ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολλανδία - Κατάρ: Εξασφάλισαν την πρωτιά και την πρόκριση χωρίς κόπο (2-0)



Χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση οι Ολλανδοί επικράτησαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ της διοργανώτριας ομάδας τους Κατάρ, με τον Χάκπο(26') να πετυχαίνει το 3ο του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια, και τον Ντε Γιόνγκ(49') να κλειδώνει τη νίκη. Αρνητικό ρεκόρ για το Κατάρ, όπου γίνεται η πρώτη διοργανώτρια χώρα που συμμετέχει στο Μουντιάλ που χάνει και τα 3 παιχνίδια των ομίλων, έχοντας πετύχει μονάχα 1 γκολ(απέναντι στην Σενεγάλη).


Α' ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με την Ολλανδία να είναι ξεκάθαρα ανώτερη από το Κατάρ και να πιέζει για να βρει από νωρίς το γκολ που θα τους φέρει στην κορυφή του ομίλου. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε από τον Ντεπάι με ένα γυριστό σουτ να περνάει εκτός. Το Κατάρ απάντησε στο 20' τις ευκαιρίες με τον Χασάμ να πιάνει το σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ αλλά αυτό να περνάει μακριά πάνω από την εστία. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να ανεβάζουνε ρυθμούς όσο περνούσαν τα λεπτά και φτάσανε στο γκολ στο 26' ύστερα από έξοχη συνεργασία ο Κλάασεν να τροφοδοτεί τον Χάκπο και αυτόν να εκτελεί με δυνατό δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Μπαρσάμ για το 1-0, φτάνοντας τα 3 γκολ σε ισάριθμα ματς. Το Κατάρ προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας να θυμάται από το πρώτο ημίχρονο μόνο ένα αδύναμο σουτ του Μοχάμαντ εκτός περιοχής, να μπλοκάρετε εύκολα απο τον Νόπερτ. 


Β' ημίχρονο

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, η Ολλανδία βρίσκει δίχτυα. Ο Κλάασεν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντεπάι έκανε το κοντρόλ και το πλασέ, με τον Μπαρσάμ να αποκρούει αλλά τον Ντε Γιονγκ να παίρνει το ριμπάουντ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για να εξασφαλίσει την πρόκριση τους σαν πρώτους του ομίλου. Μετά το δεύτερο γκολ της Ολλανδίας, το Κατάρ έχει ρίξει ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις του, με τους οράνιε να κυκλοφορούν άνετα τη μπάλα έξω από την περιοχή των διοργανωτών χωρίς μεγάλη πίεση, με την Ολλανδία να σκέφτεται ήδη τη φάση των «16». Οι Ολλανδοί θα έχουνε την ευκαιρία να σκοράρουνε σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, με το γκολ που πετυχαίνει ο Μπέρχαους στο 70' να ακυρώνεται για χέρι στην αρχή της φάσης από τον Χάκπο, και με το σουτ του Βέγκχορστ στις καθυστερήσεις να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.


Οι ενδεκάδες

Ολλανδία: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρουν, Φρένκι ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν, Ντεπάι, Χάκπο.

Κατάρ: Μπαρσάμ, Μοχάμεντ, Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Χαϊντός, Μαντιμπό, Χατέμ, Αλί, Αφίφ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code