τους συνδιεκδικητές της. Σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο, οι... δεύτερες επιλογές της, αφενός επαρκούν ποσοτικά και αφετέρου είναι πολύ κοντά ποιοτικά με τις πρώτες. Αποδεδειγμένα καθοριστική παράμετρος στον πρωταθλητισμό. 

Τα ωφέλη για την ΑΕΚ από το χθεσινό 3-0 ήταν πολλά. Πέρα από το ότι έγινε σούπερ φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, με την ευκαιρία που της δίνεται φυσικά να σηκώσει μία κούπα, η Ένωση συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, έχοντας την ίδια καλή ψυχολογία και ακολουθώντας το ίδιο ακριβώς πλάνο με αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση. Η συνέπεια και η ισορροπία που δείχνει στο παιχνίδι της, είναι φυσικά έργο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος χθές ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας στην κιτρινόμαυρη βιτρίνα κι άλλους παίχτες του ρόστερ. 

Ολα κυλάνε υπέρ της

Λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία, τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου, οι συνθήκες δείχνουν να είναι συντριπτικά ευνοϊκές για την ΑΕΚ. Ο δικέφαλος συνεχίζει σταθερά να παίζει την καλύτερη μπάλα, ειδικά μετά την διακοπή για το μουντιάλ, οι παίχτες του ακολουθούν με επιτυχία ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και όλος ο κιτρινόμαυρος οργανισμός δείχνει... ηθικόν ακμαιότατον. Η Ένωση βγάζει υγεία εντός των 4 γραμμών με την υπογραφή φυσικά του προπονητή της να μπαίνει φαρδιά πλατιά, ο οποίος συνεχίζει να βγάζει άσσους από το μανίκι. Όλοι οι παίχτες αποδίδουν καλά και αυτοί που τους αντικαθιστούν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. 

Η ΑΕΚ δείχνει να είναι φαβορί και αυτό στην νέα της εποχή, αποτελεί μία κατάκτηση. Το αν θα επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο, μένει να φανεί και στην πράξη, με τις συνθήκες όμως που έχουν δημιουργηθεί και έχει δημιουργήσει και η ίδια, να είναι ευνοϊκές. 

Υ.Γ. Η τραγική είδηση του θανάτου της μητέρας του Σέρτζι Κάνος ήταν... κεραυνός εν αιθρία τόσο για τον ίδιο όσο και για όλο το φίλαθλο κοινό και όλοι οφείλουν να στηρίξουν τον ποδοσφαιριστή, μέχρι να πατήσει ξανά γερά στα πόδια του. Σε μία τέτοια είδηση και σε ένα τέτοιο γεγονός, δεν χωρούν ούτε χρώματα ούτε ιδιαίτερες αναλύσεις. Όλοι δίπλα στον Ισπανό ποδοσφαιριστή.





 















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code