ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 0-0 : ''Φρέναρε'' και τον ''Δικέφαλο του Βορρά''



Οι ''Κρητικοί'' παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μανδά , ''κόβουν'' βαθμούς και από τον ΠΑΟΚ , ο οποίος προσπάθησε ως το τελευταίο λεπτό για τη νίκη χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Ο ΟΦΗ φτάνει τους 16 βαθμούς και αυξάνει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους πέντε  ενώ οι ''Ασπρόμαυροι'' έφτασαν τους 36 πόντους μείωσαν στο -6 από την κορυφή αλλά με ματς παραπάνω !

Α ημίχρονο

O ΠΑΟΚ , όπως φαίνεται , έχει διάθεση , να πετύχει νωρίς ένα γκολ που θα του διώξει το άγχος. Στο 2' ο Σάστρε γεμίζει ο Ολιβέιρα μπήκε στη περιοχή αλλά σημάδεψε  το δοκάρι ! Βέβαια η φάση είναι ως μη γενόμενη ,καθώς ο Πορτογάλος είναι οφσάιντ .Ο Λουτσέσκου , έχει επιλέξει στο αριστερό άκρο τον Νάρει και στο δεξί τον Ζίφκοβιτς . Στο πρώτο τέταρτο , ο ΟΦΗ αμύνεται μαζικά , δίχως να καταφέρει να βγάλει κάποια οργανωμένη αντεπίθεση , ενώ οι '' Θεσσαλονικείς '' έχοντας την άμυνα τους ψηλά , πιέζουν για το 1-0. Στο 14' ο Ντικό βγαίνει στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά το σουτ του από δύσκολη θέση κατέληξε άουτ. Στο 21' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Οι ''Ασπρόμαυροι''  εκμεταλλεύονται το λάθος του Βούρου , ο Ζίφκοβιτς βγάζει κάθετη στον Κωνσταντέλια που όμως νικήθηκε από τον Μανδά ! Όσο περνάει η ώρα , οι ''Κρητικοί'' προσπαθούν να ανεβάσουν τις γραμμές τους στο γήπεδο. Από το 25΄και μετά ο Λουτσέσκου δίνει εντολή να αλλάξουν πλευρές τα εξτρέμ του. Στο 27' ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε ένα φάουλ , πιάνει τη κεφαλιά ο Νέλσον , βγήκε και μάζεψε ο Μανδάς. Στο 32' σπουδαία επέμβαση από τον Κοτάρσκι ! Ο Ντικό περνάει εντυπωσιακά τον Ίγκνασον , σουτάρει αλλά ο Κροάτης γλίτωσε το 0-1 ! Στο 36' σέντρα του Ζίφκοβιτς , δεν βρίσκει στόχο και στη συνέχεια το σουτ του Νάρει ψηλά ! Ο Ντικό κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και κάποια στιγμή προς το τέλος του ημιχρόνου εξοργίζεται με τους συμπαίχτες του καθώς δεν βρίσκει επιλογή στις αντεπιθέσεις της ομάδας του . Στο 47' τελείως άστοχο σουτ του Νάρει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται με τον ΠΑΟΚ , να είχε διάθεση να πιέσει από το πρώτο λεπτό , αλλά ο ΟΦΗ αντιστεκόταν σχετικά εύκολα στην πίεση και όσο περνούσαν τα λεπτά έπαιρνε θάρρος από την αμυντική του λειτουργία και προσπάθησε να κρατήσει παραπάνω τη κατοχή . Χρειάζεται περισσότερο φαντασία από τους παίχτες του Λουτσέσκου για να ''λύσουν τον γόρδιο δεσμό'' .

Β Ημίχρονο

Στα πρώτα δευτερόλεπτα το δευτέρου μέρους ο ρυθμός ήταν ταχύτατος και ο Γερμανός εξτρέμ του ΠΑΟΚ , πήρε τη κάρτα και το φάουλ από τον Βούρο. Ανεβάζει στροφές και αυξάνει τη πίεση ο ''Δικέφαλος του Βορρά'' . Στο 54' απελπιστικά άουτ το σουτ του Ολιβέιρα έξω από την περιοχή. Στο 55' ο Νάρει εκτελεί με το εξωτερικό , εκτός περιοχής , λίγο έξω η μπάλα . Παραλίγο το 1-0 . Στο 56' ο Νταμπράουσκας κάνει τη πρώτη του διορθωτική κίνηση. Ο Περέα παίρνει τη θέση του ''κιτρινισμένου'' Μεγιάδο. Κερδίζει φάουλ γύρω από τη περιοχή των ''Κρητικών'' ο ΠΑΟΚ ,αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη στιγμή από αυτά . Στο 62' ωραία ανάπτυξη από τους φιλοξενούμενους , ο Κοτάρσκι βγήκε και μπλόκαρε τη στρωτή σέντρα του Περέα από δεξιά.Στο 65' η πρώτη αλλαγή για τον Ρουμάνο τεχνικό ,με τον Μπράντον Τόμας να παίρνει τη θέση του Ράφα Σοάρες. Μετατοπίζεται σε αριστερό μπακ-χαφ ο Ζίβκοβιτς. Στο 66' όμορφο build-up από τον ΠΑΟΚ , με τον Σάστρε , να βρίσκει συστημένο εντός περιοχής τον Αουγκούστο για το 1-0 , αλλά ο δεξιός μπακ των ''Ασπρόμαυρων'' ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, με το γκολ ,ορθώς, να ακυρώνεται. Στο 72' διπλή αλλαγή για τον Λίθουανό τεχνικό !  Ο τραυματίας Διαμαντής αντικαταστάθηκε από τον  Κ .Γιαννούλη , ενώ ο Νέιρα πήρε τη θέση του Τοράλ . Στο 73' και ο Λουτσέσκου διπλή αλλαγή! Ο Ντάντας στη θέση του Σβαμπ και ο Βιεϊρίνια σε αυτή του Σάστρε. Στο 75' δυνατό σουτ του Ολιβέιρα  εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μανδάς . Στο 78' ο Βιερίνια δοκίμασε και εκείνος ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πήγε ψηλά από την εστία. Στο 80 ' άλλη μία όμορφη ενέργεια από τον Ντικό , το σουτ του φεύγει παράλληλα από το τέρμα, χωρίς να μπορεί κάποιος να μπει στη πορεία της μπάλας , αφού η εκτέλεση ήταν πολύ δυνατή και από δύσκολη θέση. Προσπαθούν πολύ οι γηπεδούχοι , αλλά έχουν κλείσει καλά τους χώρους οι φιλοξενούμενοι . Στο 88' ο Ζίβκοβιτς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα έφτασε στον Βιεϊρίνια που έκανε κακή σέντρα προς τον Αουγκούστο. Η  ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βραζιλιάνου δεν απείλησε τον Έλληνα τερματοφύλακα. Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων και στο πρώτο εξ αυτών ο Μανδάς κάνει την επέμβαση του αγώνα ! Ο Ολιβέιρα έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Στην επόμενη φάση απίθανη ευκαιρία και δοκάρι για τον ΟΦΗ ! Οι ''Κρητικοί'' βγαίνουν στην αντεπίθεση στο 93' ο Ντίκο  πασάρει στον Περέα που εξ επαφής σημάδεψε την οριζόντια δοκό του Κοτάρσκι  ! Ο Τσιλιανίδης στη θέση του Ντικό. Οι παίχτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν ως το τελευταίο λεπτό αλλά το 0-0 παρέμεινε στη Τούμπα και ο ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Ατρόμητο ''γκελάρει'' και με τον ΟΦΗ , που από την πλευρά του , μετά το 1-1 στη Λεωφόρο , ''κόβει'' βαθμούς και από έναν ακόμη μεγάλο , παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα και παραλίγο μάλιστα να κάνει το ''διπλό'' έχοντας δοκάρι στις καθυστερήσεις . Ο Μανδάς MVP του παιχνιδιού με ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

 ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου 4-2-3-1): Κοτάρσκι- Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες- Αουγκούστο, Σβαμπ- Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας- Ολιβέιρα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας 3-5-2): Μανδάς-Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής-Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τοράλ- Μπαλογιάννης, Ντίκο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code