ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γκάνα - Ουρουγουάη: Νίκη χωρίς αντίκρισμα και αποκλεισμός για του Ουρουγουανούς (0-2)



Αποκλεισμός στις καθυστερήσεις για την Ουρουγουάη, που ήθελε νίκη και ταυτόχρονα μη νίκη της Ν. Κορέας για να καταφέρει να προκριθεί σαν δεύτερη στην φάση των 16 του Μουντιάλ. Η Σελέστε έφτασε στην νίκη χάρης τα δύο γκολ του Ντε Αρασκαέτα, αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς η Ν. Κορέα πήρε την νίκη στις καθυστερήσεις απέναντι στην Πορτογαλία, κλέβοντας την πρόκριση την τελευταία στιγμή. Παράπονα για την διαιτησία από τους Ουρουγουανούς για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους σε δύο περιπτώσεις. Χαμένο πέναλτι για τους Γκανέζους στο πρώτο ημίχρονο με τον Αντρέ Αγιού.


Α' ημίχρονο

 Με την έναρξη του παιχνιδιού, η Γκάνα βρέθηκε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι ύστερα και από την υπόδειξη του VAR. Ο Τζόρνταν Αγιού έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Ροσέτ να απομακρύνει ασταθώς, και στην συνέχεια της φάσης ο Κουντούς προσπάθησε να φτάσει στην μπάλα, με τον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης να τον βρίσκει πριν φτάσει στην μπάλα και να τον ανατρέπει.

Ο Αντρέ Αγιού αναλαμβάνει την εκτέλεση, με τον Ροσέτ να πέφτει στην σωστή του γωνία και να αποκρούει κρατώντας το μηδέν. Απάντηση με δικιά της ευκαιρία για την Ουρουγουάη όταν ο Νούνιες βγήκε τετ α τετ απέναντι τον Ζιγκί ύστερα από εξαιρετική σέντρα, αυτόν να προσπαθεί να σκάψει από πάνω του, αλλά ο Σαλισού πρόλαβε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ πριν περάσει την γραμμή. Και αυτό που δεν κατάφερε μερικά λεπτά πριν ο Νούνιες, το πέτυχε ο Ντε Αρασκαέτα στην επόμενη φάση. Σέντρα του Νούνιες από τα αριστερά, ο Σαλισού δεν απομάκρυνε σωστά, ο Σουάρες πλάσαρε με τον τερματοφύλακα της Γκάνας να αποκρούει, αλλά τον Ντε Αρασκαέτα να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ.

Δεύτερι γρήγορο γκολ για την Ουρουγουάη μέσα σε 6 λεπτά. Συνεργασία των Πελίστρι και Σουάρες, με τον τελευταίο να στρώνει στον Ντε Αρασκαέτα και αυτόν με ένα εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Ουρουγουανούς. 


Β' ημίχρονο

Χαμηλότερος ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με τους Ουρουγουανούς έχοντας το προβάδισμα με 2-0 και ταυτόχρονα το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ν. Κορέα να είναι στο 1-1, να παίρνουνε την πρόκριση στους «16». Η πρώτη μεγάλη ευκαιρίας στην επανάληψη ήρθε για την Ουρουγουάη να φτάνει κοντά και σε τρίτο γκολ όταν ύστερα από εξαιρετική συνεργασία, ο Βαλβέρδε έβγαλε την μπάλα στον Πελίστρι, αλλά αυτός από πολύ κοντά να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Νέα ευκαιρία για τρίτο γκολ από τους Ουρουγουανούς, με τον Ζίγκι να αποκρούει την βολίδα του Βαλβέρδε. Η Γκάνα έκανε για πρώτη φορά έπειτα από πολύ ώρα αισθητή την παρουσία τους,, με τον Κουντούς να έχει την καλύτερη φάση τους στον αγώνα μετά το πέναλτι, όμως το σουτ του εντός περιοχής απέκρουσε ο Ροσέτ. 

Σοκ για την Ουρουγουάη, καθώς στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η Ν. Κορέα βρήκε το γκολ που χρειάζονταν και πλέον οι Ουρουανοί θέλουν νίκη με 3 γκολ για να μπορέσουν να προκριθούνε αυτοί σαν δεύτεροι. Η Σελέστε ανέβηκε ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με σκοπό να φτάσουνε στο πολυπόθητο γκολ, αλλά οι Γκανέζοι κρατούσανε συμπαγή την άμυνα τους χωρίς να δίνουν ελεύθερους χώρους για να αναπτυχθούνε και το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος, και τους Ουρουγουανούς να μένουνε εκτός κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λόγω του αριθμού των συνολικών γκολ.(4-4 η Νοτιοκορεάτες, 2-2 η Ουρουγουανοί).

Οι εκνδεκάδες

ΓΚΑΝΑ: Ατί Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ, Κουντούς, Α. Αγιού, Ζ. Αγιού, Γουίλιαμς

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ, Ντε Αρασκαέτα, Σουάρες, Νούνιες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code