ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αγγλία - Γαλλία: Με μοιραίο τον Κέιν και «ήρωα» Ζιρού να στέλνει του Γάλλους στον ημιτελικο (1-2)



Με τον Ζιρού να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και να είναι πλέον μόνος πρώτος με 5 γκολ, έστειλε την Γαλλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ όπου θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο. Μοιραίος ο Χάρι Κέιν για την Αγγλία, όπου ευστόχησε μια φορά από την άσπρη βούλα, αλλά στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν έστειλε την μπάλα απελπιστικά ψηλά, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Τσουαμένι άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους με εκπληκτικό σουτ από τα 40 μέτρα εκτός περιοχής.


 Α' ημίχρονο

Η πρώτη τελική στο ματς ήταν για τη Γαλλία στο 11ο λεπτό, με τους Γκριεζμάν και Ντεμπελέ να συνεργάζονται από τα δεξιά, τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα να βγάζει σέντρα, με τον Ζιρού να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μπλοκάρετε εύκολα από τον Πίκφορντ. Στο 17ο λεπτό του, ο Ορελιέν Τσουαμενί εξαπέλυσε μία ξαφνική οβίδα αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Αγγλίας στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πίκφορντ, για να βάλει μπροστά στο σκορ τους Γάλλους. Μετά το γκολ οι Άγγλοι έδειξαν να ξυπνάνε και να μπαίνουνε περισσότερο στον ρυθμό του παιχνιδιού χάνοντας δύο ευκαιρίες από τα σουτ του Κέιν και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σο, να σταματάνε στον Λορίς.

Β' ημίχρονο

Η Αγγλία μπήκε με επιθετικές διαθέσεις για να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο γκολ της ισοφάρισης, με αυτό να είναι ακόμα πιο εφικτό, όταν στο 54' ο Σακά σε προσπάθειά του να εισχωρήσει στην μικρή περιοχή της Γαλλίας, ανατράπηκε από τον Τσουαμενί, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε απέναντι στον συμπαίχτη του στην Τότεναμ, με τον Λορίς να μην μπορεί να αποκρούσει και το σκορ στο 1-1. Αγγλία και Γαλλία συνέχιζαν να χάνουν τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τους δύο τερματοφύλακες να σταματάνε την οποιαδήποτε ευκαιρία δημιουργούταν, ώσπου ο Ζιρού αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του στο 78ο λεπτό. Ο Γκριεζμάν από δεξιά έβγαλε μια όμορφη σέντρα, με τον επιθετικό της Μίλαν να πιάνει την κεφαλιά πηδώντας πιο ψηλά από όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πικφορντ.

Απίστευτη εξέλιξη στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα με τον διαιτητή να δείχνει για δεύτερη φορά την βούλα του πέναλτι για λογαριασμό της Αγγλίας. Ο νεοεισελθών Μάουντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Γαλλίας και πριν μπορέσει να πάρει θέση για να κοντρολάρει την μπάλα ο Τέο Ερνάντες τον έσπρωξε βγάζοντας τον από την πορεία του και ρίχνοντας τον στο χορτάρι. Και αυτή την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ των Άγγλων, με τον Κέιν όμως να σουτάρει απελπιστικά ψηλά εκτός εστίας και το 1-2 να παραμένει. Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν για να βρούνε το γκολ της ισοφάρισης που θα πήγαινε το ματς στην παράταση, με την εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ στην τελευταία φάση να περνάει μερικά μόλις εκατοστά πάνω από την εστία του Λορίς, και το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος και τους Γάλλους να παίρνουν το εισιτήριο για τον ημιτελικό απέναντι στο Μαρόκο. 

Οι ενδεκάδες

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον, Ράις, Μπέλιγχαμ, Σακά, Κέιν, Φόντεν

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code