ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιωνικός - Άρης 1-0 : Τρίποντο - ανάσα για τους Νικαιώτες





Νίκη - ανάσα για τον Ιωνικό στην Νίκαια, που πήρε δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα, νικώντας με 1-0 τον Άρη.
 Ξεπέρασε Λαμία και Λεβαδειακό στην βαθμολογία η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και ξεκόλλησε παράλληλα από την τελευταία θέση.

Οι Νικαιώτες επικράτησαν με 1-0 του Άρη στο γήπεδο τους, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ, φτάνοντας τους 14 βαθμούς και ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Το γκόλ της νίκης σημείωσε ο Λοβέρα στο 60ο λεπτό, μετά από εκτέλεση πέναλντι, το οποίο κέρδισε ο Σέμπα έπειτα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Κουέστα μέσα στην περιοχή.

Στους 31 βαθμούς παρέμεινε ο Άρης, ο οποίος παρότι έχασε ευκαιρίες, δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στο γήπεδο της Νεάπολης, με τον Βόλο (29 β.) να έχει την ευκαιρία αύριο, να πλησιάσει ή ακόμα και να προσπεράσει τους κίτρινους στην βαθμολογία. 

Το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια του είχε αργό ρυθμό, με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να έχει μία ανούσια υπεροχή και να μην αξιοποιεί τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, κυρίως μετά το γκόλ του Ιωνικού. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά, δεν άφησαν τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του και σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, κέρδισαν πέναλντι και κατάφεραν να σκοράρουν.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι άρχισε εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών που πλήττουν βέβαια ολόκληρη την χώρα, με τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες και τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο παιχνίδι ήρθε στο 9' για τους φιλοξενούμενους, με τον Φαμπιάνο να παίρνει την κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά τον Χουτεσιώτη να δηλώνει παρών και να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Στο 19ο λεπτό ξανά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, με τον Ιτούρμπε να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ αλλά τον γκόλκίπερ των Νικαιωτών να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει ξανά την μπάλα. 

Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει και στο 23' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ. Ο Γκρέι τροφοδότησε εξαιρετικά τον Οντουμπάτζο αριστερά μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει δύσκολα αυτή τη φορά, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του. Στο 33' ο Ιωνικός προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να απαντήσει. Μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Μάντζης κινήθηκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή του Κουέστα, με τους αμυντικούς του Άρη να τον προλαβαίνουν και να διώχνουν την μπάλα, πριν προλάβει να γίνει επικίνδυνος. 

Στο 45ο λεπτό ο Άρης βρέθηκε ξανά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή με τον Νταρίντα να σεντράρει όμορφα από αριστερά, αλλά Γκρέι και Ιτούρμπε δεν κατάφεραν εξ επαφής να βρουν την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή και να απειλήσουν την εστία του Χουτεσιώτη. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς σκορ. 

Ο Ιωνικός μπήκε πιό δυνατά στο δεύτερο μέρος, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 48' να προηγηθεί στο σκορ. Ο Μάντζης κινήθηκε και πάλι απειλητικά μέσα στην περιοχή των κίτρινων, όμως το σουτ του δεν κατάφερε να βρεί στόχο, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Άρης απάντησε. Μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Μαζικού μπήκε επικίνδυνα από τα αριστερά της περιοχής του Ιωνικού, το γύρισμα του όμως απομακρύνθηκε σωτήρια από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Στο 59ο λεπτό ο Ιωνικός κέρδισε πέναλντι, όταν ο Κουέστα ανέτρεψε τον Σέμπα μέσα στην περιοχή του Άρη! Ο Λοβέρα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης έφτασε μία ανάσα από το να απαντήσει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία! Ο Μαζικού σέντραρε μέσα στην περιοχή, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ρομάο σταμάτησε σωτήρια την μπάλα, πριν καταλήξει στην εστία του Χουτεσιώτη. Η πίεση της ομάδας του Άλαν Πάρντιου συνεχίστηκε και στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκρέι βγήκε τετ α τετ απέναντι από τον Χουτεσιώτη, μετά από κεφαλιά-ασίστ του Καμαρά, με τον σέντερ φορ των κιτρίνων να μην μπορεί να κερδίσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 

Το τελευταίο 20λεπτο κύλησε με τον Άρη να πιέζει, χωρίς όμως να χάνει κάποια μεγάλη φάση και τον Ιωνικό να αμύνεται αποτελεσματικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απειλήσει σε αντεπιθέσεις.

Ιωνικός (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά, Σεμπά, Λοβέρα, Μάντζης.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Νταμπό, Ντουκουρέ, Νταρίνταα, Ιτούρμπε, Μαζικού, Γκρέι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code