ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νότια Κορέα-Πορτογαλία 2-1: Το "μπάζερ μπίτερ" του Χουάνγκ την έστειλε στους "16"!


Τι και αν βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 5ο λεπτό με την υπόθεση πρόκριση να μοιάζει χαμένη; Οι μαχητές της Νότιας Κορέας ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και με δύο γκολ των Κιμ (27') και Χουάνγκ (90+1') πήραν την νίκη και μαζί την πρόκριση για τους "16" του Μουντιάλ σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα Γκάνα-Ουρουγουάη!

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Πορτογαλία ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Πέπε βρήκε εκπληκτικά τον Νταλότ, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και με μία συρτή μπαλιά βρήκε τον Ρικάρντο Χόρτα στο πρώτο δοκάρι, ο οποίος με ένα πολύ καλό πλασέ νίκησε τον Κιμ Σονγκ-Γκιου για το 0-1 της Πορτογαλίας στο 5ο λεπτό! Στο 17ο λεπτό η Νότια Κορέα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τζιν-Σου, ο σκόρερ όμως των Ασιατών ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Ιδιαίτερα δύσκολο έγινε το έργο της Νότιας Κορέας, η οποία είχε λίγες πιθανότητες πρόκρισης πριν την έναρξη του αγώνα, με το γκολ της Πορτογαλίας να "εξανεμίζει" τις πιθανότητες αυτές. Οι Κορεάτες παράτησαν το ματς και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους. Ο Τζιν Σου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ρονάλντο δεν απομάκρυνε την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Κιμ Γουόν, με τον τελευταίο να νικά εξ επαφής τον Ντιόγκο Κόστα για το 1-1 (29'), αναπτερώνοντας τις ελπίδες της Νότιας Κορέας για πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ! Καλή στιγμή γι την Πορτογαλία, με τον Νταλότ να κατεβάζει την μπάλα μετά το βολέ του Ντιόγκο Κόστα, να κάνει το σουτ και τον Σενγκ Γιου να διώχνει σε κόρνερ (34'). Ένα λεπτό αργότερα ο Βιτίνια δοκίμασε το πόδι του από μακριά μετά το κόρνερ, με τον Σενγκ Γιου να είναι σε ετοιμότητα. "Απάντηση" των Κορεατών στις ευκαιρίες, με το σουτ του Σον να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Ντιόγκο Κόστα, σταθερά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Ιβήρων (41'). Νέα διπλή ευκαιρία για τους Πορτογάλους. με τον Βιτίνια να σουτάρει και τον Σενγκ Γιου να διώχνει με τις γροθιές, ενώ ο Ρονάλντο στην επαναφορά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι (43'). Σουτ του Χόρτα μετά από ωραία περιστροφή, μπλόκαρε ξανά ο πολύ καλός σήμερα Σενγκ Γιου (44'). Ημίχρονο ανάμεσα σε Νότια Κορέα και Πορτογαλία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αν και η Πορτογαλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή του δευτέρου μέρους, η Νότια Κορέα απείλησε πρώτη με το σου του Σον να μην ανησυχεί τον Ντιόγκο Κόστα (66'). Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του μέσου του Ολυμπιακού Χουάνγκ Ίνμπομ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Πόρτο σε μία μεγάλη απόκρουση κρατώντας το 1-1! Πίεσε η Κορέα με σκοπό να βρει το γκολ που χρειαζόταν για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Εκτέλεση φάουλ του Λι με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (73'). Πίεζε όλο και περισσότερο η Κορέα στα τελευταία λεπτά για να βρει το "χρυσό" γκολ, με την Πορτογαλία να έχει ρίξει τον ρυθμό. Κι όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Κορεάτες τα κατάφεραν. Μετά από κόρνερ της Πορτογαλίας, ο Σον έφυγε στη κόντρα, διένυσε όλο το γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή με μία καταπληκτική πάσα βρήκε τον Χουάνγκ, που νίκησε τον Ντιόγκο Κόστα κάνοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (90+1')! Μισό γκολ η πάσα και ολόκληρη η ενέργεια του Σον, ο οποίος αν και δεν βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, μίλησε την κρίσιμη στιγμή! Φινάλε στο ματς, με την Κορέα να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη-ανατροπή κόντρα στην Πορτογαλία που την στέλνει στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (90+2' Τσο Γιου-Μιν), Λι Γάεσουνγκ (65' Χουάνγκ Χι-Τσανγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (82' Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (Σον Γιουν Χο), Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Σίλβα, Κανσέλο, Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Ρούμπεν Νέβες (65' Ράφαελ Λεάο), Βιτίνια (82' Καρβάλιο), Ζοάο Μάριο (82 Μπερνάρντο Σίλβα), Ρικάρντο Χόρτα, Ρονάλντο (65' Αντρέ Σίλβα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code