ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άρης - Λαμία: Σταμάτησε στα 5 με πρωταγωνιστή Πάλμα (5-0)



Με τον Λουίς Πάλμα να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση, σκοράροντας 3 γκολ(33', 37' 58') και δίνοντας την ασίστ στο πρώτο γκολ του Άρη στον Φαμπιάνσκι, επικράτησε της Λαμίας με το εμφατικό 5-0, πραγματοποιώντας την πιο πειστική εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα και σκαρφαλώνοντας στους 18 πόντους και την 6η θέση (1 παιχνίδι περισσότερο). Το 5ο γκολ των κιτρίνων πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Γκρέι, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Φαμπιάνο. Αποβολή για τον Μπεχαράνο με δύο κίτρινες κάρτες σε μερικά δευτερόλεπτα για έντονες διαμαρτυρίες σε ένα φάουλ όπου είχε δει πρώτα την κίτρινη κάρτα.


Α' ημίχρονο

Η Λαμία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας  μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αρχικά με το σουτ του Τσιλούλη στο 7' να μπλοκάρετε από τον Κουέστα και τον Γιακουμάκη στο 8' να βγάζει με το κεφάλι στον Ντε Βιντσέντι που προσπάθησε με προβολή να κερδίσει τον τερματοφύλακα του Άρη, αλλά αυτόν να είναι σε σωστή θέση. Στο 10ο λεπτό ο Ντε Βιντσέντι έπειτα απο όμορφη εκτέλεση κόρνερ, πήδηξε ανενόχλητος, με την κεφαλιά του όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουεστα. Οι αρκετές ευκαιρίες της Λαμίας στα πρώτα λεπτά έδειχναν να ξυπνάνε τους παίχτες του Άρη, όπου ανέβασε την πίεση του και να ψάχνει τρόπους να διασπάσει την άμυνα της. Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο ανοιχτό παιχνίδι το έκανε στο 17' έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα, όπου αυτός βρήκε το κεφάλι του Φαμπιάνο και εκείνος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της Λαμίας, ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας το 1-0.

Στο 20' ο Μπεχαράνο αντίκρυσε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα 2 κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή, την πρώτη λόγω του σκληρού φάουλ που έκανε και την δεύτερη για έντονες διαμαρτυρίες, αφήνοντας την Λαμία με 10 για το υπόλοιπο του ματς, και δυσκολεύοντας την αποστολή των συμπαιχτών του για να πάρουνε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μετά την αποβολή του Μπεχαράνο ο Άρης βρήκε εύκολα διαδρόμους για την εστία του Σαράνοβ και πατάει πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 31' με τον Ζερβινιό να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Μαντσίνι από τα δεξιά αλλά αυτή να φεύγει άουτ.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ζερβίνιο όμως, βοήθησε να το κάνει μερικά λεπτά αργότερα(33') ο Πάλμα, με τον Ιβοριανό επιθετικό να ταλαιπωρεί την άμυνα της Λαμίας και μετά να στρώνει την μπάλα στον Λουίς Πάλμα που βρισκόταν στην κορυφή της μικρής περιοχής, και εκείνον να μην δυσκολεύεται να την στείλει στα δίχτυα για το 2-0. Πριν ακόμα καταφέρουν να ηρεμήσουν οι πανηγυρισμοί ο Άρης έφτασε και σε ένα τρίτο γκολ και πάλι με τον Λουίς Πάλμα έπειτα από ωραίο σουτ εκτός περιοχής έπειτα από πάσα του Πίρσμαν, καθαρίζοντας το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατούσε πλέον το παιχνίδι στα χέρια της, έχοντας την αποκλειστική κατοχή και έλεγχο του ρυθμού και έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή όποτε ήθελε, με τον Φαμπιάνο να έρχεται πολύ κοντά σε ένα δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 41' και πάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σαράνοφ να διώχνει αυτή την φορά τον κίνδυνο. Η Λαμία έκανε την πρώτη της ευκαιρία για να βρει γκολ έπειτα από 30 λεπτά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Ντε Βιντσέντι, ο Ετέμπο στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, με αυτήν να σταματάει στο δοκάρι του Κουέστα.

Β' ημίχρονο

Νέα ευκαιρία για τον Φαμπιάνο να πετύχει δεύτερο προσωπικό τέρμα στον αγώνα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, και πάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με την κεφαλιά του να σταματάει στο δεξί δοκάρι της Λαμίας. Υποδειγματική αντεπίθεση από τους παίχτες του Άλαν Πάρντιου, και χατ τρικ από τον Λουίς Πάλμα, με τον Μανού Γκαρθία να κλέβει την μπάλα, τους παίχτες του Άρη να εναλλάσσουν την μπάλα γρήγορα και τον Μαντσίνι να βγάζει στον μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα και εκείνος από δύσκολη πλάγια θέση δεξιά να εκτελεί χωρίς κοντρόλ τον Σαράνοφ, και να στέλνει την μπάλα στην αντίθετη πλευρά της εστίας για να κάνει το 4-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων των κιτρίνων.

Μετά και το τέταρτο γκολ του Άρη, και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές για να συντηρίσουν δυνάμεις εν όψει και των παιχνιδιών του επόμενου σαββατοκύριακου, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά, αλλά τον Άρη να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο της μπάλας και την Λαμία να έχει παραδωθεί στις διαθέσεις των παιχτών του. Ο Πάλμα έφτασε κοντά σε ένα 5ο γκολ και 4ο προσωπικό του στο 71', αλλά το σουτ του κόπηκε την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς της Λαμίας πριν καταφέρει να σκοράρει. Στο 85' οι Κίτρινοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Γκρέι έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του διώχτηκε σε κόρνερ, και στην συνέχεια στην εκτέλεση του, Γκαμάτσο και Φαμπιάνο δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Το πάρτι του Άρη ολοκληρώθηκε με το 5ο γκολ στο πρωτάθλημα, και 10 φετινό σε όλες τις διοργανώσεις του Γκρέι, όταν βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ έπειτα από πάσα ακριβείας του Μανού Γκαρθία, και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει ανεβάζοντας τον δείχτη του σκορ στο 5-0. Μάλιστα ο Γκρέι είχε την ευκαιρία να γίνει και δημιουργός μόλις ένα λεπτό αργότερα όταν έβγαλε τον Γκαμάτσο απέναντι από τον Σαράνοφ αλλά το σουτ του να περνάει μόλις μερικά εκατοστά εκτός εστίας, και το σφύριγμα την λήξης να βρίσκει τους παίχτες και οπαδούς του Άρη να πανηγυρίζουν μια εμφατική και πειστική νίκη.

 ΟΙ ΕΝΔΕΚΆΔΕΣ

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο, Μαντσίνι, Μάνου Γκαρθία, Πάλμα

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Γιακουμάκης, Ντ Βινσέντι, Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Τσιλούλης, Ασκόφσκι, Κορνέζος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code