ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ιαπωνία - Ισπανία: Οι «Μπλέ Σαμουράι» σοκάρανε την Ισπανία και περάσαν ως πρώτοι (2-1)



Μεγαλειώδη πρόκριση για τους «Μπλέ Σαμουράι« της Ιαπωνίας, όπου για δεύτερο παιχνίδι στο φετινό Μουντιάλ καταφέρανε να πάρουνε την νίκη με ανατροπή, απέναντι στους Ισπανούς όπως και στους Γερμανούς, και να προκριθούνε σαν πρώτοι από τον όμιλό τους, με την Κροατία να τους περιμένει στην φάση των «16». Ντόαν και Τανάκα τα γκολ για τους Ιάπωνες, ενώ η Ισπανία είχε προηγηθεί χάρη στο γκολ του Μοράτα από το πρώτο ημίχρονο.



Α' ημίχρονο

Πρώτη ευκαιρία για τους Ιάπωνες, που έκλεψαν τη μπάλα ψηλά, ο Ίτο σούταρε από διαγώνια θέση με τη μπάλα να περνάει άουτ στο 7ο λεπτό. Άμεση αντίδραση για τους Ισπανούς, όπου στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς σκοράρουνε και ανοίγουνε το σκορ, όταν ύστερα από σέντρα του Αθπιλικουέτα από δεξιά, ο Μοράτα στην καρδιά της άμυνας πηδάει μόνος του και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ισπανία καθόλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, ειδικά και μετά το γκολ που πέτυχε, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με καλή κυκλοφορία μπάλας και κατοχή της μπάλας, με τους Ιάπωνες να προσπαθούνε να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις μέσω της ταχύτητας των επιθετικών της, με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες.

Β' ημίχρονο

Όπως και με τους Γερμανούς, έτσι και με την Ισπανία, οι Ιάπωνες μπήκανε στο δεύτερο ημίχρονο με το μαχαίρι στα δόντια και αιφνιδιάσουνε την Φούρια Ρόχας καταφέρνοντας να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 48'. Ο Ντόαν επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής των Ισπανών, με τον Σιμόν να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία, αλλά να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Απίστευτα πράγματα για την Ιαπωνία, όπου καταφέρανε να πετύχουνε δύο γκολ σε διάστημα 5 λεπτών, όταν Ντόαν από δεξιά κι εντός περιοχής στέλνει την μπάλα στο κέντρο της μικρής περιοχής και πριν προλάβει κάποιος αμυντικός της Ισπανίας να διώξει ο Τανάκα από κοντά τη στέλνει στα δίχτυα με το σώμα. Και ενώ αρχικά η μπάλα φαινόταν πως είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου πριν την πάσα του Ντόαν, αλλά έπειτα από εξέταση του VAR το γκολ μέτρησε, με τους σαμουράι της Ιαπωνίας να επαναλαμβάνουνε την ανατροπή που καταφέρανε και απέναντι στην Γερμανία, και πλέον βρίσκονταν κοντά σε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή και πρόκριση. 

Μετά το προβάδισμα της Ιαπωνίας, όλη η ομάδα κλείστηκε στην άμυνά της θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα, με την Ισπανία πιέζει αρκετά για το γκολ της ισοφάρισης. Παρότι τα λεπτά περνούσανε οι Ισπανοί δεν βρίσκανε τους χώρους για να διασπάσουνε την άμυνα της Ιαπωνίας, και έμοιαζαν ικανοποιημένοι με την κατάληψη της δεύτερης θέσης, ειδικά μετά και την νίκη της Γερμανίας απέναντι στην Κόστα Ρίκα, και ξέροντας ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην φάση των «16» το Μαρόκο αντί για την Κροατία, σε περίπτωση πρωτιάς τους. Το παιχνίδι τελείωσε με την Ιαπωνία να κερδίζει για πρώτη της φορά την Ισπανία σε επίσημο ματς και να παίρνει μια μεγαλειώδη πρόκριση, έχοντας πετύχει και δύο απίστευτες νίκες απέναντι σε Γερμανούς και Ισπανούς, μάλιστα με το ίδιο σκορ και ανατροπή(2-1).




Οι ενδεκάδες

Ιαπωνία: Γκόντα, Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα, Ναγκατόμο, Καμάντα, Μαέντα, Κούμπο.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ, Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς, Μοράτα, Όλμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code