ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γαλλία - Μαρόκο: Έτοιμοι για το «repeat» οι Γάλλοι, προσπάθησε το άστοχο Μαρόκο (2-0)


 Η Γαλλία είναι εδώ και δείχνει έτοιμοι να κάνει την επανάληψη, φτάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στο τελικό του Μουντιάλ, και πλέον κοιτάει με βλέψεις να σταματήσει την Αργεντινή του Μέσι στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Μαροκινοί πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για 80 λεπτά, μέχρι να δεχτούνε το δεύτερο τέρμα, αλλά η αστοχία τους και απειρία δεν τους αφήσαν να ονειρεύονται για κάτι παραπάνω. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τους Μαροκινούς, έχοντας μάλιστα και ένα δοκάρι. Σκόρερ για τους Γάλλους οι Τέο Ερνάντες μόλις στο 5ο λεπτό, και Κολό Μουανί στο 79' και λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, σφραγίζοντας την πρόκριση.


Α' ημίχρονο

Ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για την Γαλλία, βρίσκοντας γκολ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Γκριεζμάν πέρασε δύο αμυντικούς του Μαρόκου, έβγαλε στην μικρή περιοχή όπου ο Εμπαπέ δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει, με την μπάλα να κόβεται και να φτάνει στον Τέο Ερντάντες όπου εκείνος με γυριστό σουτ  στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. Το Μαρόκο μετά το αρχικό σοκ του γρήγορου γκολ βγήκε μπροστά προσπαθώντας να ισοφαρίσει με τον Ουνάχι να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Λιορίς να μπλοκάρει δύσκολα στην αριστερή του γωνία.

Χαμένη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της η Γαλλία με τον Ζιρού να βγαίνει στην αντεπίθεση έπειτα από λάθος του Σαϊς αλλά το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι του Μπόνο. Η  Γαλλία συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες για να βρει και άλλο γκολ, με τον Εμπαπέ και Ζιρού να χάνουνε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 37' με τον επιθετικό της Παρί να μπλοκάρετε αρχικά από τον Ντάρι και στην συνέχεια αυτόν της Μίλαν να στέλνει την μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το Μαρόκο θα χάσει την μεγαλύτερη του ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Γιαμίκ να κάνει ένα πανέμορφο γυριστό σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Λορίς.

Β' ημίχρονο

Στην επανάληψη το Μαρόκο μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στο παιχνίδι βγάζοντας ακόμα περισσότερη ενέργεια και έχοντας πλέον και την κατοχή, προσπαθώντας να φτάσουνε στην ισοφάριση, αλλά μη μπορώντας να φτάσουνε στην μικρή περιοχή του Λορίς και να απειλήσουν ουσιαστικά, με μοναδική αξιόλογη ευκαιρία τους να είναι μια σέντρα του Αλάχ που σταμάτησε ο Κοναντέ πριν φτάσει στον Νεσίρι και γίνει απειλητικός. Το Μαρόκο στεκόταν ιδανικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με τα σημάδια κούρασης να αρχίζουν να γίνονται σταδιακά αισθητά μετά το 70ο λεπτό.

Στο 79' ο Εμπαπέ πραγματοποίησε μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια, ελισσόμενος ανάμεσα σε 4 παίχτες του Μαρόκου που προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, κατάφερε να κάνει το σουτ, και αυτό αφότου κόντραρε, έφτασε στον νεοεισελθή Κολό Μουανί ο οποίος με κοντινό πλασέ στον εξουδετερωμένο Μπόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την εθνική Γαλλίας στην μόλις 4η του συμμετοχή. Μετά και την επίτευξη του δεύτερου γκολ οι Μαροκινοί έμειναν από δυνάμεις δείχνοντας πως δεν μπορούσαν να καταφέρουν το κάτι παραπάνω για να επιστρέψουν στο παιχνίδι, και με την Γαλλία να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου που απέμεινε να καταφέρνει να παίρνει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Αργεντινή του Μέσι.

Οι ενδεκάδες

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Ζιρού, Εμπαπέ.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς, Ντάρι, Μαζραουί, Ουνάχι, Άμπραμπατ Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code